Peršokti į turinį

NBA Live 10: verta ar ne?


Žalias

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4603 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Krepšinis lietuvio širdžiai žymiai artimesnis nei futbolas, todėl nenuostabu, kad Lietuvoje visi labiau laukia NBA 2K bei NBA Live serijos žaidimų. Praėjo porą metų, kai EA nustojo leisti Live seriją asmeniniams kompiuteriams. Daugybė skundų dėl prastos kokybės, begalės klaidų ir neįdomaus gameplay‘aus paskatino EA kurti Live tik konsolėms, kur ši laikėsi gan neblogai. Jau kelis metus nebandžiau žaisti virtualaus krepšinio, todėl šį rudenį nutariau tokios progos nepraleisti. Mačiau, jog daugelis pasirinko 2K10, bet man labiau magėjo išbandyti NBA Live 10 – buvo įdomu, ar žaidimas patobulėjo nuo ankstesnių dalių ir ar konsolinė versija atrodo išties taip gerai, kaip apie ją yra kalbama.

Bene didžiausią dėmesį sutelkti Ea žadėjo į patį gameplay‘ų, kuris šioje Nba dalyje yra išties maloniai stebinantis, bet kaip visada turi nemažai trūkumų. Visgi galima tvirtai pasakyti, jog NBA Live 10 yra pats geriausias Live serijos žaidimas. Kodėl? Žaidėjų animacijos yra itin realistiškos bei aiškios kaip ir pats krepšinis, kurį čia žaisti yra ypač malonu ir smagu.

Žaidime ypač didelė svarba suteikiama veiksmų arsenalui bei priešininko DI. Visų pirma, dabar bus beveik neįmanoma surengti kelių sėkmingų identiškų atakų iš eilės, nes DI, kaip ir mes, mokosi iš savo klaidų. Tad jei su L. Jamesu kelias atakas užbaigėte įspūdingais dėjimais, galite neabejoti, kad greitai gausite stogą arba žaidėjai susispęs baudos aikštelėje nieko į ją neįleisdami.

Kalbant apie veiksmų arsenalą, tai pažvelgus į valdymo paaiškinimus ir opcijas, galima nusistebėti, kad jų yra gan mažai. Visgi dauguma jų yra jungiami į savotiškus combo, kuriuos įvaldyti sugebėsite tik po keliolikos rungtynių. Dabar net paprastą metimą galima paversti super-uber sudėtingu, nes ne ta kryptimi palenksite analogą. Taip pat analogo pagalba atliekami ir dėjimai, kurie čia atrodo įspūdingai, kartais net nerealiai.

Klaidingi judesiai ypač padeda kovose vienas prieš vieną – įvairios verpstės, driblingas, gąsdinimas smarkiai palengvina kelią link varžovų krepšio. Gaila, bet čia pasitaiko gan nemažai klaidų. Pavyzdžiui, bandant apgauti priešininką jis ne eina, o slysta atgal, kas atrodo itin apgailėtinai - lyg K. Bryantas šoktų moonwalk'ą. Taip pat pasitaiko ir vienas į kitą sulindusių galūnių. Tikiuosi, jog artimiausias patch'as ištaisys šias dažniausiai pasitaikančias klaidas.

Perdavimų mechanika išliko tokia pati, tik tapo žymiai lengviau atlikti kokį nors įspūdingą perdavimą – norint perduoti kamuolį pro nugarą, užtenka paspausti du mygtukus! Dabar aley-opą užmesti komandos draugui tapo sunkiau, o kartu ir realiau, nes reikia įvertinti žaidėjo šoklumą bei greitį. To nepadarius dažniausiai kamuolys atsidurs „out of bounds“ arba lauks įspūdingas stogas bei dar įspūdingesni komentatorių šauksmai.

Režimai išliko tokie patys, kaip ir ankstesnėse dalyse. Gaila, bet nieko naujo nepastebėjau – ta pati dinastija, playoff'ai bei tinklo režimai. Manau, Ea patingėjo šiek tiek tuo užsiimti, nes pasak jų „esmė visur ta pati – krepšinis“. Asmeniškai labai pavydžiu 2K10 turėtojams, kur yra vieno žaidėjo režimas, kuriame reikia vystyti savo žaidėją, kad šis kiltų karjeros laiptais. Kažko panašaus tikėjausi ir NBA Live 10, bet teko nusivilti to neradus.

Nors už pastangas pagirti galėčiau – "Adidas Live Run" režime subūrus savo komandą galima žaisti penki prieš penkis. Kuo daugiau rungtynių laimėsite – tuo jūsų komanda atsidurs aukščiau visame top'e. Taip pat yra pateikiama ir kiekvieno žaidėjo statistika, todėl matote, kiek esate naudingas komandai, kiek pelnote taškų ir pan. Režimas yra gan smagus, bet jį dar tikrai reikia išplėtoti labiau. Greičiausiai jau po kelių metų jis galės būti vienas iš pagrindinių režimų, nurungdamas dinastiją, kuri nesikeičia jau kelintus metus iš eilės.

Grafika, nors ir su klaidomis, bet atrodo išties neblogai. Ant žaidėjų puikiai matosi prakaito lašai, bėgant tikroviškai juda visa apranga. Bene didžiausią pliusą dėčiau žiūrovams, kurių išvaizda beveik nesiskiria nuo žaidėjų. Turbūt daugelis prisimenate laikus, kai tribūnose svyruodavo kartoniniai maketai ar ne? Dabar viskas atrodo žiauriai gerai, tik gaila, kad Amerikos sirgaliai tokie pasyvūs, todėl atmosferos, kokia būna pas mus Lietuvoje, rungtynių metu nelabai pajusite.

Atvirai sakant NBA Live 10 tikrai nėra geresnis už 2K10. 2K10 siūlo žymiai didesnę režimų įvairovę bei ženkliai mažesnį klaidų skaičių gameplay'uje. Aš tikrai nesakau, kad Live 10 yra prastas – ne, tikrai ne – garantuoju, jog atsiras tokių, kuriems jis bus nepakartojamas nepaisant visų klaidų. Asmeniškai man jis nepasiūlo viso to, ko aš tikėjausi, nors pripažįstu – žaidimas nėra nuobodus, nevargina ir skatina lošti mačą po mačo.

© Gamesnation.lt nuomonė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 7 mėnesių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4603 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...