Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Microsoft, Autodesk ir Intel nusprendė „pažaisti Dievą“


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3350 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

xZP366W.jpg

 

Technologijų rinkos gigantai Intel, Microsoft ir Autodesk nusprendė rimtai pasinerti į mikrobiologijos sritį ir užsiimti naujų mikroorganizmų bei virusų modeliavimu. Apie tai rašo puslapis EETimes.

 

Puslaidininkių rinkos strategų teigimu, 2028 m. tradicinė silicio struktūra ir jos pagrindu sukurti produktai daugiau nebegalės būti elektronikos įrenginių progreso garantu.

 

Po maždaug penkiolikos metų elektronika gali tapti „gyva“: „geležies“ vaidmenį atlikti virusai ir bakterijos, DNR taps operacinėmis sistemomis, kuriose programos bus įrašomos, pasitelkiant nukleino rūgščių kompelemtarines poras, o genomų rinkiniai taps taikomosiomis programomis.

 

Pavyzdžiui, Autodesk dirba prie projekto „Kiborgas“ (Project Cyborg), kuris šiuo metu yra pirminio testavimo stadijoje. Kompanija pasitelkė savo patirtį elektroninių jungčių 3D modeliavimo ir projektavimo srityje, kadangi biologinių objektų modeliavimas iš išorės turi tuos pačius požymius.

 

Kompanija Intel nusprendė žengti toliau, nei Autodesk. Tarp procesorių giganto inžinierių paskutiniu metu ėmė darbuotis nemažai genetikos srities specialistų. Intel laboratorijose dirbama prie projekto „Smart Wet Lab Assistant“, kuriame mokslininkai mokosi kurti ir kontroliuoti organinius mikroorganizmus.

 

Kompanija Microsoft darbuojasi prie projekto „Genetic Engineering of Cells”, apie kurį kol kas praktiškai nieko nežinoma. Programinės įrangos giganto atstovai prasitarė tik tiek, kad kuria instrumentus, skirtus plataus masto (nuo elektronikos iki žemės ūkio) biologinių objektų modeliavimui.

 

Šaltinis: FaceIT.LT

Redaguota , nario eXodius1337
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3350 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...