Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

IBM kompiuteris susirungs su žmonėmis


NightKata

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4851 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

178a4e5b7e983ee3f687bfab349042ff109.jpg Informacinių technologijų korporacijos IBM kompiuterinė sistema „Watson“ varžysis žymiausioje JAV televizijos viktorinoje. Vasario mėnesį sistemos pagrindu sukurtas IBM kompiuteris susirungs su dviem sėkmingiausiai televizijos žaidime „Jeopardy!“ pasirodžiusiais dalyviais.

IBM įkūrėjo Thomas‘o J. Watson‘o vardu pavadintą kompiuterinę sistemą IBM mokslininkų komanda sukūrė taip, kad ši gebėtų konkuruoti su žmogaus galimybėmis analizuoti subtiliai paslėptas prasmes, spręsti įvairias mįsles ar netgi atpažinti ironiją ir sarkazmą.

Šie gebėjimai paprastai priskiriami išskirtinai žmonėms, tačiau mokslininkai mano, kad „Watson“ kompiuteris mes rimtą iššūkį gyviems žaidėjams.

„Watson“ kūrėjai tikina, kad tokia kompiuterinė sistema gali būti plačiai pritaikyta daugelyje gyvenimo sričių. Panašūs į „Watson“ kompiuteriai gali būti panaudoti diagnozuojant ligas, miestų ir turizmo informaciniuose centruose ar klientų aptarnavimo telefonu padaliniuose.

Specialistų teigimu, „Watson“ sistema yra tikras proveržis „sumanios“ kompiuterijos srityje. „Watson“ panaudotas „IBM POWER7“ serveris, pritaikytas per trumpą laiką atlikti didelį kiekį užduočių.

To prireiks analizuojant kompiuteriui vis dar sudėtingą žmonių kalbą ir ieškant loginių sąsajų viktorinos klausimuose ir užuominose. Specialiai „Watson“ sistemai mokslininkai pritaikė ir kitus IBM technologinius sprendimus, kurie padės kompiuteriui žaidime atlikti daugybę operacijų ir apdoroti milžiniškus kiekius duomenų realiu laiku.

Klausimų – atsakymų formato televizijos žaidime su „Watson“ kompiuteriu susirungs du geriausi „Jeopardy!“ dalyviai – daugiausiai kartų iš eilės žaidimą laimėjęs Ken Jennings ir didžiausią visų laikų sumą žaidime laimėjęs Brad Rutter.

Varžydamiesi su kompiuteriu šie žaidėjai turės galimybę laimėti 1 mln. JAV dolerių. IBM visą „Watson“ laimėtą sumą skirs labdaros fondams, kiti dalyviai – pusę laimėtos sumos.

Prieš debiutą televizijos šou „Watson“ savo jėgas jau galėjo išmėginti susirungdamas su buvusiais „Jeopardy!“ žaidimo dalyviais, o taip pat sistema įveikė kvalifikacinį testą, kurį išlaikyti privalo visi viktorinos dalyviai.

Pristatomasis „Watson“ filmukas:

[youtubecom]

[/youtubecom]

technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4851 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...