Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Pauglių uždirbimas ~5klt.


airiux140

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3763 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Dviejų paauglių uždarbis iš virtualaus gyvenimo - 5 tūkstančiai litų.

narsymas-61334109.jpg

Vis daugiau nepilnamečių nelaukia, kol užvers mokyklos duris ir pabaigę universitetą pradės uždirbti pirmuosius pinigus. Internetinė erdvė jiems leidžia savo kailiu išbandyti ekonominius dėsnius ir pradėti verslą dar nesulaukus pilnametystės. Tauragėje gyvenantis 15-metis Devidas Norkūnas pasakoja, kaip jam su draugu pavyksta per mėnesį uždirbti iki 5 tūkst. Lt.

Devintoje klasėje besimokantis paauglys uždirbinėti pinigus pradėjo su draugu Karoliu Suckeliu tobulindamas sukurtą žaidimų serverį, kuriame vartotojai gali nusipirkti virtualių daiktų.

„Mūsų serveryje žaidėjai žaidžia tarpusavyje ir stengiamės jame atvaizduoti realų gyvenimą. Čia galima nusipirkti virtualų automobilį, namą, verslą, dirbti darbą“, - pasakojo paauglys.

Pasak jo, žaidėjams yra sudarytas paslaugų, kurias galima įsigyti, sąrašas. Paslaugos suteikia galimybę gauti privilegijas, virtualius pinigus bei patirties taškų žaidime.

Paslaugas tenka programuoti pačiam D. Norkūnui, o kartu jis nuolat mąsto, ką pasiūlyti vartotojams naujo, kad jie norėtų įsigyti.

Penkiolikmetis į savo veiklą pasinėrė iš pradžių pats žaisdamas virtualiame pasaulyje. Dar būdamas 12 metų D. Norkūnas pradėjo mokytis programuoti.

Uždirbtais pinigais iš virtualių prekių tauragiškiui tenka dalintis su metais vyresniu draugu, kuris prižiūri žaidimo tvarką, žaidėjus. Būtent D. Norkūno draugas ir sukūrė atskirą serverį, kuriame paauglys gali tobulinti savo programavimo žinias.

devidas-norkunas-63370104.jpg

D. Norkūnas pasakojo, kad prie serverio tobulinimo prisijungė šių metų vasaros viduryje. Tuomet per mėnesį pavykdavo pritraukti apie 1 tūkst. Lt lėšų, o paskutinį mėnesį dviem vaikinam pasisekė užsidirbti net 5 tūkst. Lt.

Devintos klasės moksleivis pasakojo, kad popamokinė veikla jam padeda ruoštis ateities karjerai - vaikinas žada būti programuotoju. D. Norkūnas taip pat lanko programavimo būrelį.

Tauragiškis prisipažino, kad iš pradžių jo veikla su žaidimais nelabai patiko tėvams.

„Tėvai reagavo iš pradžių nekaip. Galvojo, kad gal kažkas nelegalaus, bet dabar jau džiaugiasi. Mokesčius mokame per partnerius“, - sakė jis.

VMI patarimai nepilnamečiams verslininkams

Valstybės mokėsčio inspekcijos (VMI) primena, kad paaugliai verslu gali užsiimti jau nuo 14 m. Sulaukęs šio amžiaus jaunimas gali sudaryti sandorius, tačiau tam reikalingas tėvų sutikimas.

14 metų sulaukęs jaunuolis gali vykdyti veiklą įsigijęs verslo liudijimą arba įregistravęs veiklą, tačiau reikia turėti vieno iš tėvų (globėjų) sutikimą.

VMI teigimu, verslu užsiimantis nepilnametis privalo mokėti fiksuoto dydžio pajamų mokestį – Gyventojų pajamų mokestį (GPM - 5 arba 15 proc.), Valstybinio socialinio draudimo įmokas (VSD) bei Privalomojo sveikatos draudimo įmokas (PSD). Pažymėtina, kad savivaldybių tarybos gali nustatyti mažesnį fiksuotą pajamų mokesčio dydį mokiniams, jei dirbama įregistravus individualią veiklą.

Verslo liudijimą įsigijęs nepilnametis turi mokėti PSD (9 proc. nuo minimalios mėnesinės algos – šiuo metu 90 Lt.

„Tačiau nepilnametis patenka į apdraustųjų valstybės lėšomis sąrašą, todėl turi teisę PSD įmokas mokėti tik už tas mėnesio dienas, kuriomis turėjo įsigijęs galiojantį verslo liudijimą“, - aiškina VMI.

Taip pat dirbant su verslo liudijimu reikia mokėti valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokas, kurios siekia 50 proc. bazinės pensijos dydžio (180 Lt per mėnesį).

Dirbant su individualios veiklos pažymėjimu pajamoms taikomas 5 proc. pajamų mokestis. Pati individualios veiklos pažyma išduodama nemokamai. Taip pat reikia susimokėti jau minėtus VSD ir PSD mokesčius. VSD įmokų tarifas – 28,5 proc. nuo pusės apmokestinamų pajamų. Tuo metu mokama PSD įmoka siekia – 90 Lt (9 proc. nuo minimalios mėnesinės algos).

VMI aiškina, kad pajamas reikia apmokestinti tuomet, jei jos gautos iš veiklos, kuri minima Gyventojų pajamų įstatyme – komercinė ar gamybinė veikla, savarankiška kūryba, mokslinė, profesinė ir kita veikla, kuria versdamasis gyventojas siekia gauti pajamų ar kitokios ekonominės naudos.

„Jei nepilnamečio nuo 14 metų vykdoma veikla neatitinka individualios veiklos požymių, gautos pajamos nebus laikomos individualios veiklos pajamomis. Vadinasi, nepilnamečiui nuo 14 metų gavus kito neregistruoto turto pardavimo pajamų, gautas skirtumas tarp pardavimo ir įsigijimo kainos, neviršijantis 8 tūkst. Lt per metus yra neapmokestinamas“, - aiškina VMI.

Tačiau jei pajamos yra priskiriamos individualios veiklos pajamoms – jos apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčiu.

Skelbia delfi.lt naujienose

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Čia yra Las-Venturas.LT savininkas Deividas_Britas :D Jis prisijunge vasaros viduryje kas žinot - D. Norkūnas pasakojo, kad prie serverio tobulinimo prisijungė šių metų vasaros viduryje. Tuomet per mėnesį pavykdavo pritraukti apie 1 tūkst. Lt lėšų, o paskutinį mėnesį dviem vaikinam pasisekė užsidirbti net 5 tūkst. Lt.

Redaguota , nario Alex'Vrc
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3763 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...