Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4554 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Apklausėlė apie IP adresus  

63 balsai

1. 1. SITUACIJA: Sukūriau serverį, tačiau pats į jį prisijungti galiu, o draugai negali, nes jiems rašo, kad serveris neveikia, nors jis ir būna paleistas. Man sakė, jog pas mane namuose yra tik vidinis IP adresas, todėl serverio negalėsiu kurti, ar tai tiesa?

• Taip, tiesa. (Savo nuomonę pagrįsiu komentaruose)
    • Ne, netiesa. (Savo nuomonę pagrįsiu komentaruose)

Recommended Posts

Sveikučiai,

sugalvojau atlikti nedidelę apklausėlę būtent šiame forume, siekdamas parodyti, kiek žmonių iš tiesų kažką išmano apie serverius, jų veikimą ir apskritai jų kūrimą. Šiandien pateiksiu vieną klausimą ir keletą įmanomų atsakymų variantų, o jums tereikės pasirinkti jūsų nuomone teisingą variantą, pažymėti pasirinkimą, o komentaruose įrašyti, kodėl jį pasirinkote.

Taigi, o dabar situacija:

"Sukūriau serverį, tačiau pats į jį prisijungti galiu, o draugai negali, nes jiems rašo, kad serveris neveikia, nors jis ir būna paleistas. Man sakė, jog pas mane namuose yra tik vidinis IP adresas, todėl serverio negalėsiu kurti, ar tai tiesa?"

Balsų ir nuomonių lauksiu kokią savaitę, o tuomet jau pateiksiu statistiką, kas teisiausi, o kas kvailiausi.

Prašau susilaikyti šioje temoje nuo bereikšmių ginčų ir komentarų, nepradėti ginčytis vieni su kitais ar užduoti kvailų klausimų.

Gerbkit mane ir tiesiog nešiuklinkite temoje, tiesiog pasirenkate savo atsakymo variantą, komentaruose parašote kurį pasirinkote ir paaiškinate, kodėl pasirinkote.

banner.png

(redaguota)

Na manoip.lt tiksliai nerašo , nes ant mano seno PC rašė išorinis IP , o ištikro buvo vidinis , tai gali skirtingai rašyti ir klaidingai , o jei vidinis IP tai neis paleist draugams , nebent jie leistų arba per kokį hamachi ar pan. O IP glai pakeisti į išorinį interneto tiekėjas.

Redaguota , nario TwiiCer
"Sukūriau serverį, tačiau pats į jį prisijungti galiu, o draugai negali, nes jiems rašo, kad serveris neveikia, nors jis ir būna paleistas. Man sakė, jog pas mane namuose yra tik vidinis IP adresas, todėl serverio negalėsiu kurti, ar tai tiesa?"

Prie vidinio IP adreso kiti žmonės dažniausiai prisijungti negali, bet tikrai yra kitų būdų sukurti serverį. Galima pasinaudoti pvz.: "hamachi" programa. Galima bandyti, tiesiog kreiptis į interneto tiekėjus ir prašyti "išorinio" (pastovaus) IP adreso (Omni-Connect vartotojams kainuoja gal ~3lt/mėn atrodo) ar bent paklausti savo IP statuso.

Dar gali būti įjungtas "firewall" kuris blokuoja prisijungimus prie serverio, todėl jį reikėtų išjungti.

Aišku labai mažai tikėtina, bet gali pasitaikyti ir problemos pas draugus kurie bando prisijungti.

Kai žiaurumo klausimas :D. Tai aišku galima, galima ir apskritai interneto neturint, juk dėl to serveris netaps kokiu nors neveikiančiu... Aš neesu tikras, bet man rodos IP adresas neturi visiškai jokios įtakos serverio prieinamumui iš išorės, dažniausiai jis tampa neprieinamas dėl 25565 port'o nesuteikimo, arba dėl to, jog jį blokuoja firewall apsauga, o visa tai galima ištaisyt nedarant visiškai nieko kas susiję su IP adresu. Na bet kaip sakiau, tam jog kurtum serverį, aplamai IP adreso nereikia...

Filthy-Frank.jpg

(redaguota)

Ne , tai netiesa. Visi zmones turi ir ISORINI ir VIDINI ipus. Manoip.lt mes jusu isorini , niekados nemes vidinio. Jusu vidinis yra 192.168.0.1 ar su kokia kita galune. Aplamai kaip ir seniau rasiau yra tik - arba turiu routeri , arba neturiu routerio.

Redaguota , nario ~C!tramonas

Farming simulator 2015 modai!

http://www.ls2k15mods.com/

(redaguota)

Ne, tai netiesa. Vidinis interneto protokolas yra suteikiamas visiems kompiuteriams be išimties. Jį priskiria Rauteris (Router) visiems prie jo prijungtiems aplinkiniams įrenginiams (spausdintuvai, kompiuteriai, tavo mamos nuotolinė indaplove (nah, just kiddin (bat this iz possibllee))) ir nesvarbu ar Rauteris gauna internetą iš skirstytuvo. (Tai tas aparatas prie kurio jungiamas rauteris (jei kalbam apie šviesolaidi)) ar ne. :lol:

.....

Kadangi jau turime vidinį interneto protokolą - laikas trumpai pakabėti apie išorinį: išorinį IP adresą suteikia interneto tiekėjas ir visi kas gali pasiekti internetą jį turi. Jis tau reikalingas tam jog kiti esantys toliau nei prie rauterio prijungti įrenginiai galėtu pasiekti tavo kompiuterį.

Else: Jei pavyksta naršyti google'je - tai reiškia jog jį jau turi! :blink:

.......

Tačiau ta dar nereiškia jog gali savo serverį padaryti prieinamą kitiems nes... Maždaug ~~~90% interneto naudotojų gali susikurti savo mini serverį, savo kompiuteryje ir jį sėkmingai padaryti prieinamą kitiems. (pvz:. žaidėjams)

.......

Kad ir ką besakytu tas asmuo - juo nebe pasitikėk - jis melagis yr. Ein ta serverį, kurt ein - tik reik mokėt. :lol:

......

Ps. Fuck this shtt, i tried. Pradėjau rašyt ir nebeturiu laiko pridėti ir patobulinti posto ir šiap pavargs...

Redaguota , nario BoQsc

Ne, tai netiesa. Vidinis interneto protokolas yra suteikiamas visiems kompiuteriams be išimties. Jį priskiria Rauteris (Router) visiems prie jo prijungtiems aplinkiniams įrenginiams (spausdintuvai, kompiuteriai, tavo mamos nuotolinė indaplove (nah, just kiddin (bat this iz possibllee))) ir nesvarbu ar Rauteris gauna internetą iš skirstytuvo. (Tai tas aparatas prie kurio jungiamas rauteris (jei kalbam apie šviesolaidi)) ar ne. :lol:

.....

Kadangi jau turime vidinį interneto protokolą - laikas trumpai pakabėti apie išorinį: išorinį IP adresą suteikia interneto tiekėjas ir visi kas gali pasiekti internetą jį turi. Jis tau reikalingas tam jog kiti esantys toliau nei prie rauterio prijungti įrenginiai galėtu pasiekti tavo kompiuterį.

Else: Jei pavyksta naršyti google'je - tai reiškia jog jį jau turi! :blink:

.......

Tačiau ta dar nereiškia jog gali savo serverį padaryti prieinamą kitiems nes... Maždaug ~~~90% interneto naudotojų gali susikurti savo mini serverį, savo kompiuteryje ir jį sėkmingai padaryti prieinamą kitiems. (pvz:. žaidėjams)

.......

Kad ir ką besakytu tas asmuo - juo nebe pasitikėk - jis melagis yr. Ein ta serverį, kurt ein - tik reik mokėt. :lol:

......

Ps. Fuck this shtt, i tried. Pradėjau rašyt ir nebeturiu laiko pridėti ir patobulinti posto ir šiap pavargs...

Nors 1 is daugelio supranta , kad visi turi ir vidini ir isorini , o ne kaip kiti suda mala "Mano draugas mokejo pinigus kad isorini ipa padarytu"

Nors 1 is daugelio supranta , kad visi turi ir vidini ir isorini , o ne kaip kiti suda mala "Mano draugas mokejo pinigus kad isorini ipa padarytu"

Nu ir tagu, daugelis žmonių tai daro, ir niekas give a crap 'bout it. Jei moką tai bent jau žino už ką, o dabar galim pažėt kitus žmones kurie daro tai internete tipo padaro išorinius/vidinius (i don't give a shit) ir sumokėjas bei palaukes 2min jis jau tavę išmetes, ir džiaugiasi pinigais.

Nu ir tagu, daugelis žmonių tai daro, ir niekas give a crap 'bout it. Jei moką tai bent jau žino už ką, o dabar galim pažėt kitus žmones kurie daro tai internete tipo padaro išorinius/vidinius (i don't give a shit) ir sumokėjas bei palaukes 2min jis jau tavę išmetes, ir džiaugiasi pinigais.

Jo anksciau ir dabar kartais pasimato sitas dalykas. Bet kaip ir visa laika reike vadovautis posakiu "Turek savo galva"

Jo anksciau ir dabar kartais pasimato sitas dalykas. Bet kaip ir visa laika reike vadovautis posakiu "Turek savo galva"

Pavyzdžiui aš mokėjau už tokią paslaugą vienam čiūvakui, jis per teamviewer man padarė, o prieš metus padariau pamoka kaip atidaryti portus ant zebros, kuria jau peržiūrėjo ~470 žmonių. Taip pat ir šiom dienom gaunu pakvietimus į skype su prašymu: Kaip atidaryti portus ant zebra šviesolaidžio.

Jeigu vidinis ip vistiek gali kurti, pirmiausia reikia kurti per localhost, poto gali nusipirkt hosta,vps ir ant ten paleisti serveri kad kiti žmonės galetu užeiti, arba tiesiog hamačhi.

prisidėčiau prie minecraft projekto. Moku konfiguruoti pluginus,statyti,minimaliai su ps, minimaliai su svetainem, bet su svetainem greit mokausi. Bei moku kurti video. Daugiau informacijos į a.ž. arba skype - songokiux2

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4554 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...