Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

„Seagate Barracuda“ pakėlė kartelę į 1,5 TB aukštumą


Guest Paulius

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5724 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Guest Paulius

Ne taip jau seniai, vos pernai, kietųjų diskų gamintojai pradėjo terabaitinių kaupiklių erą. Tada, pirmoji sukūrusi 1TB talpos kietąjį diską, lyderio laurus nuskynė „Hitachi GST“. Dabar, pirmoji pakėlusi talpos kartelę į naujas aukštumas tapo „Seagate“ kompanija, paskelbusi, kad išleidžia „Barracuda 7200.11“ serijos ir 1,5 TB talpos kietąjį diską. Gamintojas tikisi, kad šie diskai tiks namų kompiuteriams, kurti duomenų saugykloms, RAID masyvams, o taip pat juos bus galima naudoti kaip išorinius kaupiklius.

Naujasis „Barracuda 7200.11 1,5 TB“ kietasis diskas bus 3,5 colio dydžio (pritaikytas staliniams kompiuteriams) su SATA II (3 GB/s) sąsaja. Diskas suksis 7200 aps./min. greičiu, o laikinoji atmintis yra tokia pati, kaip ir dabar esančių rinkoje terabaitinių – 32 MB. Tam, kad sukurti 1,5 TB talpą „Seagate“ panaudojo vos keturias plokšteles ir naują statmeno įrašymo būdą (PMR). Priminsiu, kad pirmasis „Hitachi GST“ terabaitinis kietasis diskas turėjo net penkias besisukančias plokšteles.

Nešiojamų kompiuterių rinkai „Seagate“ kompanija pasiūlys du 2,5 colio formos ir 500 GB talpos kietuosius diskus „Momentus 5400.6“ ir „Momentus 7200.4“. Čia „Seagate“ nepasiekė jokio rekordo, nes jau prieš keturis mėnesius nešiojamųjų kompiuterių rinkai panašios talpos kietuosius diskus pasiūlė Pietų Korėjos kompanija „Samsung“.

Naujieji „Seagate“ kompanijos „Momentus“ kietieji diskai turi SATA II sąsają ir 8 – 16 MB spartinančiąją atmintį, o sukasi 5400 ir 7200 aps./min. greičiu. Gamintojas skelbia, kad šie naujokai ypač atsparūs smūgiams ir vibracijai. Papildomos apsaugos šiems kietiesiems diskams suteikia „G-Force Protection“ technologija, kurios paskirtis neleisti įrašymo galvutei smūgio ar sukrėtimo metu paliesti disko paviršiaus. Gamintojas mano, kad šie diskai suderina talpumą, spartą, patikimumą ir mažą energijos vartojimą, kas ypač svarbu nešiojamiems kompiuteriams. „Seagate“ visada pasižymėjo kaip patikimų kietųjų diskų gamintojas, ne veltui tiek 1,5 TB, tiek šiems 500 GB nešiojamiesiems pritaikytiems diskams ši kompanija duoda firminę 5 metų garantiją.

Turbūt ne vienam iš jūsų kirba klausimas, kada gi mes išvysime 1,5 TB kietuosius diskus parduotuvėse. „Seagate“ spaudos tarnyba skelbia, kad prekiauti „Barracuda 7200.11 1.5TB“ kietaisiais diskais pradės rugpjūčio pabaigoje. Naujieji 500 GB talpos „Momentus 5400.6“ ir „Momentus 7200.4“ parduotuves pasieks tik šių metų ketvirtą ketvirtį.

Saltinis :seagate.com

919be27f3ff63d313f3a8e4295c2ad87.pjpeg

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5724 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...