Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Ką naudinga žinoti apie piešimo planšetes ir kaip pasirinkti tinkamą?

    kesh
    • 1121
    • Šaltinis: SuperGames

    Šiomis dienomis, išmaniųjų technologijų rinkoje galime rasti įvairiausių įrenginių. Tai ir paprasti, o taip pat ir žaidimų (gaming) kompiuteriai, planšetiniai kompiuteriai, išmanieji telefonai, laikrodžiai bei daugybė kitų įrenginių, kuriuos naudojame ir darbui, ir laisvalaikiui. Tiesa, naudinga paminėti ir piešimo arba grafines planšetes, apie kurias dalis žmonių nieko nežino. Tai įrenginys, kuris yra naudojamas piešimui, braižybai ir sugeba perkelti informaciją iš ranka piešto į skaitmeninį formatą. Specialus su planšete naudojamas rašiklis, pieštukas veikia kaip teptukas, standartinis pieštukas ir padeda nupiešti ir išgauti norimus brėžinius ir piešinius. Tokias planšetes naudoja dailininkai, menininkai, architektai ir inžinieriai, grafikos dizaineriai, iliustruotojai, animacijų kūrėjai. Tai neatsiejamas kūrybiško, meniško žmogaus įrankis, padedantis piešinius greitai ir efektyviai perkelti į fizinę formą. Tačiau, piešimo planšečių galima rasti įvairiausių, o pasirinkti tinkamą ir kokybišką gali būti ne taip paprasta kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Dėl šios priežasties, šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kurie padės pasirinkti tinkamą ir gerą piešimo planšetę. 

    Trumpa piešimo planšečių istorija 

    Piešimo arba grafinės planšetės yra puikūs, išmanūs ir labai praktiški įrenginiai, kurių dėka, ranka nupieštus piešinius ir brėžinius galima akimirksniu pamatyti kompiuterio ekrane, skaitmeniniu formatu. Šias planšetes naudoja įvairūs menininkai, inžinieriai, dizaineriai. Pirmoji piešimo planšetė buvo sukurta dar 1984 metais ir vadinosi KoalaPad. Ši planšetė buvo naudojama kartu su Apple II kompiuteriu, o vėliau buvo suderinama ir su IBM PC kompiuteriais. Šiomis dienomis, grafinių, piešimo planšečių pasirinkimas yra be galo platus. Jos naudojamos ne tik piešimui ar braižymui, bet ir parašų nuskaitymui bei panašiems tikslams. Na, o toks platus pasirinkimas tik užtikrina, kad kiekvienas gali rasti ir pasirinkti sau tinkamą grafinę planšetę. 

    Tipas 

    Naudinga paminėti, kad piešimo planšetės gali būti skirtingų tipų, kurių kiekvienas pasižymi savais privalumais ir ypatybėmis. Pirmasis tipas - paprastos piešimo planšetės be ekrano. Tai standartinės piešimo planšetės ant kurių piešiant reikia žiūrėti ir į kompiuterio ekraną. Žinoma, tokios planšetės naudojimas reikalauja tam tikrų įgūdžių, įpratimo, rankos-akies koordinacijos lavinimo. Tačiau, prasilaužus ir įgijus patirties, jomis naudotis bus labai paprasta ir patogu. Teigiama, kad šio tipo piešimo planšetės yra tinkamos tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems naudotojams. Negana to, jos yra ir labai nebrangios. Dauguma skaitmeninių menininkų pradeda savo meninį kelią būtent su šio tipo planšetėmis. Kitas tipas - piešimo planšetės su ekranu. Kaip ir nurodo pavadinimas, šios planšetės turi integruotą ekraną. Jos yra brangesnės nei anksčiau aptartos planšetės ir, dažniausiai, yra naudojamos jau pažengusių, profesionalių naudotojų. Kadangi, piešimo metu viskas matosi ant ekrano, dalis laikosi nuomonės, kad šiomis planšetėmis naudotis yra patogiau ir patogiau. Taip yra todėl, kad dirbant, piešiant nereikia žvalgytis į kompiuterio ekraną, siekiant pamatyti nupieštą rezultatą. Galima rasti ir piešimo planšečių su integruotu kompiuteriu. Jei anksčiau aptarti piešimo planšečių tipai privalo būti prijungti prie kompiuterio, kad veiktų, šio tipo planšetė turi integruotą kompiuterį. Tokios piešimo planšetės be galo praverčia keliaujant, kai su savimi negalite turėti kompiuterio, bet norite užsiimti kūryba. Tačiau, šios piešimo planšetės yra brangiausios iš visų tipų. Naudinga paminėti ir tai, kad šio tipo piešimo planšečių nerekomenduojama naudoti pradedantiesiems, kadangi, šios planšetės skiriasi savo dydžiu, galia ir kitomis ypatybėmis.

    Svarbios ypatybės, į kurias naudinga atsižvelgti

    Renkantis svarbus ne tik tipas, bet ir kiti aspektai, kurie lemia kaip patogiai ir efektyviai pavyks dirbti su piešimo planšete. Svarbus yra dydis. Nuo jo priklauso ne tik darbo patogumas, bet ir tai, kaip patogiai pavyks planšetę pasidėti ant darbo stalo. Jei darbo vietos turite mažai, nereikėtų rinktis pačio didžiausio modelio. Tam puikiai pasitarnaus ir kompaktiškas modelis, kuris neapkraus visos darbo vietos. Taip pat, renkantis būtina atsižvelgti ir į spaudimo lygį. Kuo jis didesnis, tuo geriau, kadangi, padės išgauti skirtingas linijas. Daug dėmesio reikėtų skirti ir programinei įrangai. Labai svarbu, kad piešimo planšetė būtų suderinama su jūsų kompiuterio operacine sistema. Jei kompiuteris naudoja Windows, praktiškai, visos planšetės bus tinkamos ir suderinamos. Jei esate Apple produkcijos naudotojas, pasirinkimą turėsite mažesnį. Atsako dažnis - dar vienas svarbus kriterijus. Jei piešiate itin greitai, tikrai prireiks didelį atsako dažnį turinčios planšetės. Tačiau, per didelis greitis gali sumažinti piešinio tikslumą. Galiausiai, turite nuspręsti ar jums reikalinga laidinė ar belaidė planšetė. Na, o čia viskas priklauso nuo jūsų poreikių bei norų. 

    Itin platų ir įvairų piešimo planšečių pasirinkimą rasite Varle.lt svetainėje. Čia visada žemos kainos!


    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Šiuo metu komentarų nėra.



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...