Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Ar esportui pavyks pasinaudoti susidariusia situacija?


    SuperGames.lt
    • 1099
    • Šaltinis: SuperGames

    Sporto istorijoje 2020 metai bus prisimenami kaip vieni blogiausių per visą istoriją. Dėl susidariusios situacijos pasaulyje dalis sporto lygų nutraukė savo sezonus, o kitos ruošiasi ar net jau atnaujina savo veiklą itin neįprastomis sąlygomis. Tikėtina, kad daugumoje sporto renginių žiūrovų nematysime dar bent iki kitų metų pradžios ir net nėra aišku, ar visos lygos galės ne tik užbaigti šį sezoną, bet sklandžiai pradėti ir kitą. Nors situacija ir nėra pozityvi, tačiau viena sporto niša iš jos gali daugiau laimėti, nei pralaimėti. Kalbame apie elektroninį sportą ar tiesiog esportą, kuris tapo bene vienintele pramoga sporto mėgėjams, o taip pat išsigelbėjimu kitoms lygoms. 

    Bene ryškiausiai esporto scenoje kiek netikėtai sužibo „Formulė-1“. Jau ne vienerius metus į profesionalų F-1 esporto čempionatą nemažus pinigus investuojanti organizacija greitai reagavo ir tuomet, kai teko atidėti sezono startą. Tam, kad lenktynių aistruoliai neliktų tuščiomis ir neatitrūktų nuo F-1, buvo pradėtos organizuoti virtualios lenktynės, į kurias po truputį įsitraukia vis daugiau F-1 pilotų. Štai paskutinėse virtualiose lenktynėse Monake varžėsi net aštuoni dabartiniai F-1 pilotai: Charlesas Leclercas, Valtteri Bottas, Alexanderis Albonas, Geroge’as Russellas, Lando Norrisas, Nicholas Latifi, Anotnio Giovinazzi ir Estebanas Oconas. Sutikite, kompanija išties šauni. Maža to, C. Leclercas, A. Albonas ir G. Russellas keletoje lenktynių pademonstravo tokią kovą, kokios kartais pasigenda tikrų F-1 lenktynių fanai. Tikėtina, kad F-1 sezonas startuos jau liepą, todėl virtualių lenktynių fanai dar turės bent keletą progų susipažinti su šiomis neįprastomis lenktynėmis. 

    Virtualus futbolas turėjo bent sykį būti girdėtas kiekvienam lietuviui, kuris domisi šios sporto šakos aktualijomis. Mūsų virtualaus futbolo rinktinė sėkmingai kovėsi atrankoje į eEURO 2020 turnyrą, o Vilniaus „Žalgirio“ atstovas  Matas Vareika tapo pirmą kartą organizuotos Baltijos eTaurės čempionu bei iškovojo 2 tūkst. eurų prizą. Anglijos „Premier“ lyga taip pat bandė įtraukti savo žaidėjus į virtualų sportą, tačiau tai tokio populiarumo nesulaukė, nors turnyre dalyvavo tokios žvaigždės kaip Wilfriedas Zaha ar Diogo Jota, kuris ir tapo geriausiu „Premier“ lygos efutbolo žaidėju.  

    Esportas tapo tikru išsigelbėjimu ir azarto pasiilgusiems sporto aistruoliams. Sporto lažybas ar internetinius kazino Lietuvoje mėgstantys žmonės pradėjo domėtis esportu ir dėlto, kad tai buvo vienintelė išeitis, norint atlikti statymus. Į tai greitai įsisuko ir įvairūs lažybų patarimus parduodantys asmenys. Lietuvos lažybų bendrovėse galima rasti itin plačią CS:GO turnyrų pasiūlą. Taip pat buvo siūloma išbandyti laimę spėjant NBA esporto čempionato rezultatus ar virtualaus futbolo mačų baigtis. Tikėtina, kai lažybas mėgstantys žmonės pamils CS:GO ar kitų žaidimų turnyrus ir juos seks net po to, kai į arenas ar stadionus sugrįš kur kas populiaresnės sporto šakos, o nuo to laimės tik pats esportas. Dar daugiau susidomėjimo Lietuvoje CS:GO turnyrai turėtų sulaukti ir dėlto, kad su viena garsiausių komandų „FaZe Clan“ pradėjo bendradarbiavimą su lietuviu Aurimu Pipiru. 

    Akivaizdu, kad susidariusi situacija pasaulyje prožektorių šviesas gana ryškiai nukreipė esporto sceną. Panašu, kad esportą pažino kur kas daugiau žmonių, kurie, tikėtina, iki šiol kiek nerimtai žiūrėjo į šią augančią sporto nišą. Belieka tikėtis, kad didžiajam sportui sugrįžus į televizijos ekranus, esportas nebus pamirštas, o tokios organizacijos kaip „Formulė-1“, „Premier“ lyga ar NBA ir toliau ieškos būdų, kaip savo žiūrovams pateikti ir virtualaus sporto pramogų.  

     

    Redaguota , nario SuperGames

    • Teigiamai 1

    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Šiuo metu komentarų nėra.



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...