Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Lietuvos "Starcrafteriai" ruošiasi kovai dėl pasaulio čempio


Amžinybė

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4365 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

8ee9fed59ea70b6d1ab0628ed0a34e19_S.jpg

Elektroninis sportas pasaulyje pastaruoju metu rekordiškai aukštame lygyje- priziniai fondai didesni nei bet kada anksčiau, vis daugiau dalyvių ir žiūrovų sutraukia įvairūs turnyrai ir renginiai. Tiesa, atrodytų jog didžioji dalis to populiarumo priklauso vienam vieninteliam žaidimui, tai League of Legends. Tiek prizai šio žaidimo turnyruose, tiek žmonių susidomėjimas šiuo žaidimu yra milžiniškai, ir jau sumušę ne vieną rekordą. Dar praeitais metais kompanija Valve pranešė apie šią vasarą vyksiantį jau antrą The International turnyrą DOTA2 žaidimui, kurio prizinį fondą sudaro $1,750,000, iš kurių pirmąją vietą laimėjusi komanda namo parsiveš vieną milijoną JAV dolerių! Kaip atsaką League of Legends gamintojai Riot Games pranešė, jog antrojo sezono (Season 2) prizinį fondą sudarys rekordiškai didelė suma- $5,000,000 (taip, tai penki milijonai JAV dolerių). Ir galų gale sulaukėme atsako iš kompanijos Blizzard. Ši kompanija paskelbė rengsianti pasaulio čempionatą savo visame pasaulyje žaidžiamam žaidimui Starcraft II.

Battle.net World Championship pavadinimu turnyras, žada būti iš ties įspūdingas. Viso šį čempionatą sudarys kelios dešimtys turnyrų ir renginių, kitaip sakant įvairių kvalifikacinių etapų. Žaidėjai iš penkių žemynų- Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos, Pietų Amerikos ir Okeanijos- turės nužengti ilgą kelią kol užsitarnaus sau vietą pasaulio finaluose. Visų pirma žaidėjas turi praeiti šalies online kvalifikaciją, tik tada jis vyks į šalies LAN finalus, iš kurių nustatytas kiekis dalyvių pateks į žemyno finalus, ir tik puikiai pasirodęs žemyno finaluose, gauna galimybę kovoti dėl pasaulio čempiono titulo Starcraft II žaidime. Kol kas, visas prizinis fondas skelbiamas nėra, tačiau galima tikėtis įspūdingų skaičių. Vien nacionalinėms kvalifikacijoms Europoje yra skiriama $82,000 bei apmokėtos kelionės ir apgivendinimas Europos finaluose.

392220_297533023598445_191535217531560_1227046_991174795_n.jpg

Tuo tarpu, Lietuva neįeina tarp keturiolikos Europos valstybių, kuriose vyks nacionalinės atrankinės. Blizzard kompanija nepamiršo profesionalių žaidėjų ir iš šių valstybių. Bendradarbiaujant su ESL, bus surengti keturi kvalifikaciniai etapai žaidėjams iš tų Europos šalių, kuriose nėra šalies atrankinių. Iš kiekvieno etapo, keturi stipriausi žaidėjai laimi apmokėtą kelionę į Europos finalus, kurie vyks Kelno mieste, Vokietijoje, birželio 23-24 d.

Tarp visų jau vietą Europos finaluose užsitvirtinusių dalyvių yra ir du lietuviai, tai Vytautas "Arew" Graičiūnas (atstovaujantis Skitlite-Gaming) ir Kristijonas "Krr" Barisas (BLAST). Pastarasis kovoje link geriausiųjų ketverto įveikė tokius žaidėjus kaip Pedro "Mitsuray" Coelho (PWN) ar Philip "monchi" Simon (ESC Gaming). Per plauką į geriausiųjų ketvertą nepateko dar vienas Lietuvis- Vaidas "Fargo" Radavičius (infused), nusileidęs korėjiečiui iš Šveicarijos- Han Sang "biGs" Cho (mousesports). Tačiau dar liko dvi kvalifikacijos gegužės 12 ir 16 dienomis, kuriose žada dalyvauti ir Vaidas, vildamasis laimėti užsitarnautą vietą tarp geriausių Europos žaidėjų. Oficialiais duomenimis, likusiose dvejose kvalifikacijose dalyvaus ir pastaruoju metu neaktyvus, tačiau šiame turnyre sudalyvausiantis Laurynas "Nbs" Kisielius.

Galima tik pasveikinti Arew ir Krr išsikovojus vietas Europos finaluose, ir palinkėti sėkmės lietuviams, kovosiantiem dėl patekimo į finalus Vokietijoje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4365 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...