Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Adatas pakeis pleistras


Popas23

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5355 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Mokslininkai skelbia gerą naujieną adatų bijantiems žmonėms: sukurtas pleistras, kuris vaistus suleis be jokių skausmingų dūrių. Tokia naujovė ateityje gali būti naudojama tiek skiepams, tiek ligoms gydyti skirtiems vaistams leisti į žmogaus organizmą.

Pleistrai su mažomis „mikroadatomis“ galėtų būti naudojamas saugesniam, mažiau skausmingam ir efektyvesniam diabeto ir kitų ligų gydymui, teigia mokslininkai. Galiausiai šie pleistrai galėtų pakeisti skiepus nuo gripo, rašo LiveScience.com.

„Mūsų tikslas – atsikratyti injekcijoms į poodį naudojamų adatų ir pakeisti jas beskausmiu ir paprastai naudojamu pleistru. Ėmus naudoti tokį dalyką kaip šis pleistras, atsirastų galimybė pacientams be specialaus pasirengimo patiems susileisti vaistus“, - teigė vienas pleistro kūrėjų Markas Prausnitzas.

Mokslininkai jau anksčiau sukūrė įvairių technologijų, turėjusių pakeisti skausmingus adatų dūrius, tarp jų – specialios diabetikams skirtos tatuiruotės, kurios matuoja cukraus kiekį kraujyje, venų ieškiklis, padedantis seselei iš vieno karto įdurti ranką.

Kiekviena naujajame pleistre esanti adatėlė yra tik kelių šimtųjų mikrono ilgio ir kelių žmogaus plaukų storio. Smulkius tranzistorius leidusi pagaminti elektronikos

Adatas pakeis pleistras

pramonės pažanga padėjo sukurti ir mikroadatas, teigė tyrėjai.

M. Prausnitzas ir jo kolegos tikina, kad naujasis pleistras leistų išvengti ir kasmetinių apsilankymų pas gydytoją skiepams nuo gripo. „Nors pirmiausiai jis bus naudojamas klinikinėje aplinkoje, mes turime sumanymą sukurti gripo vakcinos pleistrą, kurį pacientas galėtų naudoti savarankiškai. Taigi vietoje apsilaknkymo pas gydytoją norint pasiskiepyti, užtektų užsukti į vaistinę ar pašto skyrių, nusipirkti pleistrą ir juo pasinaudoti. Manome, kad taip vakcinacija pasieks daugiau žmonių”, – sakė mokslininkas.

M. Prausnitzas ir jo kolegos pleistrą bei tradicines adatines gripo vakcinas išbandė su pelėmis ir stebėjo antikūnių lygį jų kraujyje. Nustatyta, jog antikūnių lygis naudojant abu metodus buvo vienodas, tačiau imuninė reakcija į pleistrą buvo geresnė. Mikroadatos taip pat galėtų būti naudojamos leidžiant vaistus į akis bei taip pagerinti aklumą sukeliančios tinklainės geltonosios dėmės degeneracijos gydymą.

1-microneedle_plaster.jpg

technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5355 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...