Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Galimos “Windows 8” sistemos apžvalga


Jamac

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4474 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Su kiekviena diena vis daugiau kalbama apie Windows 8 sistemos atsiradimą. “Microsoft” skelbia, jog oficialiai paketas bus pristatytas 2012 m. rudenį, o internetas mirgėte mirga neoficialių darbastalio nuotraukų, programų paketų ir net nuo pačios OS atvaizdų – žinoma, kol kas tik tęstiniame lygyje. Tačiau ką visgi planuoja pademonstruoti Microsoft milžinė savo naujojoje versijoje? Pardavimų duomenys rodo, kad „Windows 7“ susilaukė milžiniško pasisekimo ir tebėra labai populiari. Kodėl Microsoft taip skuba išleisti naująją versiją? Mes ir norėjome tai išsiaiškinti. Išanalizavome didelį kiekį informacijos internete ir priėjome išvadą, kad didžioji dalis šaltinių yra

7d85f402d87c3e7cd197cf3d103bd5fc631.jpg

nepatikimi arba nepatvirtinti. Todėl tolimesnės apžvalgos rezultatai neužtikrina, kad oficialioji produkto versija bus analogiška arba labai panaši į toliau pateiktąją. Visgi buvo labai smalsu sužinoti, ko galima tikėtis.

Žemiau pateikiame planuojamus „Windows 8“ pasikeitimus, naujus modulius:

„Windows 8“ suderinamumas tiek su nešiojamaisiais tiek su planšetiniais, stacionariais ir liečiamais kompiuteriais;

Ilgalaikis ir itin spartus budėjimo režimas suvartojant mažai energijos;

Supaprastinta instaliacija, suprantama kiekvienam naujokui;

Naujas virtualus kietojo disko formatas VHDX;

Veido atpažinimas vietoj įprastinio slaptažodžio įvedimo;

Naujas ir visiškai nematytas Windows atidarymo langas;

Spartus Hibernate funkcijos duomenų įrašymas;

Galimas „Windows Internet Explorer 10“ integravimas;

Nauja failų sistema, kodiniu pavadinimu „Protogon“;

OS aktyvacija surišta su kompiuterio „Bios“ sistema;

Automatizuoti tinklų, problemų šalinimo sprendimai;

„Pdf“ formato palaikymas be pašalinių programų;

Valymo funkcija prieš instaliuojant OS;

„Iso“ failų palaikymas ir atvaizdavimas;

Atnaujintas „Control Panel“;

Pagerintas „Boot“ pakrovimo laikas;

3G/WiFi/WWAN palaikymai;

Darbastalio pasikeitimai;

Modernus „Task manager“;

128bit pamatai;

3D modulis.

1. „Windows 8“ suderinamumas:

„Microsoft“ jau senai siekė pateikti produktą, kuris tiktų visoms šių dienų IT technologijoms, t.y., kad planšetiniams ir itin galingiems išmaniesiems telefonams būtų galima pritaikyti tą pačią operacinę sistemą kaip ir stacionariems kompiuteriams. Laukti reikės nebeilgai, nes šios idėjos iniciatoriumi ir bus „Windows 8“. Jau dabar galite pasižiūrėti oficialųjį pristatymą, vykusį neseniai surengtoje „Windows“ naujienų konferencijoje.

[youtubecom]http://www.youtube.com/watch?v=R8klHxUoFds&feature=player_embedded[/youtubecom]

2. Ilgalaikis ir itin spartus budėjimo režimas:

Mažiau nei prieš metus programuotojai pastebėjo, kad, pasitelkus programinę įrangą, būtų galima tobulinti tokias sritis, kaip, pavyzdžiui, sąnaudų taupymas. Pavyzdžiui, siekiant efektyvaus energijos vartojimo, galima sutaupyti budėjimo režimo išnaudojamą energiją. Šiuo metu paprasto nešiojamo kompiuterio baterijos laikas budėjimo režime yra apie 8 val. Planuojamas pokytis šį laiką galėtų pratęsti net iki kelių savaičių. Tai itin džiuginanti žinia, nes, tobulinant programavimą, mažiau kenčia aplinka, senas keičiant baterijas naujomis.

3. Supaprastinta instaliacija:

Microsoft užsibrėžė tikslą – užtikrinti kuo paprastesnę naujųjų versijų instaliaciją, nereikalaujančią patyrusių specialistų. Tai itin svarbu pritraukiant potencialius vartotojus ir sudarant pirmąjį įspūdį, kuris tiek daug reiškia.

4. Naujas virtualaus kietojo disko formatas VHDX:

Jau žinomos šio formato atsiradimo priežastys:

Šviesolaidinio kabelio palaikymo galimybės;

Efektyvesnė failų talpinimo sistema;

Net 16TB kietojo disko palaikymas ir apsauga nutrūkus energijos tiekimui;

4 branduolių palaikymo sistema;

ir kt.

5. Veido atpažinimas:

Yra nemenka galimybė, jog naujoje versijoje bus įdiegta veido atpažinimo sistema, kuri galėtų pakeisti prisijungimo slaptažodį. Tai išties būtų itin didelis šuolis pirmyn, kadangi dar iki šiol paprastiems vartotojams tokia sistema nebuvo įdiegta dėl labai paprastų priežasčių – aukštos kainos arba technologijų atsilikimo. Šiuo atveju kokios būtų veido atpažinimo koreliacijos nežinoma, bet kalbama apie tai, jog kameros suderinamumas su šia sistema yra itin sudėtingas.

6. Naujas ir visiškai nematytas Windows sistemos paleidimo langas:

Jau prieš tai minėtoje konferencijoje buvo pristatyta dar viena labai įdomi paleidimo lango idėja. Kadangi operacinė sistema bus pritaikyta daugeliui technologiškai pažengusių mechanizmų, neabejotinai reikėjo alternatyvos ir paleidimo sistemai. Tai labai gražiai atsispindi liečiamuose prietaisuose, kai reikia greitai naršyti tinkle, skaityti knygas, dokumentus bei tuo pačiu klausyti muzikos. Nors tai gali susilaukti ir antipatijų, nes, naudojant nešiojamą kompiuterį, tokie privalumai nereikalingi ar net gali trikdyti darbą. Visgi manome, kad Microsoft paruoš išjungimo mygtuką šiai novatoriškai programai.

fb4c0c7caa0a5de64b43cf89e168c067772.jpg

7. Spartus Hibernate funkcijos duomenų įrašymas:

Hibernate funkcija žinoma jau nuo Vista laikų. Tai išties naudinga funkcija, kuri leidžia išsaugoti darbastalio langus ir programų veiklą RAM. Tai reiškia, kad kompiuteris gali prarasti visišką elektros maitinimą, bet vėl jį atgavęs užkraus viską taip, kaip buvo prieš pasinaudojant šia funkcija. Tai išties džiugina programišius, kurie niekada neprisimena, kur viskas išsibarsto po darbastalį ar aplankus. O ką naujo tai žada „Windows 8“ Hibernate funkcijai? Iš tikrųjų ne kažin ką, išskyrus itin sparčią įrašymo sistemą. Tai reiškia, kad duomenys būtų išsaugomi ne per 20 sekundžių, o per 5 sek. ar net greičiau.

8. Galimas „Windows Internet Explorer 10“ integravimas:

Microsoft planuoja vytis konkurentus, t.y. Google Chrome ir Firefox. Esminiai pokyčiai ir galimos tendencijos buvo apibūdintos Windows Internet Explorer 9 apžvalgoje. Tikimės, kad pažanga bus spartesnė už dabartinių konkurentų.

9. Nauja failų sistema, kodiniu pavadinimu „Protogon“:

Sistemos paskirtis kol kas neaiški. Žinoma tik tiek, kad ji sukurta norint pagerinti tam tikras pasenusias FAT ir NTFS paskirtis. Internete galima rasti nemažai matomai galimų savybių ir paskirčių, bet dėl jų skirtumų ir oficialios informacijos nebuvimo apsiribosime tik šia trumpa informacija.

4307a0261ef010d3609f5981eb5b3d53226.jpg

10. OS aktyvacija surišta su kompiuterio Bios sistema:

Microsoft jau seniai „guodėsi“, kad daugelis namie esančių vartotojų naudoja nelegalią sistemą ir nepalaiko informacinės nuosavybės pilnaverte preke. Todėl galime sulaukti itin drastiškų pokyčių aktyvacijos sistemose. Šiandien pakanka turėti nepanaudotą serijinį kodą ir jį pririšti su milžinės duomenų baze. Arba nekreipti dėmesio ir ignoruoti aktyvacijos langus bei perspėjimus. Ši problema itin opi Lietuvoje, kadangi net 90 % namų vartotojų naudojasi arba naudojosi nelegalia operacine sistema. Todėl buvo pasiūlytas „Bios“ sistemos pririšimas su operacinės sistemos kodu. Kaip tai turėtų atrodyti, dar nėra žinoma, bet daugelis dėl to per daug nesijaudina – dar nė viena Windows versija nebuvo „nenulaužta“ – teigia daugelis komentatorių.

11. Automatizuoti tinklų problemų šalinimo sprendimai:

Daugeliui vartotojų, ypač tų, kurie yra naujokai kompiuteriniame raštingume susiduria su interneto pajungimo, konfiguravimo problemomis. Manoma, jog šiai problemai „Windows 8“ bus paruošęs sprendimo būdus. Bet vėlgi, abejotina ar šie sprendimo būdai bus universalūs kiekvienam asmeniškai ar tik didžiajai daugumai. Visi gerai žinome, kokie tipiški atsakymo būdai esti dabartiniame pagalbos skyriuje dėl tam tikrų iškilusių nesklandumų...

12. „Pdf“ formato palaikymas be pašalinių programų:

Kad tokia funkcija atsiras, abejonių jau nėra, klausimas tik ar bus patraukli ir suprantama palaikymo sistema, nes Adobe kompanija turi itin daug savo ištikimų vartotojų, kurie ir spręs šią dilemą.

13. Išvalymo funkcija prieš instaliuojant OS:

Išbandžius „Leaked“ (testinę) versiją pastebėjome, kad „Windows 8“ galimai turės išvalymo mygtuką, kuris galėtų perkelti arba ištrinti tam tikrus failus, vietoj kurių būtų galima įrašyti operacinę sistemą. Ši funkcija nėra kažkokia stebuklinga, bet užuomaršoms ir naujokams gali išties pasitarnauti. Smagu žinoti, kad atsižvelgiama ir į smulkmenas, kurios tokiomis akimirkomis tampa išsigelbėjimu.

7bd2254b05c145306a613aa818a870d665.png

14. „Iso“ failų palaikymas ir atvaizdavimas:

Instaliavę „Leaked“ versiją, išbandėme ir šią funkciją. Jai būdingas paprastumas ir aiškumas. Gali būti, kad tokiomis programomis, kaip „Deamon tools“, „Power iso“, „Alkochol“ ir kt. nebesinaudosime. Tai itin skaudus smūgis šioms kompanijoms, kurioms šis pajamų šaltinis yra pagrindinis.

15. Atsinaujinusi Control Panel išvaizda:

Tikėtina, jog naujasis „Control Panel“ (valdymo skydas) bus optimalesnis, suprantamesnis, greitesnis ir ne toks spalvingas. Tai itin aktualu pirmiesiems lankytojams, kai nežinai, ko ieškai ir gali sugaišti daug brangaus laiko

e1bebb9d331e2e070ff3da81016000cd959.jpg

16. Pagerintas „Boot“ pakrovimo laikas:

Ir vėl bus bandoma optimizuoti pakrovimo laiką. „Windows XP“ ir „Windows 7“ dėl to nesiskundė. Nors „Vista“ šioje vietoje negalėjo pasigirti itin dideliu greičiu, tai buvo bandoma padaryti programiškai. Tikėtina, jog to sieks ir „Windows 8“. Ar tai pavyks, sužinosime neužilgo.

1c3466db6481ce3765f1d43b6771ef3f927.jpg

a6c01bf174c7093db6255cd15dda5ee6181.jpg

17. 3G/WiFi/WWAN palaikymai:

Tobulėjant belaidžiam internetui, tobulėja ir jo greičio sparta. „3G“ gali pasižymėti ir Lietuvos rinkoje, kaip - tiksliai neaišku, bet yra galimybė išnaudoti tam tikrus šiandieninius tinklų operatorius, kurie pritaikytų naujai diegiamas „Windows 8“ technologijas.

18. Darbastalio pasikeitimai:

Jau seniai darbastalis yra laikomas itin svarbiu aspektu. Prie jo praleidžiame didžiąją dalį laiko, dirbdami su failais. Kuo jis patogesnis, tuo geresnė darbo sparta ir kokybė. Nors pirmtakai nepasižymėjo itin prastais pavyzdžiais – laukite itin drastiškų inovacijų artėjančiame pakete.

1baeebcfd602af6a9c01e45a07eab744106.jpg

19. Modernus „Task manager“:

Spėjome akies krašteliu pažvelgti į amžius nesikeitusį „Task manager“ prototipą. Modernus, lankstus, gal truputėlį per išsamus, tačiau iš esmės atsinaujinęs „Task manager“ turėtų sužavėti užduočių stebėtojus, kurie prie jo praleidžia itin daug laiko.

20. 128bit pamatai:

Ši naujovė susilaukė labai gausių komentarų. Pagrindinis klausimas – ar verta? Atsakymas paprastas, t.y., jei naudojate kompiuterį namų reikmėms ar nesudėtingam darbui – tikrai neverta, bet jei esate serverių meistras ir norite apskaičiavimus atlikti kuo greičiau ir su minimaliomis sąnaudomis – be abejo verta. Nors šiandien daugelis tebesinaudoja 32bit procesine technologija, pamažu pereinant prie 64bit – tokią prieštaringą naujovę diegti, mūsų manymu, dar per anksti.

21. 3D modulis:

Planuojamas itin įdomus ir dėmesio susilaukęs „3D“ efektų modulis leistų gerokai patobulėti vizualiai. Dabar spustelėjus „Windows + tab“ langai keičiasi trimatiškai, tačiau tai nėra labai patogu. Jei ši technologija būtų įdiegta, galimas dalykas, kad parduotuvėse užsigulėtų dideli kiekiai technologiškai pasenusios įrangos. Nes neturintys „3D“ technologijos negalės palaikyti efektų, o tai sukels naują gaminių bangą pagal šią technologiją. Tačiau tikėtina, kad bus pasiūlyta kažkokia alternatyva, kurios Microsoft kol kas neatskleidė.

Kodėl gi Microsoft skuba išleisti naująją versiją? Atsakymo ilgai ieškoti nereikia – tiesiog bandoma vytis konkurentus operacinių sistemų rinkoje ir įsibrauti tiek į planšetinių kompiuterių, tiek ir į išmaniųjų telefonų rinką, nenusileidžiant tokiems konkurentams kaip „Google“.

Įvertinus visus „už“ ir „prieš“, galime teigti, kad mūsų laukia labai naujoviška, pažangi, atnaujinto dizaino sparti operacinė sistema, kuri turėtų sukelti itin daug diskusijų. Kokios jos bus – geros ar blogos – sužinosime jau greit, nes „Beta“ versija pasirodys jau po kelių mėnesių!

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4474 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...