Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Verta žinoti!


aLT^

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Verta-zinoti_articlethumb.jpg

Antsvorį lemia smegenų veikla

Tyrimų rezultatai rodo, kad tie žmonės, kurių smegenys silpniau reaguoja į maistą, ateityje labiau rizikuoja priaugti svorio.

Tyrimų rezultatai patvirtina nuostatą, kad nutukusiems žmonėms maistas suteikia mažiau malonumo, rašė BBC.

Tyrimuose dalyvavo 18–22 metų studentės ir paauglės nuo 14 iki 18 metų. Mokslininkai stebėjo jų smegenų reakciją tuomet, kai jos gėrė šokoladinį pieno kokteilį ir beskonį gėrimą.

Kas penktas miršta dėl šalutinio vaistų poveikio

Šią nemalonią farmacininkams informaciją išsiaiškino jungtinė Olandijos, Danijos ir Belgijos žurnalistų komanda, pasinaudojusi Nyderlandų ir Danijos šalyse laisviau prieinama informacija, pranešė naujienų portalas „EUobserver“.

Farmacijos ekspertai teigia, kad žurnalistų surinkti duomenys yra gerokai sutirštinti, o turima informacija nėra tiksli. „Kad ši informacija būtų objektyvi, reikia daugiau viešai prieinamų duomenų“, – pabrėžė ekspertė iš Danijos.

2007 m. Danijos vyriausybei paskelbus duomenis apie pacientų mirčių gydymo įstaigose priežastis, viena didžiausių Europos farmacijos bendrovių „Roche“ pagrasino šalį paduosianti į teismą dėl žalos komerciniams interesams. Iki šiol slaptus farmacininkų protokolus vyriausybės ir įvairios Europos Sąjungos agentūros buvo linkusios nuslėpti.

Vaistai nuo leukemijos gydo išsėtinę sklerozę

Vaistai, kuriais gydoma leukemija, gali padėti ir asmenims, sergantiems išsėtine skleroze. Tokią išvadą paskelbė britų mokslininkai.

Pasak jų, nauji vaistai, kuriuos sukūrė „Bayer AG“ ir „Genzyme“, mažina išsėtinės sklerozės simptomus ankstyvojoje ligos stadijoje bei padeda ligoniams atkurti prarastas funkcijas.

Juokas padeda širdžiai

Juokiantis išsiplečia kraujagyslės ir širdis gauna daugiau deguonies, o baimė ir išgąstis susiaurina kraujagysles ir kraujo tekėjimas sulėtėja. Tokią išvadą padarė tyrimą atlikę mokslininkai iš Merilendo universiteto Baltimorėje.

Mokslininkai tiriamiesiems rodė komedijos bei filmo apie karą scenas. 19 iš 20 asmenų, žiūrėjusių linksmą filmą, kraujagyslės išsiplėtė – jų širdis gavo vidutiniškai 15 proc. daugiau deguonies.

Tuo tarpu 14 iš 20 žiūrėjusiųjų filmą apie karą kraujagyslės taip susiaurėjo, kad kraujo į širdį pateko vidutiniškai 47 proc. mažiau.

Medikai teigia, kad juoko efektas atitinka teigiamą sporto ir gimnastikos poveikį, o baimė ir liūdesys širdies aprūpinimą sutrikdo taip, kaip įtūžio priepuoliai arba sunkaus matematikos uždavinio sprendimas.

Šaltinis

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...