Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

"Google Chrome OS"


DominiC

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5405 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

17654.jpg?t=1247126744

Liepos 7 dieną, Google savo bloge publikavo įrašą apie kuriamą operacinę sistemą Google Chrome OS. Šiandien tai jau nebe naujiena, o ir šiaip įvykis labai nenustebino. Po Google Chrome naršyklės starto, daug kas tikėjosi šio žingsnio iš Google, tad operacinės sistemos atsiradimas buvo tik laiko klausimas.

Kas ta Google Chrome OS? Pasak Google tai bus ypač lengva ir sparti operacinė sistema, optimizuota nešiojamiems kompiuteriams. Pagrindiniai reikalavimai kuriuos savo OS kelia Google — lengvas naudojimas, paprasta vartotojo sąsaja, greitis ir saugumas. Google Chrome kuriama Linux kernel pagrindu, o atvirą kodą vartotojams, Google žada pateikti dar šiemet.

Nors kol kas Google neatskleidžia per daug detalių, jau dabar yra aišku, kad naujoji OS bus skirta interneto žmonėms. Žmonėms kuriems reikia paprastutės, lengvai įdiegiamos ir lanksčios programinės įrangos, kuri veiktų sparčiai ir neeikvotų kompiuterio resursų. Be abejo tai aktualiausia nešiojamų kompiuterių ir netbook‘ų savininkams.

Jau patvirtinta, kad Google Chrome OS bus platinama nemokamai, o kūrimo procese kartu su Google dirba Acer, ASUS, Adobe, Freescale, HP, Lenovo, Texas Instruments ir kitų kompanijų specialistai.

Kaip jau minėjau aukščiau, naujoji operacinė sistema orientuojama į interneto vartotoją ir jo poreikius, tad Google Chrome OS suderinamumas su žaidybine geležimi ir pačiais žaidimais, kol kas lieka neaiškus. Kadangi Google Chrome OS pagrindu paimtas Linux‘as, tikėtina, kad žaidimai pritaikyti darbui su Linux veiks. Modifikuoti žaidimus darbui su Linux nėra baisingai brangus procesas, tad yra vilčių, kad populiarėjant šiai OS padaugės ir Linux‘ui pritaikytų žaidimų. Analitikų teigimu, žaidimų kūrėjų noras pritaikyti savo žaidimus Google Chrome OS, priklausys grynai nuo Google ir kompanijos dedamų pastangų derybose su kūrėjais.

Aišku viena. Google Chrome OS nėra slaptas ginklas kovai su Microsoft. Vargu, ar naujoji OS pakeis Windows galinguose stacionariuose kompiuteriuose. Labiau tikėtina, kad naujoji Google OS labiau konkuruos su kitomis Linux‘o versijomis skirtomis nešiojamiesiems kompiuteriams ir netbook‘ams.

Įdomu tai, kad kai kurie internautai, po šio įvykio pareiškė, kad Google pats pamažu virsta Microsoft lygio kompanija. Kaip pavyzdys pateikiamas Google Chrome OS anonsas. Seni vilkai sako, kad „senasis“, mylimas Google pirma duotų atvirą kodą, o tik paskui blogintų apie savo planus. Ar tokie spėjimai turi pagrindo, ar tai tėra tik paranojos apraiškos, parodys laikas.

Games.lt <

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5405 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...