Peršokti į turinį

Greitis: Nokia N97 Symbian S60 V5 prieš iPhone OS 3.0


INFECT

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4631 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Nokia ir apple fan’us ilgai kamavęs klausimas, kas greitesnis: naujausia Symbian S60 V5 ar tokia pat šviežia iPhone OS 3.0? Nokia 5800 ir Nokia N97 man paliko įspūdį, kad jų OS yra greitesnė ir sklandesnė, bet kaip yra iš tikro

Nokia N97 geležis net iš tolo negali lygintis su iPhone galia. Tiesiog du skirtingi aparatai, iPod/iPhone tokie galingi, kad ištempia vos 3-4h naršymo su Wi-Fi. Kai tuo tarpu Nokia N97 dieną/naktį yra online ir tempia 3-4 dienas!

Keisčiausia, kad iPhone net ir turėdamas žymiai galingesnį hardware, iš tikro sudaro įspūdį, kad veikia gerokai lėčiau. Symbian S60 V5 meniu vartosi akimirksniu, settings, laikrodis, muzikos grotuvas – paspaudi ir turi. iPhone OS 3.0 ne tik turi tas lėtapėdiškas fade animacijas, bet net su jų pagalba neužtenka pridengti pačios OS lėtapėdiškumo, kai savo meniu pasirodo tik po 2-3s praėjus nuo paspaudimo.

Galbūt pasirodė, kad iPhone pirmasis pradėjo rodyti video, bet čia testas buvo ne tik hardwariškai nelygus, bet ir patys video skyrės. iPhone specialiai sukonvertuotas tinkama rezoliucijai 480 x 320 ir apple video formato, kai Nokia rodė tiesiai iš interneto parsiųstą 640 x 360 rezoliucija ir H.264 kodeku. Sekunde greičiau pradėjo iPhone, bet man to video konvertavimas papildomai užtruko visas porą minučių ant kompo. Kai Nokia N97 gali filmukus krauti tiesiai, kad ir iš DVD 720px rezo MPEG2. Įsimeti ir taip pat be vargo žiūri.

iPhone OS 3.0 aiškiai greitesnė atidarant sunkiasias programas pvz.: interneto naršyklę su kešuotu puslapiu. Ji iš kart užkrovė naršyklę ir paskutinį naršytą puslapį, kai Nokia ir adreso eilutę su bookmarks parodė sekunde vėliau.

Nokia N97 naršyklė galingesnė, palaiko viską nuo flash iki Ajax, o puslapius vistiek krauna greičiau už Safari (Tai, kuris ten per apple keynotes kabina makaronus? :D). Galiausiai, Symbian nėra jokių kvailų apribojimų, galima įsimesti Opera mini, ir internetą savo kišenėje turėti akimirksniu! Net neverta lygintis Safari, kai Opera puslapius krauna kartais net iki 10 kartų sparčiau. Mane ir labiausiai nervina iPhone, kad apple neturi nei Opera Mini, nei Skyfire. Išvis jokios pakenčiamos naršyklės be savo Safari nesiūlo.

Žaidimų nelyginsiu, nes Nokia N97 neturi nieko panašaus į iPhone app Store esančius. N-gage ir iPhone OS 3.0 žaidimai, kaip senas PS One ir xBox 360. Tie patys pavadinimai, bet ant iPhone jų grafika ir fizika visai kitame lygyje. Net ir su tokia neligybe, iPhone juos krauna lygiai taip pat ar net truputį greičiau.

Symbian S60 V5 OS akivaizdžiai spartesnė už apple iPhone OS 3.0. Meniu, default programos veikia akimirksniu, nors pati OS sukasi ant silpnesnio aparato. Galbūt todėl, apple neseniai ir pristatė iPhone 3GS, kuris nuo senųjų realiai tesiskiria greičiu. Kai kalba pakrypsta apie sunkias programas pvz.: žaidimus, Nokia tokių net neturi, kai apple visus 3D kramto net nemirktelėdama!

iPhone galingas kaip mūsų stalinis kompiuteris, bet todėl ir nulinksta lygiai kaip kompiuteris vos po 3-4h valandų naudojimo su Wi-Fi, kai Nokia N97 kaip tikras telefonas ištveria kelias dienas, ir visą tą laiką būną online, tikrina paštą, facebook ir kitas tarnybas!

Skonio reikalas, ar pasirinkti lengvą ir greitą OS kaip Symbian S60 V5 ar galingesnę, bet lėtesnę iPhone OS 3.0. Viena sukasi kaip maža pelytė, kai kita drambliškesnė, todėl daugiau paveža, bet kartais pati vos apsisuka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4631 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...