Juozzys

Codeblocks pagalba

Recommended Posts

Sveiki, gal galėtum padėt rašyti programą, nes niekaip nesigauna. Čia reikia kartu parašyti ir naikinimo funkciją, bet man niekaip nesigauna.

Ralio varžybos. Lietuvoje vyko automobilių ralio varžybos, kurios susideda iš trijų etapų. Kiekvienas varžybų dalyvis privalo įveikti visus etapus. Jeigu dalyvis neįveikia nors vieno etapo, jis toliau negali tęsti varžybų ir yra iš jų pašalinamas. Parašykite programą, kuri pateiktų sąrašą varžybas baigusių dalyvių, surikiuotą pagal varžybose praleistą laiką didėjančia tvarka.

Duomenų failo pirmoje eilutėje nurodytas varžybų dalyvių skaičius. Kitose eilutėse nurodytas dalyvio numeris ir trijų etapų laikas.

Duomenys.txt

Rezultatas.txt

8

1   120   150   110

2   130   0       0

3   0        0       0

4   115   145   105

5   101  160   135

6   150  100   0

7   105  110   102

8   112  102   106

1   380

5   396

4   365

7   317

8   320

 

 

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį

Man išvis dabar nesigauna išsivesti skaičių. Sakykim priskiriu n=8, bet nebeina padaryti taip, kad ten dalyvio numeriai 1,2,3... būtų priskirti sk, o skaičiai po jų A masyvui.

O naikinimo funkcija tai tiesiog suranda eilute kurioje yra bent vienas skaičius 0 ir ją sunaikina arba pašalina kitaip sakant.

Atsiprašau labai, jei neaiškiai kalbu😅

Dabar štai taip atrodo

#include<iomanip>
#include<fstream>
#include<iostream>
#include<cstdlib>
using namespace std;
void Duomenys(int &n, int A[],int nr);
int main ()
{
    int i,//ciklo kintamasis
        n,//
        A[100],//
        nr;//
        Duomenys(n,A,nr);

    return 0;
}
void Duomenys(int &n, int A[],int nr)
{
    int i;
    ifstream fd("Duomenys.txt");
    fd>>n;
    for(i=0;i<n;i++)
    {
        fd>>nr>>A;
        cout<<A<<" ";
    }


    fd.close();
}
 

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
Parašė (redaguota)

pamirsai fd.ignore(); ir uzsinulinti kintamuosius, tai daryti privalai jei aprasai juos funkcijoje ty tarp

#Include<iostream>

int ciaNereikiaUzsinulinti;

{

int ciaReikia = 0;

}

nes kitaip, tau mes random skaicius, jei neuzsinulinsi kintamuju funkcijoje.

Redaguota , nario ᵀʰᵉᴸᵉᵍᵉⁿᵈ²⁷

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
2020-05-14 15:42, Juozzys parašė:

Sveiki, gal galėtum padėt rašyti programą, nes niekaip nesigauna. Čia reikia kartu parašyti ir naikinimo funkciją, bet man niekaip nesigauna.

Ralio varžybos. Lietuvoje vyko automobilių ralio varžybos, kurios susideda iš trijų etapų. Kiekvienas varžybų dalyvis privalo įveikti visus etapus. Jeigu dalyvis neįveikia nors vieno etapo, jis toliau negali tęsti varžybų ir yra iš jų pašalinamas. Parašykite programą, kuri pateiktų sąrašą varžybas baigusių dalyvių, surikiuotą pagal varžybose praleistą laiką didėjančia tvarka.

Duomenų failo pirmoje eilutėje nurodytas varžybų dalyvių skaičius. Kitose eilutėse nurodytas dalyvio numeris ir trijų etapų laikas.

Duomenys.txt

Rezultatas.txt

8

1   120   150   110

2   130   0       0

3   0        0       0

4   115   145   105

5   101  160   135

6   150  100   0

7   105  110   102

8   112  102   106

1   380

5   396

4   365

7   317

8   320

 

 

Jei vis dar reikia galiu padaryti

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
2020-05-14 16:57, ᵀʰᵉᴸᵉᵍᵉⁿᵈ²⁷ parašė:

pamirsai fd.ignore(); ir uzsinulinti kintamuosius, tai daryti privalai jei aprasai juos funkcijoje ty tarp

#Include<iostream>

int ciaNereikiaUzsinulinti;

{

int ciaReikia = 0;

}

nes kitaip, tau mes random skaicius, jei neuzsinulinsi kintamuju funkcijoje.

Nebūtinai, jeigu reikia nulio, pvz: pradedant nuo kažko skaičiuoti ir skaičiavimuose tai ir naudoji. Nereikia dabar reikšmes tai nieko ir nenaudoji, vėliau priskirsi reikšmę. Jeigu nežinai kaip tavo programa veikia ir tiesiog rašai negalvodamas tai čia niekas nepadės.

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

  • eneba
  • eneba
  • eneba



  • SuperGames programele
  • SuperGames programele