Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2843 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)

PAWNO KALBOS ŽINOVAMS -

Heyyooo, taigi šiandieną nusprendžiau pradėti mokytis PAWNO script'ą. Ne, nesu tas kiekvienas mažvaikis kuris galvoja, kad per dieną viską išmoks ir bus "pro skripter". Aš asmeniškai - turiu daug noro ir motyvacijos daryti tai. Vienintelis dalykas ko noriu paklausti tų žmonių, kurie apie tai nors šiek tiek nusimano, nuo ko pradėti? Koks yra efektyviausias būdas mokytis? Kaip atskirti tinkamą nuo netinkamos pamokos? Atsidėkosiu reputacija, jei kažkas iš tiesų padės. Tie kurie sako "Nieko neišeis", "Net nebandyk, sampas ir taip miręs", - net nerašykit man, žinau, kad kažkada man pavyks, bet reikia tokio gero starto, kad galėčiau gerai pradėti, tikiuosi padėsit, ačiū :)

By the way, šitą darau ne dėl to, kad noriu kurti "šūdservį", o dėl to, kad iš tiesų noriu išmokti viską apie PAWNO.

SORIUKS JEI NE ČIA SUKŪRIAU TEMĄ.

Redaguota , nario Aivarex
(redaguota)

Nemoku pawn, bet turiu porą klausimų: kiek tau metų, ir ar tu ketini sieti ateitį su programavimu? Jei į paskutinį klausimą atsakymas - taip, o tau maždaug 15-17 metų, siūlyčiau fokusuotis į normalias programavimo kalbas, o ne sėdėti ties pawn, nes iškart galėsi pradėti mokytis jos sintaksės ir panaudoti praktikoje, o, tuo tarpu, užsilikęs prie pawn, išmoksi tik programavimo pagrindus, o visos API žinios nueis veltui. Na, bet jei tau 13-14, gali dar šiek tiek pažaisti su pawn, nes laiko iki univero tau ganėtinai daug.

Redaguota , nario hugegoofus
Dabar, intrigantas parašė:

pirma klaida besimokant, tu nori mokytis PAWN kalba, o ne PAWNO, PAWNO yra tik ide

Šitą tai žinau, bet vis tiek ačiū :D

1 minute prieš, hugegoofus parašė:

Nemoku pawno, bet turiu porą klausimų: kiek tau metų, ir ar tu ketini sieti ateitį su programavimu? Jei į paskutinį klausimą atsakymas - taip, o tau maždaug 15-17 metų, siūlyčiau fokusuotis į normalias programavimo kalbas, o ne sėdėti ties pawno, nes iškart galėsi pradėti mokytis jos sintaksės ir panaudoti praktikoje, o, tuo tarpu, užsilikęs prie pawno, išmoksi tik programavimo pagrindus, o visos API žinios nueis veltui. Na, bet jei tau 13-14, gali dar šiek tiek pažaisti su pawno, nes laiko iki univero tau ganėtinai daug.

Pradžioje atsakysiu į pirmą klausimą - man 15. Į antrą klausimą, tai iš tiesų tu teisus, bet dėl to aš ir noriu pradėti mokytis PAWN kalbos, kad žinočiau tuos pagrindinius pribumbasus. O vėliau, galbūt eisiu prie kitų kalbų.

1 minute prieš, Aivarex parašė:

Šitą tai žinau, bet vis tiek ačiū :D

nepasakyciau,, jog zinai, kai tavo poste pawno zodis pavartotas n kartų.

3 minutes prieš, hugegoofus parašė:

Nemoku pawn, bet turiu porą klausimų: kiek tau metų, ir ar tu ketini sieti ateitį su programavimu? Jei į paskutinį klausimą atsakymas - taip, o tau maždaug 15-17 metų, siūlyčiau fokusuotis į normalias programavimo kalbas, o ne sėdėti ties pawn, nes iškart galėsi pradėti mokytis jos sintaksės ir panaudoti praktikoje, o, tuo tarpu, užsilikęs prie pawn, išmoksi tik programavimo pagrindus, o visos API žinios nueis veltui. Na, bet jei tau 13-14, gali dar šiek tiek pažaisti su pawn, nes laiko iki univero tau ganėtinai daug.

labai siauras mąstymas tavo, aš pradėjau nuo pawn gal 15 ar 16, šiuo metu studijuoju programavimą.

(redaguota)

Visos funkcijos https://wiki.sa-mp.com/

Pradėk nuo kokio drift ar DM modo, senų senovėje aš kopijuodavau skriptus savo grp modui iš SG ir galvojau, kad moku skriptinti, bet for real skriptinti pradėjau mokintis tik kai sugalvojau kurti Drift moda nuo 0 naudodamas samp wiki.

Redaguota , nario Expert*

asd1.gif

1 minute prieš, Expert* parašė:

Visos funkcijos https://wiki.sa-mp.com/

Pradėk nuo kokio drift ar DM modo, senų senovėje aš kopijuodavau skriptus savo grp modui iš SG ir galvojau, kad moku skriptinti, bet for real skriptinti pradėjau mokintis tik kai sugalvojau kurti Drift moda nuo 0 naudodamas samp wiki.

Ačiū labai už patarimą, tikriausiai taip ir padarysiu :) 

3 minutes prieš, hugegoofus parašė:

Siauras ties kuria vieta? Faktas vis tiek stovi vietoj: jei būtum pradėjęs nuo normalios kalbos - būtų lengviau.

Aš pirma išmokau PAWN, vėliau pradėjau mokintis HTML, CSS, PHP, JS, JAVA, C++.

SAMP ( ir html ) labai greit galima išgauti funkcionalų ir "vizualų" kodo "atvaizdą", priešingai nei C++ kai juodam lange matai skaičius ir tekstą, todėl (bent jau man) su samp kodu smagiau dirbti, gauni daugiau motyvacijos mokytis toliau, kai matai, savo darbo rezultatą.

Panašiai kaip vaikų/naujokų vizualinio programavimo programos, kur turi nuvesti kačiuką iš vienos vietos į kitą, naudodamas suteiktas funkcijas. Skirtumas tas, kad samp'e dar yra galimybė uždirbti porą E.

asd1.gif

(redaguota)
2018-10-06 19:06, intrigantas parašė:

nuo kokios normalios kalbos? ka tu kalbi? :D, as ismokau pawn, tada lipau C++ buvo lengviausia ka galima ismokti

Kuri gali būti pritaikyta praktikoje: savo išmąstytam projekte, ar dirbant asmeniui/įmonei, o ne mod'inant žaidimą. Ar bent kuri palaiko pagrindines funkcijas, būdingas šiais laikais (kad ir tos pačios klasės). Nenoriu veltis į diskusijas, tai čia ir baigiam.

2018-10-06 19:14, Expert* parašė:

SAMP ( ir html ) labai greit galima išgauti funkcionalų ir "vizualų" kodo "atvaizdą", priešingai nei C++ kai juodam lange matai skaičius ir tekstą, todėl (bent jau man) su samp kodu smagiau dirbti, gauni daugiau motyvacijos mokytis toliau, kai matai, savo darbo rezultatą.

Panašiai kaip vaikų/naujokų vizualinio programavimo programos, kur turi nuvesti kačiuką iš vienos vietos į kitą, naudodamas suteiktas funkcijas. Skirtumas tas, kad samp'e dar yra galimybė uždirbti porą E.

Taip, ties šituo aspektu pritariu (taip ir pats pradėjau (ties AmxModX)), tačiau jei asmuo vien tik tuo išlaiko savo motyvaciją gyvą (vizualiniu progresu), tai jis nepajėgs tęsti savo mokslų, kai visi šie dalykai dings. O kai reiks paimti knygą į rankas, išvis kažin ar bepajėgs į tą kodą pažiūrėt.

Redaguota , nario hugegoofus
2 minutes prieš, hugegoofus parašė:

Kuri gali būti pritaikyta praktikoje: savo išmąstytam projekte, ar dirbant asmeniui/įmonei, o ne mod'inant žaidimą. Ar bent kuri palaiko pagrindines funkcijas, būdingas šiais laikais (kad ir tos pačios klasės (aišku, nepamanyk, kad išskiriu, tarkim, JS kaip 'ne normalią' kalbą - ne, kadangi ji turi aplikacijų)). Nenoriu veltis į diskusijas, tai čia ir baigiam.

Taip, ties šituo aspektu pritariu (taip ir pats pradėjau (ties AmxModX)), tačiau jei asmuo vien tik tuo išlaiko savo motyvaciją gyvą (vizualiniu progresu), tai jis nepajėgs tęsti savo mokslų, kai visi šie dalykai dings. O kai reiks paimti knygą į rankas, išvis kažin ar bepajėgs į tą kodą pažiūrėt.

PAWN yra gera pradzia naujiem zmonems, nes jos sintakse yra laaabai panasi i C, tai vadinama C like programavimo kalba, tad buk geras uztilk

20 minutes prieš, Expert* parašė:

ar visada cpp tik su konsoles langu dirbi? :funny:

Dabar, intrigantas parašė:

PAWN yra gera pradzia naujiem zmonems, nes jos sintakse yra laaabai panasi i C, tai vadinama C like programavimo kalba, tad buk geras uztilk

lol, champ. Ignoruoji visą turinį ir kiši savo. Įstojęs į univerą ir dar nemoka elementaraus etiketo. Aš niekad neminėjau, kad pawn nėra gera pradžia naujokams, bet jei tu nerašysi compiler'ių, operacinių sistemų, ar panašių dalykų, daug labiau apsimoka mokytis kitas kalbas. Gali toliau karščiuotis ir kažką rašyt, bet aš neketinu su tavim daugiau diskutuot. cya.

prieš 6 valandas(-ų), hugegoofus parašė:

Sakykit ką norit, bet autoriui šioje situacijoje svarbiau išsiugdyti bent kažkokį programuotojo mąstymą, o su pawn išmokti minimalius programavimo pagrindus tikrai galima. Jeigu jis pradės su pawn kažką daryti ir tai jį užkabins laikui bėgant ir reikalaui esant naują kalbą perpras daug greičiau.

prieš 6 valandas(-ų), intrigantas parašė:

nepasakyciau,, jog zinai, kai tavo poste pawno zodis pavartotas n kartų.

labai siauras mąstymas tavo, aš pradėjau nuo pawn gal 15 ar 16, šiuo metu studijuoju programavimą.

Lygiai ta pati situacija tik su pawn pradėjau nuo 14 panašiai.

logo.png

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2843 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...