Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Internetas pagal įtakingumą pirmąkart pralenkė laikraščius


Shack

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5560 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

internet.png

Bendrovės „Pew Research Center“ JAV atlikto tyrimo rezultatai liudija, kad internetas „informacinės įtakos“ požiūriu pirmą kartą pralenkė laikraščius ir kaip informacijos šaltinis populiarumu nusileidžia tik televizijai.

40 proc. apklaustųjų JAV pareiškė, kad internetas jiems yra pagrindinis nacionalinių ir tarptautinių naujienų šaltinis. Prieš metus taip tvirtino tik 24 proc. apklaustųjų. Laikraščiams pirmenybę teikė 35 proc. apklaustųjų (prieš metus – 34 proc.), televizijai – 70 proc. (prieš metus 74 proc.).

Tačiau amerikiečių jaunimui internetas tapo pačiu svarbiausiu informacijos šaltiniu, populiarumu prilygstančiu TV. 59 proc. jaunesnių nei 30 metų amerikiečių (prieš metus – 34 proc.) teigia didžiąją dalį naujienų sužinantys internete.

Analitikų teigimu interneto kaip informacijos šaltinio pozicijos stiprėja dėl to, kad internetinę žiniasklaidą mažiau nei TV ir popierinius laikraščius veikia blogėjanti ekonominė situacija. Nors kai kurių dienraščių internetinės versijos yra gana populiarios, labiausiai skaitomos jų rubrikos populiarumu vis dėlto negali prilygti specializuotiems internetiniams leidiniams.

Keičiantis situacijai rinkoje daugelis laikraščių redakcijų pereina prie naujo veiklos modelio, kai turinys pirmiausia ruošiamas internetinėms leidinių versijoms, o po to dalis jo patenka į popierinius leidinių puslapius. Labiau įsitvirtinti internete siekia ir su vaizdo portalais konkuruojantys TV kanalai, kurdami naujas paslaugas internete ir skelbdami jame savo produkciją.

„Pew Research Center“ prognozuoja, kad internetinės žiniasklaidos kaip svarbiausio informacijos šaltinio vaidmuo ir toliau didės, o internete rasis vis daugiau naujų įvairesnių leidinių. Savo ruožtu popierinei žiniasklaidai teks sparčiau keltis į internetą, kad galėtų kompensuoti mažėjančias pajamas iš reklamos.

technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5560 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...