Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Verbavimo pamoka


baxius

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3198 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Įžanginis žodis

Kas yra verbavimas? Paprastais žodžiais tai yra žmonių traukimas iš kitų serverių, klanų į savo gretas. Kuo tai skiriasi nuo reklamavimo? Verbavimas yra susijąs su bendravimu su žmogumi, bandymu jį patraukti į savo pusę netik pateikiant banalią informacija (kaip reklamavime) , bet ir draugiškai, suprantamai, ne kaip koks marozas, siūlinant prisijunkti prie savo serverio.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Serverių palyginimas

Prieš nusitaikant į kitą serverį palygink jį su savo, ir įvertink

 

Žaidėjų skaičius

Kuris turi daugiau žmonių? Pvz: 50 prieš 20. Aišku savaitgalį vakare būna didesnis aktyvumas, bet kasdien, per pietus žaidėjų skaičius iš tiesų nebūna įprastai didelis, tad kad žaidėjas liks su 20 ir mažėjančiu skaičiumi žaidėjų vietoj pastovaus 50, abejotina.  Žinoma servero žaidėjai diktuoja kokiu metu didžiausias žaidėjų pikas, dėl to serverio aktyvumas kartais skiriasi nuo kitų.

 

Naujokų skaičius

Naujokų skaičius serveryje irgi turi didelės įtakos verbavimo pasisekimui. Didelis naujokų skaičius gali reikšti, kad serveris yra gerai reklamuojamas, bet naujokai nusivili serveriu. Tokie žmonės tik atėją į serverį lengvai pasiduoda nukreipimui į jūsų projektą.

Serverio veikla.

 

Vienas iš pagrindinų aspektų, dėl kuriu žmonės žaidžia tam tikrame serveryje. Jeigu matote kad serverio administracija apmirus, eventai ir kitokios veiklos visai nevyksta, tuo lengvai galite pasinaudoti priviliodami netik naujokus bet ir senbūvius pas jus.

 

Vien tik palyginus šiuos rodiklius gali susidaryti įspūdį kuris serveris yra perspektyvesnis. Todėl atėjąs iš serverio turinčio 20 online į 50 online, įvertink savo galimybęs. Jei manai, kad gali privilioti senbūvius iš didesnių serverių - taikykis į senbūvius, arba pasitenkink naujokais iš ,,šūdservių,, ,  paprastų serverių ir katik patekusių į didelių serverių sumaištį.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ką gali tavo serveris suteikti , o ko ne?

Palyginus serverius ir pradedant verbuoti žmones, reikia atsakyti į vieną paparastą klausimą - kuo tavo serveris geresnis nei tas, kuriame yra žmogus? Žinoma palyginti savininkus ir jų vadovavimą yra nelengva, aktyvumas jau aptartas, todėl lieka serverio pasiekimų, reputacijos ir techninės pusės klausimai.

Informacijos apie serverį galima greitai rasti jo forume, arba užėjus paklausinėti žaidėjų arba administratorių. Reikia įvertinti serverio pasiektą rekordą arba rekordo siekimų bandymų skaičių. Jeigu savininkas vos ne kas savaitė skelbia rekordo siekima, galima teigti, kad jo žaidėjai yra pradėją byrėti į kitus serverius.

 

Taip pat reikia įvertinti kiek laiko gyvuoja serveris, kelių dienų ,,šūdserviai,, būna pilni iš visokių serverių susirinkusių keliautojų, tad ar pavyks ką nors ,,pastovesnio,, patraukti į savo pusę , nelabai tikėtina.

 

Serverio reputacija irgi yra ypač svarbi. Patikrink serverio prisistatymo temą Supergames.lt forume (jeigu tokią turi), žaidėjų atsiliepimus, savininkų reputaciją. Jeigu radai daug nusiskundimų, tuo gali pasinaudoti verbuojant žaidėją.

Reikia pažvelgti ir į serverio techninę pusę. Ar serveris turi savo forumą(ne sukurtą su kokiu weeble ar panašiai), TS, skype.  Jeigu serveris turi savo domeną, susikūręs asmeninį team speak serverį, kad ir minimalų savo tinklapį - vadinas kažkas leido savo pinigus ir užsitikrino nepriklausomybę. O ne rankioja nemokamus būdus naudotis TS, turėti forumą.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Žaidėjų kaita

Dar vienas iš  faktorių iš serverio verbuojant žmones - serverio žaidėjų kaita. Jei serveryje per savaitę pasikeičia beveik visi žaidėjai, tai yra beveik visada pilnas naujokų - ar tikrai tas serveris toks geras? Ilgiau gyvuojantis serveris į kurį ateina daugiau nei išeina žmonių turi daugiau naudos, nei tas kuriame žmonės, greičiausiai ir savininkai, keičiasi kas kelias dienas ar savaites.

Taip pat, jeigu serveris baisiai nesireklamuoja, bet į jį vis ateina žmonės iš kitų serverių - mano manymu toks projektas turėtų būti geresnis, nes tas kuris aktyviai reklamuojasi daugiausiai pritraukia tik naujokus, nebuvusius serveriuose arba tik vienadienius iš kitų projektų.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Serverio grupės

 

Dažnam serveryje būna žaidėjų grupių, kurios sekioja paskui vieną ar kitą narį į skirtingus serverius. Tokios grupės kartais būna gan didelės (nuo 5 iki 15 ir daugiau žaidėjų). Pavykus pritraukti tokios grupės lyderį, ar serverio ieškotoją, jūsų projektas pasipildytų nemažu skaičiumi žaidėjų.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ar esi tinkamas verbuotojas?

 

Galiausiai kelios pastabos apie verbuotojus

 

Verbuotojas turi rodyti iniciatyvą, parodyti žaidėjui ,kad verbuotojas kviečia būtent jį ir juo domisi, o ne siunčia kažką masiško su skypebotu bet kokiam nepažįstamam asmeniui

Kur kas šiltesnis į verbavimas per žinutes ar žaidime. Tada galima atsakyti į daugelį klausimų kurie kyla. Ir jei sudomina - pakviesti į serverį. Tuomet bent jau sužinai kodėl žmogus neateina ir kur galima tobulėti.

Žinoma TS'e visa tai padaryti paprasčiau, bet jei jau tau verbuojant žmogus pereina į kitą kanalą - gali nuleisti rankas. Tu niekam neįdomus.

Taip pat verbuotojas  - turėtų būti bent jau truputi charizmatiška asmenybė, o ne eilinis marozas nekramtantis to ką šneka.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apžvelgiant tai ką parašiau:

1. Lengviausia verbuot naujokus, bet jeigu žinai, kad sugebi, bandyk traukti ir senbūvius

2. Keliadieniuose serveriuose kažin ar pasiseks ką nors patraukti į savo projektą

3. Naudokis serverio ,kuriame verbuoji, žaidėjų skundais, techninėmis klaidomis, veiklos stoka , įtikindamas ,kad tavo projektas geresnis

4. Pasirinkdamas serverį kuriame verbuosi visada atsižvelk į dalykus, laikančius žaidėjus projekte:

  1.  Žaidėjų skaičius
  2.  Kasdieninė veikla
  3. Administratorių aktyvumas
  4. Atnaujinimų dažnumas 

5. Ieškok projekte esančių grupių, kurios galėtų tavo serverį papildyti nemažu žaidėjų skaičiumi. 

6. Naudokis TS arba SKYPE programomis, taip daug papraščiau įtikinti žmogų, negu rašant žinutes.

7. Kramtyk ką šneki. Nieko nepeši rėkalodamas TS'e :,, ateikit į mano servą, šitas šūdų krūva,,

8. Kalbėk su žaidėjų, bendrauk, galų gale, susidraugauk. Taip jis nesipriešindamas pereis pas tave.

 

 

 

Ačiū už sugaištą laiką. Jeigu kam reikia kokios ąsmeninės pamokėlės kaip tinkamai šnekėti su žaidėju arba radot klaidą parašykit į AŽ.

 

P.S. Ši pamoka nėra originali, mano pažįstamas kopijavo nuo kažkokio straipsnio apie verbavimą kitokiam žaidimui. Aš pasinaudojau teksto ir turinio struktūra iš jo daryto straipsnio. Jeigu kas , visa šlovė ir garbė tenka kažkokiam : NightKatos

Redaguota , nario baxius
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3198 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...