Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Žmonės pasitiki Google News labiau, nei naujienų agentūromis


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3381 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

IylMWnJ.jpg

 

Viešųjų ryšių paslaugas teikianti firma Edelman atliko tyrimą, kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kuriuo informacijos ir naujienų šaltiniu internete vartotojai pasitiki labiausiai. Buvo apklausta 27 tūkst. respondentų.

 

Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės labiausiai pasitiki informacija, gauta peržiūrint Google naujienų tarnybą News. Šis faktas įdomus tuo, jog interneto gigantas apskritai neužsiima naujienų kūrimo verslu, o tiesiog yra tarpininkas tarp autorių ir skaitytojų.

 

Didelis žmonių pasitikėjimas Google neigiamai veikia tradicines žiniasklaidos priemones, todėl neretai jos skundžiasi antimonopolinių tyrimų institucijoms. Pavyzdžiui, 2014 m. pabaigoje Ispanija skyrė baudą Google už „įstatymo dėl informacijos apsaugos nesilaikymą“. Google atsakydama uždarė naujienų tarnybą ispanų kalba.

 

HpTx29a.jpg

 

Sprendimo rezultatas buvo gana prieštaringas: nors iš rinkos dingo didelis konkurentas, tačiau ispanų naujienų agentūros ėmė skųstis, kad jos neteko žymaus lankytojų srauto, kuris juos pasiekdavo būtent per Google News.

 

Grįžtant prie Edelman tyrimo, rezultatai rodo, kad naujienų portalai žmonėms atrodo patikimesni informacijos šaltiniai, nei socialiniai tinklai. Vis tik pastarųjų įtaka taip pat auga: nemažai respondentų prisipažino, kad vis dažniau spaudžia į naujienų portalus vedančias nuorodas, pateiktas socialiniuose tinkluose.

 

Šaltinis: FaceIT.LT

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3381 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...