Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

AMD finansai: pelną vėl pakeitė nuostoliai


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3353 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

TNcUNM4.jpg

 

Kompanija AMD atsiskaitė už savo veiklą praėjusiame ketvirtyje ir per visus 2014 finansinius metus apskritai. Deja, pelno didėjimas ir vėl buvo pakeistas nuostoliais.

 

IV ketvirtyje AMD gavo $1,24 mlrd. pajamų, tačiau vietoj pelno teko patirti $364 mln. grynųjų nuostolių. IV ketvirčio pajamos, lyginant su trečiuoju, sumažėjo 13% nepaisant to, kad kalbama apie pelningiausią metų laikotarpį. Metinis pajamų sumažėjimas sudarė 22%.

 

Procesorių ir grafinių adapterių pardavimai sumažėjo 15%, o pajamos iš jų sudarė $662 mln. Tai reiškia, kad iš APU, CPU ir GPU pardavimų AMD gavo tik 53% visų pajamų. Beje, konsolėms skirtų mikroschemų pardavimai taip pat sumažėjo – 11% mažiau, o gautos pajamos sudarė $577 mln. AMD tai aiškino sezoniniu faktoriumi.

 

Nešiojamų kompiuterių segmente AMD sekasi daug geriau. Padidėjo tiek mobilių APU pardavimai, tiek pelno marža. Vidutinė grafinių adapterių kaina per metus sumažėjo dėl vykdomos agresyvios kainų politikos.

 

Silicio plokštelių pirkimui iš Globalfoundries kompanija AMD išleido $1 mrld. per visus 2014 kalendorinius metus. Tai yra mažiau, nei suplanuoti $1,2 mlrd.

 

Užsakomųjų mikroschemų gamyba per metus padidėjo 51%, todėl konsolėms skirtų komponentų pardavimus AMD laiko svarbia savo verslo dalimi.

 

AMD pelno marža per 2014 metus sumažėjo nuo 37% iki 34%, o visa tai lėmė būtent konsolėms skirtų mikroschemų gamyba – čia pelno maržos visuomet būdavo mažesnės. 2015 m. AMD vėl žada dirbti pelningai, tačiau rinkų tai nenudžiugino – po ketvirčio ataskaitos kompanijos akcijų kursas smuko 6%.

 

Šaltinis: FaceIT.LT

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Kokiu tikslu tiek daug temu kuri ir trauki ne savo šaltinius? Postus renkiesi ar kaip, visi galim atsiversti delfi ir kitus naujienu tiklapius ir spaminti tokiom temom.

Nu blemba nepatinka eik iš čia. Kiti gal tingi atsiversti tai čia bent atsivers...

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3353 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...