Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3787 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, pagal ką jus atskirete ar tas procesorius galingesnis ar ne? Ar tiktai pagal GHZ??

Kaip sakot šitas būtu neblogas?

http://www.1a.lt/kompiuteriu_komponentai/procesoriai/intel_pentium_dual_core_g3460_35ghz_3mb_lga1150_bx80646g3460

Arba šitas 

http://www.1a.lt/kompiuteriu_komponentai/procesoriai/amd_fxseries_fx6300_sam3_box_fd6300wmhkbox

Kuo jie skiresi kuris iš jų ką temptu pvz ant GTS 450 jeigu eitu pasižiūrėti kur nors ;D

Nes ant i3 (nepamenu kitų skaičiuku tempe GTS 450 wtch dogs ant 30pastoviai fps )

Jeigu šie geresni procai už tą i3-2{ir dar skaičuku tik ne pamenu.}

Pagal idėja į Lga1150 palaikančią motininę neikiši AMD.. Svarbu dar motininės modelis. Procesoriaus serija: Intel Pentium (Haswell)  Haswellis yra 15 proc spartesnis

O atsidarius dėže kurioje vietoje turi būti parašyta motinines modelis?? Tai pagal tave Intel pentium G3460 16procentu spartesnis? :) o pagal ką čia sprendi man smalsu tiesiog pagal ką reikia ringtis procesoriu? :)

Pats naudoju FX 6300, na dabar tai temperatūros nekokios, 70-80 laipsnių laikosi kažką žaidžiant, kas man labai nepatinka, bet nėr ko norėt iš stockinto coolerio ir nuo pirkimo (~ pusė metų) nekeistos pastos (ar kaip ten tas šūdas vadinasi kur tepasi tarp CPU ir coolerio), šiaip visai neblogai veikia. AMD daugumoj orientuota į daug branduolių, kas gerai dirbant su keletu programų vienu metu, ar laikant tam pritaikytus serverius kompiuteryje. Esminis dalykas, jog žaidimai geriau veikia ant 1-2 branduolių, tad šiuo atveju geriau Intel, nes AMD galios tiesiog visos neišnaudosi...

Filthy-Frank.jpg

(redaguota)

O atsidarius dėže kurioje vietoje turi būti parašyta motinines modelis?? Tai pagal tave Intel pentium G3460 16procentu spartesnis? :) o pagal ką čia sprendi man smalsu tiesiog pagal ką reikia ringtis procesoriu? :)

http://www.technologijos.lt/n/technologijos/it/S-33207/straipsnis/Busimieji-Intel-procesoriu-flagmanai-su-Haswell-architektura-savo-pajegumais-pirmtakus-lenkia-tik-simboliskai?l=2&p=1. Kokybė INTEL. Visada. Suprasi pagal šį straipsnį kodėl haswell parašiau :D Cpu-z Atsisiūsk ir pamatysi,

Redaguota , nario URAGANAS

HARD-UCP comming soon.

Pats naudoju FX 6300, na dabar tai temperatūros nekokios, 70-80 laipsnių laikosi kažką žaidžiant, kas man labai nepatinka, bet nėr ko norėt iš stockinto coolerio ir nuo pirkimo (~ pusė metų) nekeistos pastos (ar kaip ten tas šūdas vadinasi kur tepasi tarp CPU ir coolerio), šiaip visai neblogai veikia. AMD daugumoj orientuota į daug branduolių, kas gerai dirbant su keletu programų vienu metu, ar laikant tam pritaikytus serverius kompiuteryje. Esminis dalykas, jog žaidimai geriau veikia ant 1-2 branduolių, tad šiuo atveju geriau Intel, nes AMD galios tiesiog visos neišnaudosi...

Dėkui abiems viską paskaičiau supratau kad pentium'as labiau kimba ;D jį imsiu tada ateityje.

Tiktai susidūriau su problema.

Jeigu imsiu aš šį procesorių ar nežinau ar motinine tai atlaikys ar ikišiu dar :/

Dabar stovi šie dalykai:

Intel core pentium e5700

GT 430

4 GB RAM 3DDR

Dėkui abiems viską paskaičiau supratau kad pentium'as labiau kimba ;D jį imsiu tada ateityje.

Tiktai susidūriau su problema.

Jeigu imsiu aš šį procesorių ar nežinau ar motinine tai atlaikys ar ikišiu dar :/

Dabar stovi šie dalykai:

Intel core pentium e5700

GT 430

4 GB RAM 3DDR

XAXA Motinine keisk e serijos procesoriai yra 775 Socketo :)

HARD-UCP comming soon.

(redaguota)

Na, perskaičiau ir aš tą straipsnį ir nieko ten jame esminio nerašoma. Visų pirma, ten lyginamas procesorius kaip aš suprantu smarkiai pranašesnis už FX 6300, nes ir išleistas buvo beveik metais vėliau ir kaina ko gero dvigubai, jei ne trigubai skyrėsi. Ir aš vis vien nelabai ką ten suprantu. Jis veikia ~5GHz dažniu, na maniškis su ta kažkokia "AMD Turbo core" technologija, savaime veikia 3.9GHz dažniu, o kaip žinia, AMD, ne taip kaip Intel, labai gražiai overclockinasi turint padorias aušinimo sąlygas, pats šį procesorių iki 4.7GHz buvau overclockinęsis. Tad kame esmė, jog GHz atžvilgiu kaip ir didelio skirtumo nėra. Pastebėjau skirtumą ties Cache L1 Data pas tą tavo nurodytą Intel procesorių išeina galutiniam rezultate daugiau, nei pas maniškį AMD, bet kiti Cache parametrai AMD yra aukštesni už Intel. Tai pat, AMD suryja beveik dvigubai daugiau energijos, bet tai mano galva nelabai kuo susiję su greičiu. Tai pat, AMD daugiau kaista, bet jų ir maksimumo temperatūra didesnė nei Intel, tad taip sakant - tai įskaičiuota. Tai pat, nepamirškim, FX 6300 turi 2 branduoliais daugiau, už tavo nurodyta Intel procesorių.

5ee12b19f0.png

(čia neoverclockinus žinoma, o kaip suprantu jų pateiktoje nuotraukoje tai OC'intas buvo...)

Tad visgi, kas gi tavo nuomone rodo, jog Intel yra geriau ir kuo būtent geriau už AMD? Dauguma vis gi taip sako, bet niekur nemačiau rimto paaiškinimo, kas ir kaip ten iš esmės skiriasi...

Sutinku, gal Intel - kokybė, bet AMD - galia. 

Redaguota , nario ProGreen

Filthy-Frank.jpg

Na, perskaičiau ir aš tą straipsnį ir nieko ten jame esminio nerašoma. Visų pirma, ten lyginamas procesorius kaip aš suprantu smarkiai pranašesnis už FX 6300, nes ir išleistas buvo beveik metais vėliau ir kaina ko gero dvigubai, jei ne trigubai skyrėsi. Ir aš vis vien nelabai ką ten suprantu. Jis veikia ~5GHz dažniu, na maniškis su ta kažkokia "AMD Turbo core" technologija, savaime veikia 3.9GHz dažniu, o kaip žinia, AMD, ne taip kaip Intel, labai gražiai overclockinasi turint padorias aušinimo sąlygas, pats šį procesorių iki 4.7GHz buvau overclockinęsis. Tad kame esmė, jog GHz atžvilgiu kaip ir didelio skirtumo nėra. Pastebėjau skirtumą ties Cache L1 Data pas tą tavo nurodytą Intel procesorių išeina galutiniam rezultate daugiau, nei pas maniškį AMD, bet kiti Cache parametrai AMD yra aukštesni už Intel. Tai pat, AMD suryja beveik dvigubai daugiau energijos, bet tai mano galva nelabai kuo susiję su greičiu. Tai pat, AMD daugiau kaista, bet jų ir maksimumo temperatūra didesnė nei Intel, tad taip sakant - tai įskaičiuota. Tai pat, nepamirškim, FX 6300 turi 2 branduoliais daugiau, už tavo nurodyta Intel procesorių.

5ee12b19f0.png

(čia neoverclockinus žinoma, o kaip suprantu jų pateiktoje nuotraukoje tai OC'intas buvo...)

Tad visgi, kas gi tavo nuomone rodo, jog Intel yra geriau ir kuo būtent geriau už AMD? Dauguma vis gi taip sako, bet niekur nemačiau rimto paaiškinimo, kas ir kaip ten iš esmės skiriasi...

Tai dabar nebesuprantu kuris net geriau ;D

Tiktai va klausimas kokia motinine reiktu pirkti :/ jeigu tą arba tą pirkčiau :/

(redaguota)

5ee12b19f0.png

Aš amd nenaudoju nuo tada kai jie išleido 4xxx vaizdo kortas tada susimovė(nestabilios). 2 dalykas kas mane labai nervina. Tai AMD gaminami procai dažnai žvėriškai kaista. Ir negano to kai ardau laptopus jų nelabai į ką gali pakeist. Nes vos ne su kiekviena laida vis naujas socketas..(arba išvvis ilituoti).| Tarkim nors AMD yra pigesni ir galingesni. Bet Intel yra kokybiškesni. Patvaresni. Ir mažiau kaista. Overclokint ne visi sugeba. O Ką jau kalbėt Apie turbo-boostus. Beje kainos atžvilgiu neimčiau tokio proco nei vieno nei kito. Turiu 4970x ir man to pilnai užtenka. kaina tik 1,4k lt.

Redaguota , nario URAGANAS

HARD-UCP comming soon.

5ee12b19f0.png

Galia ne visada greitis. Čia tas pats kas sakyti jog mašina su 10000 apsukų/min. greitesnė už turinčią 8000 apsukų/min.

Intel branduoliai galingesni, naujesnės gaminimo technologijos todėl mažiau kaista ir naudoja mažiau elektros energijos, dar turi integruotas GPU kurios praverčia pvz.: streaminant arba neturint atskiros vaizdo plokštės, elektros taupymui (kai nereikalinga atskira vaizdo plokštė).

Dažnai svarbu ne kiekybė, o kokybė. ^_^

🖥️  PC  //  AMD Ryzen 7 5800X3D  //  32GB RAM  //  NVIDIA RTX 3080 (10GB)  //  Windows 11
🍎  MacBook Air  //  Apple M1  //  8GB RAM  //  256GB SSD  //  macOS Sonoma
PREFIS.LT  //  MINELIST.LT - Lietuviškas Minecraft serverių sąrašas

Aš amd nenaudoju nuo tada kai jie išleido 4xxx vaizdo kortas tada susimovė(nestabilios). 2 dalykas kas mane labai nervina. Tai AMD gaminami procai dažnai žvėriškai kaista. Ir negano to kai ardau laptopus jų nelabai į ką gali pakeist. Nes vos ne su kiekviena laida vis naujas socketas..(arba išvvis ilituoti).| Tarkim nors AMD yra pigesni ir galingesni. Bet Intel yra kokybiškesni. Patvaresni. Ir mažiau kaista. Overclokint ne visi sugeba. O Ką jau kalbėt Apie turbo-boostus. Beje kainos atžvilgiu neimčiau tokio proco nei vieno nei kito. Turiu 4970x ir man to pilnai užtenka. kaina tik 1,4k lt.

Dėl vaizdo kortų nesiginčysiu, pats turėjau, pats nešiau į garantinį tol kol atsisakė taisyt, bet ne apie tai kalba. AMD su laptopais taipgo tiesiog kažkaip nedera, bet stacionariuose ar serveriuose manyčiau nelabai kuo nusileidžia Intel. Dėl socketų, tai stacionariuose irgi sakyčiau neblogi reikalai, Athlon serija turėjo AM3 socketą, FX serija turi AM3+, taigi, visai serijai procesorių skirtas tas pats socketas, kuris tai pat tinka ir senesnei serijai (Athlon), man regis Intel reikalai ne ką geresni ties tuo. Dėl temperatūrų, tai kaip ir minėjau, AMD gali tiesiog didesnes jas atlaikyt ir tol, kol tas procesorius neįgrūstas į laptopą ir aplinkui ten visko neišlydo, tai tos temperatūros ne kažką tekeičia, o ir tas pats Intel su stockintu cooleriu nekažką geriau ties tom temperatūrom pasirodo... Tai pat, mano minėta "AMD Turbo Core" technologija, automatiškai didina procesoriaus dažnį, nereikia ten nieko OC'int, boostint, ar dar ko spaudaliot, tad manyčiau tu manęs nesupratai, nes tam, jog pasinaudotum šia funkcija, nieko mokėti nereikia. Na ir žinoma, turėtumėm čia visi po keletą atliekamų tūkstantėlių eurų, tai į tokius CPU net nežiūrėtumėme.

Tad vis dėl to, koks tas esminis skirtumas tarp AMD ir Intel? Tik temperatūros? 

Galia ne visada greitis. Čia tas pats kas sakyti jog mašina su 10000 apsukų/min. greitesnė už turinčią 8000 apsukų/min.

Intel branduoliai galingesni, naujesnės gaminimo technologijos todėl mažiau kaista ir naudoja mažiau elektros energijos, dar turi integruotas GPU kurios praverčia pvz.: streaminant arba neturint atskiros vaizdo plokštės, elektros taupymui (kai nereikalinga atskira vaizdo plokštė).

Tai kuo tos technologijos naujesnės ir kokiais būtent aspektais jos geresnės? Juk ir tas naujumas ne visada duoda greičio, palygink GTX 660 vaizdo kortą su GTX 750 ir šio atveju tuo įsitikinsi. 

Na ir žinoma, integruotas GPU pasitarnauja, jei turiu kokį nors paprastą laptopą, ar ofiso stacionarų, tai tiek optimaliau, tiek pigiau išeina. Bet jei aš žaidžiu žaidimus, ar šiaip dirbu su grafika, tai nepasikuklinu ir įsidėti tai, kas ir yra skirta dirbti su grafika - vaizdo kortą, tad iš tos pusės čia ne toks ir didelis pranašumas...

Ir taip niekas neatsakė kokia man motinine reiktu pirkti ant intel o aš nesigaudau į kokias žiūrėti reikia ;(

Jei ruošiesi pirkti tą Pentium'ą, kurį pateikei pirmajame savo poste, tai tau reikės motininės plokštės su LGA 1150 jungtimi.

http://www.1a.lt/search/kompiuteriu_komponentai/pagrindines_plokstes/LGA+1150/opened/1

Filthy-Frank.jpg

Tad vis dėl to, koks tas esminis skirtumas tarp AMD ir Intel? Tik temperatūros? 

Kaip ir minejau anksciau, turejau AMD Phenom II X6 (6 branduoliu) proca, neimanoma buvo lost daugeli zaidimu.. tik pamatai daugybe NPC ar siaip Player'iu iskart lagai fotografijom.. ir siaip low fps dazni.

Pakeiciau i i5 (4 branduoliu) ir viskas susitvarke. Jokio lago, jokiu fps dropu. Niekad negrisiu prie AMD procu..

Apie AMD vaizdo plokstes nieko nesakau, pats naudoju ir esu patenkintas. 

ASUS PRIME Z370-P l i7 8700K 5Ghz l GIGABYTE GTX1080Ti 11GB l 16GB 2400Mhz RAM l 256GB SSD l 500GB SSD l 256GB m.2 l ASUS ROG SWIFT PG348Q G-Sync 3440x1440 Ultrawide

Playstation 3 Slim (Unlocked) 120GB / Playstation Vita Slim 128GB / New Nintendo 2DS XL 32GB / iPad Mini 4 128GB / MacBook Pro

Kaip ir minejau anksciau, turejau AMD Phenom II X6 (6 branduoliu) proca, neimanoma buvo lost daugeli zaidimu.. tik pamatai daugybe NPC ar siaip Player'iu iskart lagai fotografijom.. ir siaip low fps dazni.

Pakeiciau i i5 (4 branduoliu) ir viskas susitvarke. Jokio lago, jokiu fps dropu. Niekad negrisiu prie AMD procu..

Apie AMD vaizdo plokstes nieko nesakau, pats naudoju ir esu patenkintas. 

Gali būt, nesiginčysiu, bet man įdomu, dėl kokios priežasties vis gi taip yra. O asmeniškai aš, kai nusipirkau padorią vaizdo kortą, lošiu visus paskutinius žaidimus ant high/ultra grafikų ir jokių problemų nematau, tol kol nenusistatau aukštesnio lygio tekstūrų, kurioms reikalauja daugiau VRAM nei turiu ir kas su CPU nesusiję, tad man iš žaidimų pusės jokių problemų nėra, su Athlon 4 branduolių procesoriumi irgi viskas kiek pamenu neblogai ėjosi, tokių problemų nebūdavo..

Filthy-Frank.jpg

AMD procesoriui 70-80 laipsniu nera daug. Termopastos nepatarciau keisti jeigu ji buvo jau uzdeta, geriau dauguma tu pastu laiko negu pirktines ir kreivomis rankomis uzdetos. Reikia kruopsciai uzdeti ja. 

Atejau pasigirti kad man procas uz TIK 1,4k litu nera brangu galiu sau tai drasiai leisti. 

Nuu ziurint ka tu lygini galingesni.. Dabar Intel i7-4xxx serijos nera su kuo palygintu su AMD nes kaip Intel isleido 4k serijos AMD dar nieko neparode irgi is savo HIGH-End o kure toliau APU kurie labai sekmingai pasiseke ir dauguma ju iveikia Intel lyginant tiktai CPU.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3787 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...