Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3895 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, vakar pažvelgiau į c++ kalbą, susigalvojau pasidaryt skaičiavkę, kadangi php kažkiek moku tai c++ neatrodė tokia svetima, tai štai mano kodas:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

double sk; //sukuriam 3 kintamuosius, veiksmo ir 2 skaiciu
string vk;
double sk2;

cout << "iveskite skaiciu,veiksma ir kita skaiciu."<<endl; //išvedam i ekrana prasyma ivest skaičius ir veiksma
cin >>sk>>vk>>sk2;
if(vk=="+") { //tikrinam koks veiksmas ivestas
    cout<<"Atsakymas: "<< sk+sk2;
}
if(vk=="-") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk-sk2;
}
if(vk=="*") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk*sk2;
}
if(vk=="/") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk/sk2;
} else { // jei veiksmas ne +,-,*,/ mums mes, kad įvedėm bloga veiksmą.
    cout<<"blogas veiksmas.";
}

}

nieko įpatingo nebus čia, tiesiog pasakykit kas blogai, nes c++ moku tik truputėlį, tai padėtų pastabos :) ir gal pravers šiokia tokia pamokėlė

(redaguota)

Nežinau ar tau patiks, nepatiks toks patarimas, bet aš visad dedu tarpus tarp funkcijų, man pavyzdžiui yra lengviau orientuotis didesniuose koduose, nes kai taip susprausta, gal dabar neatrodo sunku, bet kai darysi trupūtį kodus sunkesnius ir ilgensius labai maišysis ir sunku bus klaidas surast.

PVZ: cout << "Subinė" << endl;

cin >> sk >> vk >> sk2;

Tikiuos padėjau.Aš pats dar nesu gerai išmokęs šios kalbos, bet padėt manau galėsiu paprastuose klausimuose.Gali į skype pakviest, gal kanors dviese bandysim sumaklevot.

+ dar pastebėjau, kad po kekvieno cout`o, vėl naudoji "  'if' statement".Papraščiau daryk, kad tik iš pradžių būtų if..., toliau eina "else if" , "else" ir "default:", jei neklystu.(Klystu, "default:" naudot nereikia)

++ Tu dar blogai sutvarkęs tą if statement, nes pajungus tavo programą ir įvedus "8 + 8" gaunu "16blogas veiksmas".Tvarkyk.

Sutvarkiau:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{

double sk; //sukuriam 3 kintamuosius, veiksmo ir 2 skaiciu
string vk;
double sk2;

cout << "iveskite skaiciu,veiksma ir kita skaiciu."<<endl; //išvedam i ekrana prasyma ivest skaičius ir veiksma
cin >>sk>>vk>>sk2;
if(vk=="+") { //tikrinam koks veiksmas ivestas
    cout<<"Atsakymas: "<< sk+sk2;
}
else if(vk=="-") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk-sk2;
}
else if(vk=="*") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk*sk2;
}
else if(vk=="/") {
    cout<<"Atsakymas: "<< sk/sk2;
} else { // jei veiksmas ne +,-,*,/ mums mes, kad įvedėm bloga veiksmą.
    cout<<"blogas veiksmas.";
}

}
Redaguota , nario CONCEPT

Nori reklamos mano paraše? Susisiek su manimi skype:nerijus2131

Šiaip, tai jei jau keli į pamokas, tai manau, kad turi įkelti be klaidų, švarų gražų kodą, kur aprašyta kiekviena komanda. Čia yra klaidų, komandos neaprašytos, na yra tikrai daug kur mokytis, ir tobulėti. Šiaip patarimas būtų vietoj string naudoti char. Vienam simboliui nereikia string. Na čia tik patarimas, dar patarimas ištaisyti klaidas, naudoti else if, nes kaip matau čia turi neveikti normaliai, nes po 4 if eina else.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3895 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...