Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4007 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Labas vakaras, serverio pavadinimo paivairinimui naudoju AdvancedMOTD įskiepį. Pavadinime norėčiau išgauti kažką panašaus į tokį ženklą - ♦. Tačiau įdėjus jį prie pavadinimo tuomet pavadinime vietoj šio ženklo atsiranda klaustukai, taip pat neveikia ir kitos ALT (1-9) kombinacijos. Galbūt kas nors žinote kaip padaryti, kad vietoj klaustukų būtų mano pasirinktas ženklas? Ačiū už atsakymus. :)

• ,

Labas vakaras, serverio pavadinimo paivairinimui naudoju AdvancedMOTD įskiepį. Pavadinime norėčiau išgauti kažką panašaus į tokį ženklą - ♦. Tačiau įdėjus jį prie pavadinimo tuomet pavadinime vietoj šio ženklo atsiranda klaustukai, taip pat neveikia ir kitos ALT (1-9) kombinacijos. Galbūt kas nors žinote kaip padaryti, kad vietoj klaustukų būtų mano pasirinktas ženklas? Ačiū už atsakymus. :)

1. Kokio velnio naudot dar kažkokį tai papildomą įskiepį, kai ši funkcija yra tiesiog server.properties konfigūracijos faile? Juo ir naudokis, juk jis pilnai palaiko tiek įvairius ženklus, tiek spalvas, tiek kitą šlamštą, na, nebent tu nori individualaus MOTD'o kiekvienam žaidėjui, keičiant MOTD'o protokolų siuntimo principus...

2. Ko gero tavo konfigūracijos failas, kuriame nori naudoti šiuos simbolius, yra užkoduojamas kokia nors kalba, kuri nepalaiko tų ženklų. Naudok UTF-8 kodavimo kalbą, kuri palaiko šiuos simbolius.

Filthy-Frank.jpg

1. Kokio velnio naudot dar kažkokį tai papildomą įskiepį, kai ši funkcija yra tiesiog server.properties konfigūracijos faile? Juo ir naudokis, juk jis pilnai palaiko tiek įvairius ženklus, tiek spalvas, tiek kitą šlamštą, na, nebent tu nori individualaus MOTD'o kiekvienam žaidėjui, keičiant MOTD'o protokolų siuntimo principus...

2. Ko gero tavo konfigūracijos failas, kuriame nori naudoti šiuos simbolius, yra užkoduojamas kokia nors kalba, kuri nepalaiko tų ženklų. Naudok UTF-8 kodavimo kalbą, kuri palaiko šiuos simbolius.

Kartais reikia parašyt porą komandų į putty, kad veiktu utf-8 simboliai ;)

http://sampserveriai.lt- samp serveriai!

Ne UTF-8 kalba, o koduotė :P

mantux5 matosi žino apie ką aš kalbu, ir ProGreen Java čia ne prie ko, čia kalbama apie linux koduotę, kad vietoje keistų simbolių rodytu norimą rezultatą,

Deja, bet ProGreen'as teisus :P Išsaugojus failą, kuriame yra UTF-8 simbolių, dažniausiai juos tiesiog paverčia į UTF-8 kodą, kažkas tokio /u0000 (nepamenu 4 ar 5 skaitmenys). Ir redaguojant failą, atvėrus kitą kartą, bus matomi šie simboliai, tačiau pačiame serveryje jie matomi visiškai tvarkingai.

• Parašė po 2 savaičių...
(redaguota)

Deja, bet ProGreen'as teisus :P Išsaugojus failą, kuriame yra UTF-8 simbolių, dažniausiai juos tiesiog paverčia į UTF-8 kodą, kažkas tokio /u0000 (nepamenu 4 ar 5 skaitmenys). Ir redaguojant failą, atvėrus kitą kartą, bus matomi šie simboliai, tačiau pačiame serveryje jie matomi visiškai tvarkingai.

Dėja, bet jeigu per tavo OS nėra automatiškai nustatyta UTF-8 koduotė, tai ir serveryje neveiks ;), ir ProGreen nereikia iškarto bėgti skustis tiekėjams, nes pakeisti koduotę nėra sunku reikia tik keletos komandų, o patikrinti kokia koduotė nustatyta galite parašę komanda "locale".

PS: Kokias komandas reikia įrašyt, kad veiktu ieškokie patys ;*

Redaguota , nario FightManiac

Dėja, bet jeigu per tavo OS nėra automatiškai nustatyta UTF-8 koduotė, tai ir serveryje neveiks ;), ir ProGreen nereikia iškarto bėgti skustis tiekėjams, nes pakeisti koduotę nėra sunku reikia tik keletos komandų, o patikrinti kokia koduotė nustatyta galite parašę komanda "locale".

PS: Kokias komandas reikia įrašyt, kad veiktu ieškokie patys ;*

Tikriausiai nesi girdėjęs apie "protingus" text redaktorius :P Kurie tuos UTF-8 simbolius paverčia į jų kodą ir viskas kuo puikiausiai veikia. Kaip ir pvz, svetainėje, kurioje koduotė ISO- ir kažkokie keturi skaičiukai :D:D nerodo lietuviškų raidžių, tačiau panaudojus tam tikrus, sakykime, "raktažodžius" juos kuo puikiausiai rodo :P

(redaguota)
Tikriausiai nesi girdėjęs apie "protingus" text redaktorius :P Kurie tuos UTF-8 simbolius paverčia į jų kodą ir viskas kuo puikiausiai veikia. Kaip ir pvz, svetainėje, kurioje koduotė ISO- ir kažkokie keturi skaičiukai :D:D nerodo lietuviškų raidžių, tačiau panaudojus tam tikrus, sakykime, "raktažodžius" juos kuo puikiausiai rodo

Aš kalbu būtent apie linux koduotę, o ne tiesiog encoding per failą pakeisti, matau, kad nė velnio nesupranti, tai kai turėsiu laiko padarysiu porą nuotraukų, o gal net ir video specialiai tau.

Redaguota , nario FightManiac

Aš kalbu būtent apie linux koduotę, o ne tiesiog encoding per failą pakeisti, matau, kad nė velnio nesupranti, tai kai turėsiu laiko padarysiu porą nuotraukų, o gal net ir video specialiai tau.

Kuo puikiausiai suprantu apie ką kalba eina :P Tiesiog gal pats esi išmokęs taip kaip tu žinai. Tačiau aš esu išbandęs visa tai ir man kuo pukiausiai viskas veikia :P

Koduotė, ar užkodavimo kalba - nematau jokio skirtumo, bei kam tai rūpi, kai vis vien visiem aišku apie ką kalba?

Linux OS nelabai gali redaguoti išsaugomų failų turinio (nebent yra kokia nors specialiai tai daranti programa), kitaip manau dėl pridaromų klaidų būtų rimtų problemų (juk atsirastų klaidų ne vien dėl UTF-8). Tekstą tiesiogiai išsaugo redagavimo programa, ne pati OS. Kaip ir sakiau - Java palaiko UTF-8 simbolius, dėl to mums nėra jokio skirtumo... Jei nepalaikytų - tada jau reiktų kažką galvoti...

Jei jau OS redaguojasi kaip nori išsaugomus failus, tai atsakyti turėtų ir tiekėjai, juk taip apskritai neturi būti. Kaip tau, į ops.txt pastoviai įrašomas mano nickas, labai patiktų? :D

Kažkokias tai komandas į terminalą vest reikia manau nebent tada, jei komandas tame terminale nori rašyti UTF-8 koduote... Gal tai tai pat susiję ir su kokiais nors Linux skriptais, bet tikrai ne su Java...

Filthy-Frank.jpg

Aš ir nesakiau, kad Java nepalaiko UTF-8 simbolių, ir taip, savaime aišku svarbu, kaip tu išsaugai savo tekstą redagavimo programoje, bet tu man pasakyk jeigu viskas jau ant lekštutės paduota ir taip lengva kodėl tik gal 5 serveriai naudoja lietuviškas raides?

Todėl nes niekam tai nėra įdomu ir niekas to nesistengia daryti. Arba net nesugeba failo išsaugoti tinkama koduote...

(redaguota)

Aš ir nesakiau, kad Java nepalaiko UTF-8 simbolių, ir taip, savaime aišku svarbu, kaip tu išsaugai savo tekstą redagavimo programoje, bet tu man pasakyk jeigu viskas jau ant lekštutės paduota ir taip lengva kodėl tik gal 5 serveriai naudoja lietuviškas raides?

negražiai atrodo, kai ENG nusistatęs mc kalbą ir tos lt raidės mažesnės  :| Redaguota , nario RILEYW1

Todėl nes niekam tai nėra įdomu ir niekas to nesistengia daryti. Arba net nesugeba failo išsaugoti tinkama koduote...

Kaip ir minėjau jeigu tavo OS nėra automatiškai nustatyta UTF-8 koduotė ar nesi irašęs tam tikrų komandų į putty(ar kokią kitą programą) , tai jokio skirtumo kokį tu encoding pasirinksi vistiek neveiks.

Kad ir kaip bebūtų keista, beveik kiekviename savo turėtame hostinge esu naudojęs Lietuviškas raides ir niekad su tuo problemų neturėjau. Pasirenki editoriuje UTF-8 ir vsio, job done for me... Bet asmeniškai aš, tai niekada tų raidžių kaip ir nenaudojau, vien dėl to, jog jos buvo iškraipomos ir tiesiog nederėjo prie visų kitų raidžių - buvo mažesnio šrifto (ar ne šrifto, nežinau kaip jį pavadint :D). 

Filthy-Frank.jpg

Kad ir kaip bebūtų keista, beveik kiekviename savo turėtame hostinge esu naudojęs Lietuviškas raides ir niekad su tuo problemų neturėjau. Pasirenki editoriuje UTF-8 ir vsio, job done for me... Bet asmeniškai aš, tai niekada tų raidžių kaip ir nenaudojau, vien dėl to, jog jos buvo iškraipomos ir tiesiog nederėjo prie visų kitų raidžių - buvo mažesnio šrifto (ar ne šrifto, nežinau kaip jį pavadint :D).

Mano manymu serveris gražiau ir profesionaliau atrodo su lietuviškom raidėm :P

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4007 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...