Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

[Pamoka]Kompiuterio projektavimas.


NightKata

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4679 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Kompiuterio projektavimo įžanga ir supažindinimas. (I dalis)

Patiems konstruoti kompiuterį visai nebūtina, pakanka nueiti į bet kurią specializuotą parduotuvę ir pasakyti, kad jums reikia kompiuterio. Šiais konkurencijos laikais pardavėjai nersis iš kailio, siūlys nuolaidas ir puikias įsigijimo sąlygas, kad tik įpirštų kokį nors aparatą. Tačiau patiems surinkti kompiuterį yra gerokai maloniau, kartais ir patikimiau, o kartais ir pigiau. Galima suprojektuoti kompiuterį pagal savo poreikius ir, aišku, kišenę. Patys surinkę kompiuterį, tikriausiai mokėsite jį ir suremontuoti, o galbūt vėliau pradėsite surinkinėti ir remontuoti juos kitiems... bet apie verslo pamokėles šį kartą nekalbėsiu.

Žmogui, nesergančiam didybės manija, gali kilti natūralus klausimas, ar jam tai pavyks. Gal sumokėjus daug pinigų detalėms, viską teks išmesti? Taip tikrai nenutiks. Kompiuterių detalių gamintojai pasirūpino pagaminti detales taip, kad kompiuterį galėtų sukonstruoti net pirmokas. Detalių netinkamai prijungti paprasčiausiai neįmanoma. Netinkamų detalių taip pat nepavyks prijungti, nes netiks jungtys. Operacinė sistema įdiegiama beveik automatiškai, tvarkyklės bei programos taip pat, taigi norint surinkti kompiuterį, nereikia būti genijumi. Vienintelis dalykas, kuris reikalingas savamoksliui kompiuterių inžinieriui - tai žinios. Nepakenks ir patirtis, bet ji įgyjama bedirbant.

e55c77c00ff85f0b6e2a7439a03cb06f577.jpg

Ar verta kankintis ir konstruoti kompiuterį, diegti programas, šalinti gedimus? Šiame nuodėmingame pasaulyje yra daugybė kompiuterių technikų, pasiryžusių padaryti vos pamojus ranka. Tiesą sakant, nepakaks vien mostelėti tuščia ranka, joje turės būti sugniaužtos kelios kelios kupiūros, su kuriomis teks atsisveikinti. Kompiuterių priežiūra ir remontas kainuoja pinigus, kuriuos taupus kompiuterio vartotojas galėtų sutaupyti. jei jau vartotojas tapo kompiuterių inžinieriumi, kodėl jam nepadarius iš to verslo? Visas programų įdiegimas ir išdiegimas iš naujo kainuoja per pusę šimto litų ar daugiau, priklausomai nuo to, kiek reikės įdėti darbo ir, aišku, nuo užsakovo. Ar teisėta už tai imti pinigus? Kaip mokesčiai, dokumentai ir visa kita? Viskas teisėta, tereikia verslo liudijimo, suteikiančio teisę jo savininkui verstis kompiuterių priežiūra bei remontu. Tai kainuos ne daugiau penkių šimtų litų per metus. Šiuos liudijimus dalina mokesčių inspekcija. Viskas atsipirks maždaug sutvarkius dešimt kompiuterių, o paskui gaunamas pelnas. Vienintelė pelno sąlyga - gerai išmanyti šį darbą. Domintis ir dirbant, mokantis iš klaidų, galima tapti geru inžinieriumi. Tačiau nebūtina kurti verslo, galbūt jums užteks sukonstruoti ar sutvarkyti savo kompiuterį ir taip sutaupyti pinigų, be to, palypėsite vienu asmenybės evoliucijos laipteliu aukščiau. O dabar grįžtam prie temos...

Norint įsigyti kompiuterį, reikia padaryti štai ką:

# Nuspręsti, kokio kompiuterio reikia;

# Tinkamai pasirinkti detales;

# Teisėtais būdais įsigyti detalių;

# Sujungti detales į vieną visumą - kompiuterį;

# Įdiegti programas;

# Baigus darbus, džiaugtis ir linksmintis.

Kiekvienas darbo etapas yra vienodai svarbus, pridarius klaidų kuriame nors iš jų, gali klibėti visas projektas, bet elgiantis apgalvotai ir turint žinių, sėkmė garantuota.

Žodžiai „kompiuterio projektavimas“ skamba didingai. Vaizduotėje matome žmogų, apsikrovusį popieriais, rūsčiu veidu, su liniuote rankoje. Viziją sustiprina tai, kad aukštosiose mokyklose yra kompiuterinių sistemų projektavimo disciplina. Atrodo, sudėtinga, bet taip nėra. Norint tinkamai suprojektuoti kompiuterį, užtenka žinoti atsakymus į du paprastus klausimus:

* Kam kompiuteris skirtas?

* Kiek tam yra pinigų?

Kam galima naudoti kompiuterį, tai vėlgi yra aukštosios mokyklos tema, bet viskas ne taip sudėtinga, kaip atrodo, nes nelabai tikėtina, kad jūs ruošiatės valdyti plieno gamybos liniją. Tiesą, gali tekti valdyti naikintuvą ar kosminį laivą, bet tik žaidimuose. Paprastiems mirtingiesiems prireikia tik dviejų rūšių kompiuterių: galingų ir ne. Iš esmės visiems reikia galingų, tačiau jie yra brangesni, todėl vartotojai ir pasidalina į dvi stovyklas. Žvelgiant kitu aspektu, žmonės tik įsivaizduoja, kad jiems reikia galingų kompiuterių, o iš tikrųjų taip nėra, nes tų kompiuterių pajėgumą jie panaudoja visokiems niekams.

Kada reikalingas galingas kompiuteris?

Su tokiu kompiuteriu galima daryti viską, ką ir su negalingu, bet galingas aparatas padės apdoroti sudėtingą grafiką, vaizdo įrašus, ir, aišku jis puikiai tiks žaidimams. Žaidimai visada pasižymėjo geru apetitu kompiuterio ištekliams, ne išimtis ir šiuolaikiniai žaidimai. Žaidimo metu vaizdas ekrane turi būti labai įtikimas, kad prikaustytų vartotoją prie kompiuterio. Be to, tie puikieji vaizdai turi greitai keistis, o tai kompiuterį, ypač jo vaizdo plokštę, itin apkrauna. Žaidimai yra kompiuterinės technikos plėtojimo variklis. Galingas kompiuteris gali būti vos ne dvigubai brangesnis nei paprastesnis. Vartotojas turėtų apsispręsti, ar jis nori mokėti per tūkstantį litų, kad žaidimo metu nuo šautuvo vamzdžio sklistų šviesa.

Kada galingas kompiuteris nebūtinas?

Jei kompiuteriu bus dirbama, o ne žaidžiama, pinigų švaistyti kažin ar verta. Tekstų rinkimui, darbui su ne itin sudėtinga grafika, buhalterijai, skaičiavimams, duomenų bazėms, mokymuisi, mokomosioms programoms, kompiuterinėms enciklopedijoms, naršymui po internetą, muzikai ir nesudėtingiems žaidimams pakaks ir nelabai galingo bei nebrangaus kompiuterio.

Kada kompiuteris yra galingas?

Galingo kompiuterio požymiai - tai galingas procesorius, didelė operatyviosios atmintinės talpa, gera vaizdo plokštė. Skaitinė dydžių vertė greičiau keičiasi, kompiuterinė technika sparčiai tobulėja, todėl šiandien galingas kompiuteris po pusmečio bus laikomas nebegalingu. Ne dėl to, kad jis susilpnės, bet dėl to, kad atsiras galingesnių, bus sukurta naujų žaidimų ir programų, kurios vargiai veiks metų ar pusės metų senumo kompiuteryje. Tai yra moralinis kompiuterio susilpnėjimas. Automobiliai, kompiuteriai, kosmetika, apatinis trikotažas nėra labai gera pinigų investicija ir tik du pastarieji dalykai žmogų padaro gražesnį. Nepaisant to, mokesčių lengvata taikoma tik kompiuterių pirkėjams. Tai neteisinga.

Todėl išimtis viena, kompiuterį patikimiausia patikėti sau, ar geram draugui, o kokį kompiuterį rinksies, priklauso nuo tavo poreikių.

Kompiuterio projektavimo komponentų pasirinkimas ir supažindinimas. (2 dalis)

Procesorius

eaea0eb4c4a82c6dbffcd2a363d3b57c796.jpg

Šiuo metu pasaulyje yra platus procesorių pasirinkimas, bet namų vartotojams prieinamiausi lieka „Intel“ ir AMD procesoriai jų yra įvairiausių modelių ir tipų. Pradėkim nuo AMD gaminių, dar ir dabar rinkoje slypi „Sempron“, populiariausi „Athlon 64“ ir „Phenom“ tipų procesoriai, kurie pagal savo kainą ir spartą kartais nenusileidžia „Intel“ firmos gaminiams.

Labiausiai šiuo metu perkamiausi yra „Intel“ procesoriai, kurie technologiškai kol kas lenkia AMD firmos procesorius. Kompiuterių salonuose dar galime rasti „Pentium4“ ir „Celeron“ tipo procesorius, kurie jau atgyvenę kitų „Core 2“ atžvilgiu.

Renkantis procesorių, reiktų apgalvoti kam jis bus skirtas. Kompiuteriui, kuris skirtas darbui galima rinktis „AMD Athlon 64“ arba „Intel Core 2“ procesorių, atsižvelgiant į tam tikrą modelį. Kaip sužinoti ką rinktis geriau? Į tai nėra vieno atsakymo. Jeigu norime šiek tiek sutaupyti renkamės „AMD Athlon 64“ modelį, kuris tikrai nenusileis kitiems konkurentams. Norime didelės spartos? Renkamės procesorių su dideliu L2 cache (6 MB, 8 MB ar daugiau). AMD naudoja kitokią technologiją, taigi didelis L2 cache aktualu tik „Intel“ procesoriams. Reiktų nepamiršti užmesti akį ir į taktinį dažnį - GHz, MHz (tai parodo kokiu greičiu dirba jūsų procesorius), bet ne visada didelis GHz skaičius duoda didelį spartos prieaugį. Norint rinktis patikimiausią procesorių žaidimams, reiktų žiūrėti į „Intel“ firmos procesorius iš kurių galiu išskirti „E8000“ seriją arba „Quad“ serijos gaminius, bet taipogi šiuo metu retas žaidimas išnaudos jūsų keturis branduolius, nebent perkate procesorių žiūrėdami į ateitį.

Pagrindinė plokštė

527639ba5b37f47037260fe07f51a852354.jpg

Pagrindinė plokštė - tai komponentas, kuris sujungia visus įtaisus į vieną visumą, ir, į kurią įstatomi kiti komponentai, taipogi - procesorius. Procesorius parenkamas pagal poreikius ir kišenę, o pagrindinė plokštė pagal procesorių ir kišenę. „Intel“ procesoriai montuojami į „Socket 775“ (LGA775) lizdą, todėl konstruojant kompiuterį, pavyzdžiui, su „Intel Core 2“ procesoriumi kaip pavyzdį „INTEL E8400 CORE2D 3.0GHZ 1333/6M S775“, teks ieškoti pagrindinės plokštės su S775(LGA775) lizdu.

Jeigu konstruosime kompiuterį su „AMD Athlon64“ procesoriumi, tarkim „AMD Athlon 64 X2 6000+“, teks rinktis motininę su „AMD Socket AM2/AM2+“ ,nes nesuderinant šių dalykų, kompiuteris gali ne tik neveikti, bet ir jūs visiškai negalėsite įdėti procesoriaus į vietą. Dar bene vienas svarbus dalykas renkantis pagrindinę plokštę - pažiūrėti, kokią magistralės spartą palaiko plokštė „Intel“ - 800 MHz, 1066 MHz, 1333 MHz, 1600 MHz, AMD - visos AM2/AM2+ plokštės palaikys jūsų išrinktą procesorių.

692ac614885d81f227f1feda63955dbb938.jpg

Procesorius yra pagrindinis veiksnys, lemiantis pagrindinės plokštės pasirinkimą, bet reiktų atsižvelgti ir į kitus komponentus. Yra begalė pagrindinių plokščių su S775 pagrindu arba AM2/AM2+. Kokią pasirinkti? Reiktų apsvarstyti šiuos klausimus:

* Kokia vaizdo plokštę pasirinkti?

d28879dbca622e9e05db6faa06780e17812.jpg

Vaizdo plokštė yra rimtas ir bene svarbiausias žaidėjo pasirinkimas. Galima rinktis pagrindinę ploštę su integruota vaizdo plokšte, bet ši tiks tik darbui. Šiais laikais pagrindinės plokštės yra konstruojamos su „PCI Express 16x“ jungtimi.Y ra motininių su dvejomis „PCI Express“ jungtimis, o tai reiškia, jog mes galėsime sujungti dvi vaizdo plokštes ir išgauti dar didesnę spartą. Darbuotojui, spauzdinančiam ar rašančiam tekstus neaktualu rinktis vaizdo plokštę su 512 MB ar, netgi 1 GB atminties, nes programoms apdoroti užtenka ir integruotos plokštės. Kita kalba eina apie žaidėjus kitaip vadinamus „geimerius“ , norint patirti ir pamatyti naujausių žaidimų teikiamą įspūdį reiktų rinktis jau minimum 512 MB arba 1 GB atminties vaizdo plokštę su 256 arba 512 bit prailaidumu. Dabartinės plokštės yra su „Pixel Shader 4.0“, „Direct X 10“ , „Direct X 11“, kurie leidžia žaisti naujausius žaidimus. Šiuo metu plokštės turi netgi HDMI išvestį (vienas laidelis, kokybiškai perduodantis aukštos raiškos daugiakanalį garsą ir vaizdą, — tokia originali HDMI sąsajos idėja). Kokio gamintojo pasirinkti plokštę? Variantai yra: ATI , „Nvidia“. Abi turi savų pliusų ir minusų. Tik reiktų paminėti, jog abi firmos yra išleidę tikrai įspudingų produktų už patrauklią kainą.

* Kokia operatyviają atmintį pasirinkti?

6ac2801064d99a900baecc27667ad4e7950.jpg

Kitaip tariant - RAM. Renkantis pagrindinę plokštę dažniausia aptinkamas DDR2 tipas, galimas variantas ir DDR3, bet tai tik brangiose plokštėse, kurių mums visiškai neprireiks. Kodėl neprireiks? Tai labai paprasta - DDR3 tipo atmintis dabar yra labai brangi ir mes, namų vartotojai, nepajusime tokio spartos prieaugio lyginant su DDR2 atmintimi.

DDR2 RAM dažniai svyruoja nuo 533-1066 MHz. Dažnis parodo kokiu greičiu dirba mūsų operatyvioji atmintis - kuo didesnis dažnis, tuo sparčiau dirba. Dar galima žiūrėti į CL (kuo mažesnis, CL tuo greičiau dirba, tarkim - CL6, CL5, CL4). Standartas yra 800 MHz. Jeigu renkame RAM darbo kompiuteriui, mums puikiai tik 2 GB atminties.

Žaidimų kompiuteriui irgi turėtų pakakti 2 GB atminties, naudojant „Windows XP“ operacinę sistemą, bet jeigu norėsime diegti „Windows Vista“ reiktų montuoti 4 GB atminties, jeigu norėtumėme pažaisti. Jeigu ne - tai užtektų ir 2 GB RAM atminties.

* Koks standusis diskas bus naudojamas kompiuteryje?

afe12a210b6702f38260d04b5ed62728873.jpg

Visose plokštėse yra įmontuota IDE jungtis, leidžianti pajungti senesnio tipo kietuosius diskus. Tokia pačia jungtimi jungiami ir dabartiniai DVD-ROM ATA/133 protokolu. Taipogi naudojama SATA jungtis, kuri bus randama kiekvienoje pagrindinėje plokštėje,bėje SATA (1.5 Gbit/s, 3.0 Gbit/s, 6.0 Gbit/s) jungtis yra žymiai spartesnė už IDE (ATA/66, ATA/100, ATA/133). Kokios talpos jums reikia kietojo disko, nuspręs kiekvienas, nes mūsų poreikiai yra skirtingi. Gal vienam užteks 160 GB, kitam - maža 500 GB. Na, nesigilinkim...

Kiti pagrindinės plokštės kriterijai gali būti: garso kanalų skaičius, LAN spartumas ir daugelis kitų:

* „Sound 8ch“.

Tai reiškia, kad plokštėje įmontuotas 8 garso kanalų valdiklis.

* LAN.

Šios raidės reiškia, kad pagrindinė plokštė turi įmontuotą tinklo plokštę. Greitis svyruoja nuo 10/100/1 GB į sekundę

* USB 2.0.

Galingesnė USB versija galinti perduoti duomenis iki 40 Mb/s sparta.

* USB 3.0.

Galingesnė USB versija galinti perduoti duomenis iki 100 Mb/s sparta.

* „FireWire“.

Jungtis, kuria galima perduoti duomenis iki 400 Mb/s sparta. Jos dėka prijungiamos skaitmeninės filmavimo kameros, išoriniai DVD ir kt.

* mATX arba ATX.

Tai nurodo plokštės matmenis, mATX plokštė mažesnė už ATX.

Lieka nuspręsti kokį korpusą rinktis. Korpusas gali netikti dviem atvejais: arba gali būti per silpnas maitinimo blokas, arba į kompiuterio korpusą gali netilpti pagrindinė plokštė. Pagrindinės plokštės aprašyme dažnai būna nurodoma, kokio galingumo maitinimo bloko reikia jos normaliam darbui. Papildomai elektros energiją ryja visi kompiuterio įtaisai, kuo daugiau korpuse primontuota visokių įtaisų, tuo didesnės galios maitinimo bloko reikia.

Arba reikia rinktis korpusą be maitinimo bloko, kurį galima bus vėliau išsirinkti atskirai, nes kai kuriems komponentams reikia daug galios ir gali prireikti netgi 600 W ar daugiau. Maitinimo bloką neturėtų būti sunku išsirinkti, jeigu tai būtų darbo kompiuteris jam drąsiai pakaktų ir 350 W maitinimo. Jeigu renkame žaidimų kompiuteriui, tai reiktų atsižvelgti kokią vaizdo plokštę renkamės, nes gali būti, kad reiks rinktis pačius galingiausius maitinimo blokus išmaitinti jūsų žvėrį daugiausia - SLI ir „CrossFire“ režimuose (sujungtos dvi vaizdo plokštės) ryja tikrai daug galios, tai gali tekti rinktis nuo 500-800 W ir daugiau. Tai priklauso kokią vaizdo plokštę rinksitės, dažniausia būna parašyta kokio maitinimo bloko jai reikia. Procesorius, kietasis diskas, papildoma garso plokštė ir kt. taip pat sunaudoja energijos. Į visa tai atsižvelgti reikia, renkantis maitinimo bloką.

Korpusas, pagrindinė plokštė, procesorius, operatyvioji atmintinė, vaizdo plokštė, standusis diskas - tai detalės, su kuriomis kompiuteris jau gali veikti, bet visiškai normaliam darbui dar reikia CD-ROM, CD-RW ir DVD diskų įtaiso, modemo arba tinklo plokštės.

Kompiuterio projektavimo pabaiga.

  • Teigiamai 1
  • Neigiamai 1
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ar verta pirkti kompiuterį dalimis?Ar geriausia pirkti visa kompiuterį?Ar pigiau kiek nors gaunasi?

Žymiai geriau pirkti dalimis, po to susidėti pačiam (ar draugo pagalba) arba tiesiog sumokėti keliasdešimt litų ir paprašyti, kad sudėtų toje parduotuvėje, kurioje pirkai (jeigu suteikia tokias paslaugas). Taip pirkdamas už tą pačią (ar net žemesnę) kainą gausi daug geresnį kompiuterį nei pirksi jau sukomplektuotą.

Kai paskutinį kartą dairiausi detalių kainų, tai skytech.lt internetinėje parduotuvėje buvo žemiausios.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

na naujokams pamoka pats tas , tik as jau nieko naujo nesuzinojau, kompus jau seniai pats montuoju :D . Pamoka gera , nesileidziama i grynus techninius aspektus(lengviau suprast naujokams) . Bet vistiek dekui uz tokia pamoka. Metu +repa uz nepatingejima.

O beje tikiuosi nenuripinai?

Pats gal pc montuoji ? :D

-- Papildyta --

Gal kas galėtu išvardinti visas dalis kurias reikia kompiuterio projektavimui.Pažiūrėčiau kokios kainos gautusi...

Zaidimu/vaizdo redagavimui/3d grafikai.

1. Motinine plokste.

2. Procesorius

3. Vaizdo plokste

4. ramai(darbine atmintis)

5. interneto plokste(jei neintegruota motinineje)

6. Garso plokste (Jei neintegruota motininej arba nori tikrai aukstos kokybes garso)

7. Mantinimo blokas

8. Korpusas

Svarbu kad visos dalys tarpusavyje deretu(motinine su procesorium,vaizduske,ramu,maitblokiu).

Jei kompiuteris officiniams darbams ir internetui, galima nedeti vaizdo plokstes ir palikti integruota jos varianta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ar verta pirkti kompiuterį dalimis?Ar geriausia pirkti visa kompiuterį?Ar pigiau kiek nors gaunasi?

Na šiaip jo, sakyčiau geriau pačiam renkant dalis kompiuterį montuoti, turint omenyje, kad žinai ką montuoji, o pirkdamas jau sumontuota gali būti visko ;)

na naujokams pamoka pats tas , tik as jau nieko naujo nesuzinojau, kompus jau seniai pats montuoju :D . Pamoka gera , nesileidziama i grynus techninius aspektus(lengviau suprast naujokams) . Bet vistiek dekui uz tokia pamoka. Metu +repa uz nepatingejima.

O beje tikiuosi nenuripinai?

Pats gal pc montuoji ? :D

Kaip čia pasakius, surinkinėjimu už pinigus neužsiimu, tačiau paardyt, ar pasikeist detales tenka gana dažnai. Šitas straipsnis iš anglų kalbos yra verstas , bei atnaujintas ir perdarytas (nes pirmasis straipsnis buvo 2008 metais) ;)

na naujokams pamoka pats tas , tik as jau nieko naujo nesuzinojau, kompus jau seniai pats montuoju :D . Pamoka gera , nesileidziama i grynus techninius aspektus(lengviau suprast naujokams) . Bet vistiek dekui uz tokia pamoka. Metu +repa uz nepatingejima.

O beje tikiuosi nenuripinai?

Pats gal pc montuoji ? :D

-- Papildyta --

Gal kas galėtu išvardinti visas dalis kurias reikia kompiuterio projektavimui.Pažiūrėčiau kokios kainos gautusi...

Zaidimu/vaizdo redagavimui/3d grafikai.

1. Motinine plokste.

2. Procesorius

3. Vaizdo plokste

4. ramai(darbine atmintis)

5. interneto plokste(jei neintegruota motinineje)

6. Garso plokste (Jei neintegruota motininej arba nori tikrai aukstos kokybes garso)

7. Mantinimo blokas

8. Korpusas

Svarbu kad visos dalys tarpusavyje deretu(motinine su procesorium,vaizduske,ramu,maitblokiu).

Jei kompiuteris officiniams darbams ir internetui, galima nedeti vaizdo plokstes ir palikti integruota jos varianta.

Pamiršai paminėti HDD ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 mėnesio...
  • Parašė po 3 savaičių...
  • Parašė po 3 savaičių...

Nesuprantu, kodėl žmonės per įvairias pamokas(tutorialus) dažnai rašo tarkim "Na nieko naujo neišmokau, nes ir taip mokėjau" ar "Ai čia lengva žiauriai" ar "Seniai moku". Kas jums iš to? Pasikeliat post'ų skaičių? Jei jau tai mokate, tai nematau prasmės teršti forumo ir rašyti bereikalingus postus. Nelaukiu atsako į šią žinutę, tiesiog apmastykit, kad kartais elgiatės tikrai kvailai. Ačiū.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 mėnesio...
  • Parašė po 3 savaičių...

PC: ACPI x64

Vaizdo: NVIDIA G-Force 8800GTX 768mb 384bit + Overclock'as

Procesorius: Intel Core 2 Duo E6850 3.00Ghz L-Chace 4 ( pasvajoju dbr apie i7 su 8 L Chace )

Maitinimas: 700w

RAM: 4x1GB po 800Mhz.

HDD: SEAGATE 750gb ( labai geros firmos HDD )

Pc rinkau apytiksliai pries 2 metus, sumokejau 4.4k lt su didelia nuolaida per pazystamus dar. Nesiskundziu nei trupucio, uz kaina gavau kokybe. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 4 savaičių...
Noriu paklausti.Jeigu visas dalis sudėjau tai man reikia įdėti windowsų diska ir instaliuoti? Bet kiek suprantu reikia dar kažką padaryti ar viskas jau būs dalyse ar kaip čia?Nes berods ir BIOS šį dalyka irgi reikia kažkaip įrašyti.Ar viskas jau dalyse būna?

Tiesiog susistatyk kompą ir viskas bus tvarkoje. Pagrindinėje plokštėje jau yra visas BIOS'as, tai tau tereikės įdėjus Operacinės sistemos ,,Windows" diskelį įdėti, užbootinti ir galėsi windows'us įsirašyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4679 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...