Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Grotuvas „Winamp“ iškeliavo dinozaurų keliu


Stivis

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3769 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Garsusis muzikos ir filmų grotuvas, be kurio kadaise nebuvo įsivaizduojamas namų kompiuteris, po 15 metų nuo pirmojo išleidimo, išnyks – internautai iki kito mėnesio gali pasinaudoti paskutine proga jį atsisiųsti.

acf62161ce377f1d2efdd82fc0c7b3be106.jpg

Nors keletą pastarųjų metų šis grotuvas prarado populiarumą, praėjusio amžiaus gale ir praėjusio dešimtmečio pradžioje tai buvo pirmo pasirinkimo grotuvas muzikos mėgėjams. 2002 metais „Winamp“ kūrėjai „Nullsoft“ už 80 mln. dolerių buvo nupirkti JAV bendrovės AOL. Grotuvas iki šiol buvo vystomas. Pastaraisiais metais netgi buvo išleistos grotuvo versijos „MacOS“ ir „Android“ sistemoms, nors jie nesusilaukė tokio populiarumo, kuriuo mėgavosi „Windows“ platformoje, rašo „The Verge“.

Winamp“ uždarymo priežastis viešai nėra skelbiama, tačiau pastaruoju metu grotuvas akivaizdžiai neteko populiarumo: visose platformose išpopuliarėjo paprasti per naršyklę prieinami garso atkūrimo sprendimai, tokie, kaip „iTunes“, kuris dabar veikia visose operacinėse sistemose. Taigi, „Winamp“ buvo nustumta į šalikelę kaip specializuota programa.

Praėjusiais metais „Ars Technica“ skelbė, kad „Winamp“ egzistencija yra tęsiama dirbtinio kvėpavimo keliu, tačiau patys grotuvo kūrėjai dar nebuvo įsitikinę, kad jų produktas nebeturi ateities. Jeigu dabar, kai jau oficialiai paskelbta, kad „Winamp“ dienos suskaičiuotos, dar atsiras žmonių, kurie nori grįžti į nostalgiškus šios programos naudojimo laikus, jiems reikėtų iki gruodžio 20 dienos

apsilankyti „Winamp“ svetainėje. Vėliau iš oficialaus šaltinio grotuvas nebebus prieinamas.

Šaltinis Delfi.lt

  • Teigiamai 6
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3769 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...