Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4630 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

(redaguota)

Navigacija yra lankytojo patogumui t.y. Ji skirta tam, kad greičiau sužinotumėm koks jūsų kolektyvas, kokias laidas vedate, kokie jūsų reklamos įkainiai ir t.t. O kai jos nėra, tikrai tai atbaido...

Tinklapis paleistas vakar.

Apskritai dabar, jeigu neturit argumentų arba bandote prie ko prikibti - nerašykite.

Redaguota , nario Spookas

tumblr_m00r26A31u1r3arsfo1_500.gif

Nepatinka kritika, nekurk temų.. Nesukuria net normaliai ir kažkokius reklamavimus pradeda daryt.. Nieko unikalaus toje tavo radijoje..

Kai tokie kaip tu vadinamieji "hateriai" rašo... Jokių reikalavimų čia nėra ir surask tu tokia lietuvišką radiją kaip mūsų, tada galėsi sakyti "neunikalu". Aišku mes čia jokio stebūklo ir nekuriam, bet bent jau galėtumėte patylėti ir nerinkti postų, protingiau atrodysit.

Kai tokie kaip tu vadinamieji "hateriai" rašo... Jokių reikalavimų čia nėra ir surask tu tokia lietuvišką radiją kaip mūsų, tada galėsi sakyti "neunikalu". Aišku mes čia jokio stebūklo ir nekuriam, bet bent jau galėtumėte patylėti ir nerinkti postų, protingiau atrodysit.

Tokių "unikaliai unikalių" radijų jau buvo nemažai.. 1-2 mėn ir žlugę :)

Tokių "unikaliai unikalių" radijų jau buvo nemažai.. 1-2 mėn ir žlugę :)

Kažkas tai sakė "daugiau neberašysiu"... Šis projektas tik pasipraktikavimui, išbandyti ką nors naujo ir dar tiesa sakant lietuvoje nemačiau tokio projekto (įskaitant ir M-1, Radijocentra ir kt.). Neesame užsibrėže jokio tikslo. Spėju jog neskaitei temos pirmojo pranešimo.

(redaguota)

Negalvokit kad aš durnas ar ką, bet mane užkabino ši eilutė muzika neturinti autorinių teisių bet dabar nesuprantu kaip tokia muzika gali būt juk tas žmogus kuris tą muziką sukūrė ir turi jam priklausančias autorines teises...

Tiesiog atlikėjas leidžia naudoti dainą, bei ją koreguoti, remixuoti ir t.t.

Redaguota , nario Spookas

tumblr_m00r26A31u1r3arsfo1_500.gif

(redaguota)

Negalvokit kad aš durnas ar ką, bet mane užkabino ši eilutė muzika neturinti autorinių teisių bet dabar nesuprantu kaip tokia muzika gali būt juk tas žmogus kuris tą muziką sukūrė ir turi jam priklausančias autorines teises...

Taip, jis yra muzikinio kūrinio kūrėjas, bet ta daina galima laisvai naudoti pvz.: savo youtubės klipuose ir t.t.

Panaudojus kokio nors Pitbull daina, youtubėje tu gautum įspėjimą.

http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/

Redaguota , nario </PREFIXS>

Aišku dėkoju už paaiškinimą :)

Tai tokiu atveju jum net licenzijos nereik? :D

Dėl licencijos tiksliai nežinau, bet mano manymu už ką jiems reikėtu juos mokėti, jei leidžiama nemokama muzika? Pvz.: agata rašo:

"Norint naudoti muziką savo veikloje ar versle, užtenka įjungti CD grotuvą ar radijo imtuvą. Vis dėlto tam, kad muzika skambėtų, atlikėjai muzikos kūrinį dainavo, grojo, o fonogramų gamintojai įrašė, todėl nusipelnė atlyginimo. Juk būtent jų kūrybinis darbas ir finansinės investicijos sudaro galimybę naudoti muzikos kūrinius siekiant skirtingų tikslų. Žinoma, licencijos nereikia, kai muzikos klausomasi asmeniniams poreikiams tenkinti, tačiau kai muzika skamba viešai, atlikėjams turi būti kompensuota."

Ir ką jie tiems atlikėjams kompensuos, jei muzika yra nemokamai platinama ir jų kūrėjai už tai neprašo jokio atlygio?

Dėl licencijos tiksliai nežinau, bet mano manymu už ką jiems reikėtu juos mokėti, jei leidžiama nemokama muzika? Pvz.: agata rašo:

"Norint naudoti muziką savo veikloje ar versle, užtenka įjungti CD grotuvą ar radijo imtuvą. Vis dėlto tam, kad muzika skambėtų, atlikėjai muzikos kūrinį dainavo, grojo, o fonogramų gamintojai įrašė, todėl nusipelnė atlyginimo. Juk būtent jų kūrybinis darbas ir finansinės investicijos sudaro galimybę naudoti muzikos kūrinius siekiant skirtingų tikslų. Žinoma, licencijos nereikia, kai muzikos klausomasi asmeniniams poreikiams tenkinti, tačiau kai muzika skamba viešai, atlikėjams turi būti kompensuota."

Ir ką jie tiems atlikėjams kompensuos, jei muzika yra nemokamai platinama ir jų kūrėjai už tai neprašo jokio atlygio?

Nesuprask manęs neteisingai, bet dauguma to ką jie iš televizijos, radijos ir kitų projektų susirenka dauguma pinigų keliauja jiems į kišenę tie atlikėjai gauna tik labai menką dalį taigi jiem tikrai yra nusispjaut ar ta muzika nemokama ar mokama... Bent aš taip manau :)

theme_image_1.png

Nesuprask manęs neteisingai, bet dauguma to ką jie iš televizijos, radijos ir kitų projektų susirenka dauguma pinigų keliauja jiems į kišenę tie atlikėjai gauna tik labai menką dalį taigi jiem tikrai yra nusispjaut ar ta muzika nemokama ar mokama... Bent aš taip manau :)

Truputuką sustabdėme projekto veikla ir parašiau laišką AGATA'i dėl licencijos klausimo. Žiūrėsim kaip čia bus su ja... Tiesiog smalsumas nugalėjo ir nesinori jog vėliau pradėtų kabinėtis. :)

Sulaukiau atsakymo iš agatos. Taigi įmesiu visa pokalbį:

--------------------------------------------

Laba diena,

man iškilo toks įdomus klausimas dėl transliacijos internetu (shoutcast). Ar reikalinga licencija, jei transliuojama muzika, neturinti autorinių teisių?

http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/

autoriams kaip ir nereikia, tačiau atlikėjam reikia!

Autorinių teisių neturinti muzika yra nemokama ir laisvai platinama, bei redaguojama. Atlikėjai jokio atlygio už tai neprašo, tad nematau už ką reikėtų mokėti? Gal reikia dar kokį specialų leidimą iš jų gauti?

Autorinės teisės turi išimtis

Atlikėjų teisės neturi išimčių todėl jos administruojamas tik per kolektyvinio administravimo asociaciją. Iš kur ištraukėte, kad atlikėjas jokio atlyginimo neprašo?

O iš kur ištraukėte jog prašo? Autorius ir atlikėjas yra tas pats asmuo.

Pvz.: http://www.youtube.com/watch?v=hbfA3z5SbXs šios niekas neatlieka, ją tiesiog sukūrė naudodamasi atitinkama programine įranga ir autorius niekur nemini apie jokį atlyginimą. Čia beveik tas pats kas, aš sukurčiau ir turėčiau už savo darbą mokėti sau.

Ateityje gali paprašyti, jei jį pragros radijas arba TV. Ir privalėsime išmokėti. Ne sovietiniai laikai kad menas priklausytų liadžiai.

Tokių atvejų kai pats atlikėjas moka AGATA’ai ir iš AGATA’os gauna pinigus yra N. Toks įstatymas ir taip yra visame pasaulyje. Siūlau įsigilinti į LR autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą, o ne į Youtube’ą

----------------------------------------

Čia kaip supratau jie ima pinigus už tai jog kažkada gyvenime jei jie jų paprašytų (nors vargu ar taip būtų)... Jie renka pinigus už nemokamos muzikos transliavimą.

Manau reiks kaip ir "užraugti" šį FM'ą, nes už nieką pinigų mokėti nesinori. :(

• Parašė po 2 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4630 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...