Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Puikiai įvertintas lietuviškas ekologinis žaidimas - jau programėlių parduotuvėje


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3637 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

6761.LevelUp_2D002D002D00_Lithuania_2D00

Jaunųjų Lietuvos studentų įkurta žaidimų studija „SneakyBox“ pasaulinei rinkai pristatė ekologijos tema sukurtą nuotykių žaidimą „Never Future“. Šis žaidimas – tai dviejų kruopštaus darbo metų rezultatas.


Kauno technologijos universitete, Nacionalinio invacijų verslo centre (KTU NIVC) veikiančiame jaunojo verslo vystymo skyriuje „StartupSpace“ savo studiją įkūrę jaunuoliai gali pasigirti laimėjimais įvairiuose tarptautiniuose konkursuose: „Nokia“ ir „Microsoft“ organizuotame „AppCampus.fi“ renginyje, lietuviškame „Startup Weekend Lithuania 2012“, tarptautiniame konkurse „Microsoft Imagine Cup 2012“.

 

Žaidimo išskirtinumas – išvystyta ekologijos tema, kurios pagrindinė mintis – vartotojų daroma žala aplinkai. Žaidime kuriama aliuzija į postapokaliptinį pasaulį, kuriame herojus vienija tarpusavyje nesutariančius pasaulio gyventojus ir veikia nesaugioje, ekologinių katastrofų monstrų valdomoje aplinkoje. „Žaidime sukuriamas chaotiško pasaulio įspūdis daugelį privers susimąstyti apie ekologinių katastrofų keliamą grėsmę ir vartotojiškos kultūros daromą žalą vis dar žaliai Žemės planetai“, - sako žaidimų studijos įkūrėjas, KTU informatikos studijų magistrantas Liudas Ubarevičius.

 

Sumaniai pasirinkta žaidimo tema

 

Šis žaidimas buvo sukurtas tarptautiniam konkursui „Microsoft Imagine Cup 2014“ . Vienas pagrindinių konkurse dalyvaujančių komandų produktams keliamų reikalavimų – parodyti, kaip technologijos gali išspręsti opiausias šiandienos problemas. Ekologijos tema žaidimui „Never Future“ buvo pasirinkta neatsitiktinai, o Jungtinių tautų organizacijos (JTO) paskelbtos svarbiausios tūkstantmečio problemos kūrėjų komandai tapo pagrindinės žaidimo temos sufleriu.

 

Šių metų kovo 5 dieną prasidėjo žaidimo platinimas, tačiau tai - tik dalis darbo. Anot žaidimų studijai vadovaujančio Liudo, šiandien pagrindinė komandos užduotis – suburti žaidimo entuziastų bendruomenę, tobulinti žaidimą, atsižvelgiant į atsiliepimus apie naujausią savo kūrinį, ir žinoma - įvertinti šio projekto rezultatus. „Šiuo metu žaidimą galima parsisiųsti nemokamai, pilna žaidimo versija – simboliškai apmokestinta, tačiau ateityje planuojame šį žaidimą padaryti visiškai nemokamą ir prieinamą platesnei vartotojų grupei“, - sako Liudas.

 

Kol kas žaidimas skirtas „Windows Phone 7“ ir „Windows Phone 8“ operacinėms sistemoms. Priklausomai nuo vartotojų vertinimų ir žaidimo populiarumo bus priimami sprendimai plėstis į kitas platformas, pirmenybę teikiant mobiliosioms operacinėms sistemoms - „Android“ ir „iOS“.

 

Svarbiausia – talentinga kūrėjų komanda

 

sneakybox-komanda-64221568.jpg

 

Pagrindiniai žaidimo „Never Future“ kūrėjai – tai 5 talentingų ir profesionalių jaunuolių komanda – 2D ir 3D grafikos dailininkai, dizaineriai ir programuotojai. Už pagalbą ir patarimus komanda dėkinga savo draugams ir kolegoms iš KTU „StartupSpace“, kurie negailėjo vertingų pastabų ir konstruktyvios kritikos, siekiant pačio geriausio rezultato.


Žaidimų studijos kūrėjai yra aistringi kompiuterinių žaidimų mėgėjai, tad sukaupta patirtis ir intensyvus komandinis darbas leidžia „SneakyBox“ kūrėjams eksperimentuoti su skirtingais žaidimų žanrais. Šiuo metu žaidimų kūrimo studija „SneakyBox“ jau dirba prie naujo projekto, ilsėtis ir atsikvėpti nėra kada – jaunų ir talentingų žmonių komanda turi ambicingų tikslų, apie kuriuos visuomenę žada informuoti netrukus.
 

http://www.youtube.com/watch?v=AdOeZJSn6a0

Redaguota , nario Airidas28
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 5 savaičių...

kažkas sakė, kad galėsim varžytis su pasaulinėm kompanijom. Tai labai abejoju tuo, nes dauguma gabių programuotojų gaus pasiūlymus užsienyje, net ir tose pačiose žaidimų kompanijose ir ten dirbs. Būkim biedni bet teisingi, lietuvoje neapsimoka tokio verslo plėtoti, jeigu tau pasiūlo  darbą užsienyje. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3637 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...