Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Tautedorus

Premium Narys
  • Pranešimų skaičius

    6979
  • Užsiregistravo

  • Paskutinį kartą lankėsi

  • Laimėta dienų

    58
  • Atsiliepimai

    0%
  • Forumo eurai

    14,771 +Pervesti

Tautedorus paskutinį kartą laimėjo Kovo 12

Tautedorus turėjo geriausiai įvertintą turinį!

Apie Tautedorus

Susisiekimo būdai

  • Discord ID
    tautedorus

Profilio informacija

  • Lytis
    Vyras
  • Steam ID
    tautedorus

Paskutiniai lankytojai

22208 profilio peržiūros

Tautedorus pasiekimai

Forumo Generolas (-ė)

Forumo Generolas (-ė) (10/11)

  • Rėmėjams Retas
  • Turintis ką pasakyti Retas
  • Tas, kurio nuomonės klausoma Retas
  • Senbuvis
  • Veteranas

Neseniai gauti ženkliukai

3.5k

Reputacijos taškai

  1. Panašu į tai . Gali tą patį folderį per File Explorer susirast ir patikrint. Siūlyčiau ištrinti visas Surfshark programas lauk ir Surfshark VPN naudoti per OpenVPN: https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360003204233-How-to-set-up-OpenVPN-GUI-app-on-Windows. Su OpenVPN tokių bajerių nebus . O šiaip yra ir geresnių VPN, kaip Mullvad. Taip pat, sėdėti su visad įjungtu VPN nėra daug prasmės, nebent labai nenori, kad tiekėjas matytų, ką naršai (dažniausiai tik domenus ir tematys). O lietuviškus piratinius puslapius apeiti paprastai galima su 1.1.1.2 DNS. Šis dar ir kenkėjiškus domenus blokuoja.
  2. Atsisiųsk WinDirStat ir patikrink, kas tiek užima vietos. Taip pat, paleisk Disk Cleanup ir nepamiršk prieš paleidžiant valymą pažymėti "Clean up system files" ir sužymėti visas varneles aukščiau (nebent Windows šiukšlinėje mėgsti failus laikyt, tada atsargiai, nes ištrins ir tuos):
  3. Tautedorus

    Kompiuterio buildas iki 1500eur.

    Galima rasti pigesnių ir ne ką prastesnių dalių. Remiantis apžvalgomis, Ryzen 5 7600 performina praktiškai taip pat kaip ir Ryzen 5 7600X. Panaši situacija turėtų būti ir su dar pigesniu Ryzen 5 7500F. Tik jis neturi integruotos vaizdo plokštės, tai tau rinktis, ar nori už ją €14 eurų primokėt . Taip pat galima pagriebti pigesnį ir netgi spartesnį diską, pigesnę motininę, maitblokį (svarbu, kad būtų ATX 3.0/PCIe 5.0) ir kt. Tada ir GeForce RTX 4070 Super išeina :
  4. Tautedorus

    Vaizdo plokstes problema+bios

    Beveik niekada problemų priežastimi nebūna vaizdo plokštės BIOS. Ir vaizdo plokštei BIOS atnaujinimai beveik niekada nėra oficialiai išleidžiami ir rekomenduojami diegti dėl tos pačios priežasties. O jeigu buvo išleisti, tai BIOS atnaujinimo įrankius ir diegimo instrukcijas reikėjo surasti gamintojo puslapyje. Tavo atveju greičiausiai buvo įrašytas netinkamas BIOS. Renkantis negamyklinį vaizdo plokštės BIOS, reikia įsitikinti, jog jis bus suderinamas su tavo konkrečia vaizdo plokšte. Net ne su modeliu, o pačia vaizdo plokšte. To paties modelio plokštės gali skirtis, pavyzdžiui, turėti skirtingų gamintojų atmintį. Paprasčiausia būtų buvę kokiame forume paprašyt surast tinkamą BIOS pagal plokštės brūkšninį kodą . Dabar ką gali padaryti, tai išsiaiškinti, ar vaizdo plokštė neturi atsarginio BIOS. Pabandyk vaizdo plokštėje surasti mažytį jungiklį (-ius): Jeigu kažką tokio vaizdo plokštė turi, perjunk vieną iš jungiklių, perkrauk kompą ir bandyk laimę . Jeigu tokio dalyko plokštėje nėra, deja, su tavo turimu kompu vaizdūškės sutaisyt neišeis . Nes šiaip tokią vaizdo plokštę atgaivint galima turint procesorių su integruota vaizdo posisteme arba turint motininę plokštę, į kurią galima prijungti kelias vaizdūškes. Tada būtų galima prie pilnai veikiančio kompo prijungti sugadintą GPU ir bandyt perrašyti BIOS į seną, darant prielaidą, kad kompiuteris ją sugebės atpažinti ir jog pasidarei seno BIOS kopiją. Jeigu GPU kompas neatpažįsta, tai tada jau belieka pirkti BIOS programerį arba vežti tam, kas jį turi ir užsiima tokių gedimų taisymu.
  5. Tautedorus

    Build'as uz 3,5k eu

    Apie tūkstantėlį galima ir sutaupyti neprarandant performanso :
  6. Tautedorus

    Patarkite dėl PSU

    Aha. Nors gali būti, kad veiks kiek greičiau nei koks senas Gen3, nes naujuose diskuose modernesni valdiklai ir pnš. O kai kaina panaši, tai Gen3 prasmės imti nėra.
  7. Tautedorus

    Patarkite dėl PSU

    Tiesą pasakius, gal ir gerai, kad šito modelio ir nenusipirkai. Į akį krito Corsair CX modelio išvaizdos pasikeitimas ir nukritus kaina. Pasirodo, nauji Corsair CX yra prastesnės kokybės nei senesni: įdėtas prastesnis aušintuvas, o pats blokas net negali paduoti pilnų 650W (tai reiškia, jog kažkas buvo keista ir iš vidaus į blogąją pusę). Paieškojęs Discord'e radau, kad tai yra tiesiog pervadintas Corsair CV modelis (jonnyGURU dirba @ Corsair, jei ką): Taigi, Corsair CX modelių rekomenduoti nebegalima, tad už tokią kainą siūlyčiau pirkti MSI MAG A650BN. Jeigu gali palūkėti iki vasario vidurio ir tinka pirkti per skirtingas parduotuves, tada siūlyčiau Adata XPG Pylon 650W. Taip pat siūlau imti pigesnį diską, nes motininė plokštė Gen4 greičių pasiekti negali. O pasibaigus akcijai, WD Blue SN580 tiesiog nevertas papildomų €10 tokioje situacijoje. Rezultate turim: Dar noriu paminėti (galbūt jau tą žinai), kad Intel Core i3-12100F neturi integruotos vaizdo plokštės. Tai kol nenusipirksi tos NVIDIA GeForce GTX 1070, negalėsi naudotis kompu .
  8. Tautedorus

    Truksta keletos detaliu

    Papildomas aušinimas visada gerai, bet dar reikia, kad ir korpusas leistų aušintuvams "kvėpuot". Tai rekomenduočiau pirkti korpusą su korėtu priekiu Gembird CCC-FORNAX-950B. Dar svarbu paminėti, kad prie motininės plokštės jungiasi tik 2 aušintuvai, bet to pilnai pakanka. Taip pat galima sutaupyti perkant panašios kokybės, bet pigesnį, MSI MAG A550BN maitinimo bloką ir Adata XPG Gammix D35 atmintį.
  9. Tautedorus

    Ar verta lizingu toki imti?

    Lizingu ar ne, bet komplektacija visiškai nelogiška. Pasirinktas senas ir sąlyginai brangus procesorius, nepigi motininė plokštė, vandens aušinimas. O vaizdo plokštė - pigi. Taip pat pasirinktas mažos talpos vidutinio greičio SSD bei papildomai HDD, kai naujausi žaidimai mėgsta greitus SSD. Tingėjau tikrinti kainas ir prieinamumą dabar, bet praeitais metais buvau surinkęs tokį:
  10. Nebus taip, kad vieną monitorių bandai jungti ne prie vaizdo plokštės, o prie motininės? Abu monitorius reikia jungti prie vaizdo plokštės (jungtys turi būti tame pačiame aukštyje).
  11. Tautedorus

    Nemokama pica iš DODO PIZZA!

    Kam reklama, kam nemokama pica, kam rezultate papildytas Rusijos biudžetas
  12. Tautedorus

    Kaip prijungti GPU?

    Labai prastas maitinimo blokas, kuris procesoriui ir vaizdo plokštei teoriškai tik 300W gali paduoti. Tai neieškočiau kitos vaizdo plokštės (nes galingesnės, kuriai nereikia kabelio, nerasi), o keisčiau bloką. Pigiausias būtų Gigabyte P450B. Geresnis, kuris leistų įsidėti dar reiklesnę plokštę, būtų MSI MAG A550BN. Jei per brangu gali bandyti laimę pirkti naudotą bloką: https://www.skelbiu.lt/skelbimai/veikiantys-maitinimo-blokai-be-laidu-66834094.html. Iš čia rekomenduočiau imti Evga G3 arba Cooler Master V650.
  13. Tautedorus

    PC už 800-900eur

    Gal ir bus aukštokos, bet neturėtų turėti įtakos veikimui. Visada dasipirkti galima, jei gamyklinis aušintuvas yra per triukšmingas.
  14. Tautedorus

    PC už 800-900eur

    Mano siūlytas diskas greitesnis. Motininė gera, tik brangoka.
  15. Tautedorus

    PC už 800-900eur

    Sakyčiau, vidutiniškas. Peržiūrėjau per naują, kokių yra korpusų už tokią kainą, tai šitas iš Antec turėtų būti geresnis:
×
×
  • Sukurti naują...