Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Zekit kad jum taip nebutu. Apsimeta geriausiu draugu

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5127 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Dažnas, gavęs trumpąją žinutę mobiliuoju telefonu su sveikinimu laimėjus automobilį ar kelionę, net nemirktelėjęs ją ištrina. Tačiau sukčiai sugalvoja vis kitokių būdų, kaip apgauti žmones ir išvilioti iš jų pinigus.

„Labas. Ką tik pasikeičiau savo numerį. Čia tavo geriausias draugas, spėk kuris?“ Pagalvojęs, kuris čia draugas galėtų būti, parašiau trijų draugų vardus – Tomas, Audrius ar Marius. Tada gavau atsakymą, kad man rašo Tomas. Po trumpo susirašinėjimo tariamas Tomas manęs paklausė, ar žinau, kad programa „Skype“ plinta pavojingas virusas, kuris visiškai gali sugadinti kompiuterį“, – apie naują telefoninių sukčių apgaulę pasakoja kaunietis Laurynas.

Nusikaltimai ir nelaimės

Telefoniniai sukčiai braunasi į internetą

Vismantas Žuklevičius, „Valstiečių laikraštis“

2011 balandžio mėn. 20 d. 06:06

SpausdintiSpausdinti Informuoti redakcijąInformuoti redakciją KomentaraiKomentarai (16)

Teksto dydis: DidintiMažinti

Telefoniniai sukčiai

Telefoniniai sukčiai

© DELFI

Šalyje vis dar apstu sukčiavimo telefonu atvejų, kai nusikaltėliai iš patiklių asmenų išvilioja pinigų. Dar ne visi suvokia, kad tokie pranešimai tėra telefoninių sukčių mėginimai apgaule ištuštinti patiklių asmenų pinigines. Nusikaltėliai jau apgaudinėja ir naudodamiesi kompiuterių programomis.

Apsimeta geriausiu draugu

Dažnas, gavęs trumpąją žinutę mobiliuoju telefonu su sveikinimu laimėjus automobilį ar kelionę, net nemirktelėjęs ją ištrina. Tačiau sukčiai sugalvoja vis kitokių būdų, kaip apgauti žmones ir išvilioti iš jų pinigus.

„Labas. Ką tik pasikeičiau savo numerį. Čia tavo geriausias draugas, spėk kuris?“ Pagalvojęs, kuris čia draugas galėtų būti, parašiau trijų draugų vardus – Tomas, Audrius ar Marius. Tada gavau atsakymą, kad man rašo Tomas. Po trumpo susirašinėjimo tariamas Tomas manęs paklausė, ar žinau, kad programa „Skype“ plinta pavojingas virusas, kuris visiškai gali sugadinti kompiuterį“, – apie naują telefoninių sukčių apgaulę pasakoja kaunietis Laurynas.

REKLAMA

Geriausiu draugu prisistatęs sukčius pasiūlė Laurynui įdiegti nuo grėsmingo viruso apsaugančius nustatymus, jeigu jis duosiantis savo prisijungimo prie programos „Skype“ paskyros duomenis. Nieko blogo neįtardamas vaikinas juos nusiuntė tariamam geriausiam draugui. Taip baigėsi trumpas susirašinėjimas.

Po kurio laiko Laurynui pradėjo rašyti draugai ir klausti, kas jam atsitiko. „Vienas draugas telefonu manęs paklausė: „Ar neužtektų papildymo už 20 litų?“ Aš nesupratau, apie ką jis kalba. Vėliau išaiškėjo, kad sukčius, prisistatęs mano geriausiu draugu, pradėjo rašinėti mano draugams per programą „Skype“, esą aš smarkiai susirgau ir man skubiai reikia papildyti telefono sąskaitą“, – apie naują sukčių būdą išvilioti pinigus pasakojo Laurynas. Daugybė vaikino draugų tomis žinutėmis patikėjo ir lėkė pildyti sąskaitos.

Apgavo net 8 draugus

Pasak vaikino, sukčius draugų prašydavo sąskaitos papildymo kodus atsiųsti per „Skype“ programą. „Pas mane geriau neik, labai apsirgau ir bijau užkrėsti. Kai jau pasveiksiu, grąžinsiu pinigus už papildymą“, – tokius pranešimus gaudavo beveik visi Lauryno draugai. Net aštuoni jų sukčiumi patikėjo.

Laurynui supratus telefoninio sukčiaus gudrybę, teko visais įmanomais būdais įspėti draugus, kad jis yra sveikas ir jam viskas gerai, o sąskaitą papildyti jis ir pats gali.

Kauno technologijos universitete (KTU) studijuojančiam vaikinui nebepavyko prisijungti prie savo „Skype“ paskyros, mat visi slaptažodžiai jau buvo pakeisti. Vėliau studentas susisiekė su interneto telefonijos tinklo administracija ir jo paskyra jam buvo grąžinta. „Svarbiausia, sukčius rašydavo labai paprastai, kad net neįtartum, jog kas nors čia ne taip“, – stebėjosi Laurynas.

„Tai buvo labai įtikinama žinia. Geras mano draugas susirgo ir prašo papildyti mobiliojo telefono sąskaitą. Juk tai labai natūralu ir net neįžvelgiau čia kokios nors apgaulės“, – sakė gera vaikino draugė Aistė. Mergina gailisi, kad iš karto nepaskambino Laurynui ir nepasiteiravo dėl sveikatos, o bėgo pirkti papildymo kortelės.

Būsimo elektromechaniko draugai telefoniniam sukčiui „dovanojo“ nuo 10 iki 40 litų. Iš viso tariamas Laurynas „uždirbo“ 160 litų.

Policija įspėja, kad iš nepažįstamų numerių gaunamus pranešimus gyventojai turėtų vertinti kritiškiau. Jei tik yra galimybė, reikia susisiekti su prašančiuoju pagalbos ir įsitikinti, ar tikrai jos reikia. Jei tiesiogiai susisiekti negalima, vis tiek nepatariama siųsti piniginius pervedimus, mobiliųjų telefonų sąskaitų papildymo kodus, atskleisti savo asmens kodą ar banko sąskaitos numerį.

Vertėtų prisiminti, kad ir loterijos, akcijos ar žaidimo organizatorius niekada nereikalauja perduoti pinigų per tarpininkus arba pervesti į banko sąskaitas, taip pat nereikalauja padiktuoti papildymo kortelių kodų.

imta is DELFI.lt

money gaat money komt money blijft nooit!

• Parašė po 3 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5127 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...