Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3912 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki.

Norejau paklausti jusu minciu apie programavima , sunkuma , egzaminus , darba ir pan.

Pats asmeniskai esu susipazines su programavimo kalbom , dirbu su unity , esu sukures paprasta zaidimuka google play.

Taip pat man labai patinka programavimas , tik labai gasdina egzamino uzduotis ir visa kita , nes zinau ,kad programavimas tikrai ne visiems ir ne bet kam.O dar kai tenka pamatyt matematiniu uzduociu ar kokiu programu ir kitu kodu ,tai labai gasdina.

Todel noreciau paklaust jusu nuomoniu ,minciu apie egzus , pamokas , stojima (i ktu ,jei kas zino kazka) ,darba ir sunkuma ,bei panasiai.

Aciu uz jusu diskusijas is anksto.Kekvieno nuomone yra gerbiama.

Jei turi kažkokia idėja - nekreipk dėmesio į kažkieno išgalvotus sunkumus ir siek jos. Jei tiesiog mokiniesi tam, jog paskui kažkam kiaurą dieną pluštum kokiam nors biure, tai nėra prasmės ar tu programuotojas ar tualetų valytojas, šie du darbai sudaro tik skirtumą kokioje dėžėje gyveni ir su kokia važinėji, likusi gyvenimo dalis bus tokia pat beprasmė... ;)

Jei turi kažkokia idėja - nekreipk dėmesio į kažkieno išgalvotus sunkumus ir siek jos. Jei tiesiog mokiniesi tam, jog paskui kažkam kiaurą dieną pluštum kokiam nors biure, tai nėra prasmės ar tu programuotojas ar tualetų valytojas, šie du darbai sudaro tik skirtumą kokioje dėžėje gyveni ir su kokia važinėji, likusi gyvenimo dalis bus tokia pat beprasmė... ;)

Aukso žodžiai :D

Sunku pasakyt ar tai yra sunku. Statistika rodo, kad Lietuvoje mokymo lygis yra zemas, nors lietuviai gyvenantys uzsienyje sako, kad ten mokytis simta kartu lengviau, nei cia. Kol nesurizikuosi, nepabandysi, nieko ir nebus. Tuo labiau - mokytis niekada ne velu. Jei nepasiseks pirma karta, pavyks antra. Jeigu tu tikrai jauti malonuma tam, lyg "pasaukima" - bandyk, jei niekas nestabdo. Kol jaunas esi, visada bus sansu pakeisti savo tikslus, profesija.

Kalbant apie studijas - nezinau. Vienas pazystamas baige profesineje mokykloje IT specialybe, nuo 10 klases, tai paruose ji ten viskam puikiai, todel jei dar yra galimybe eiti i profesine mokykla - pasinaudok, ir nekreipk i visiskai neissivysciusi kai kuriu zmoniu mastyma, kad profesines mokyklos tik kvailiams. Siais laikais zmones net baige aukstuosius eina i profesines mokykla, tam, kad igautu kazkokia profesija.

2Df9Se5.png

Sunku pasakyt ar tai yra sunku. Statistika rodo, kad Lietuvoje mokymo lygis yra zemas, nors lietuviai gyvenantys uzsienyje sako, kad ten mokytis simta kartu lengviau, nei cia. Kol nesurizikuosi, nepabandysi, nieko ir nebus. Tuo labiau - mokytis niekada ne velu. Jei nepasiseks pirma karta, pavyks antra. Jeigu tu tikrai jauti malonuma tam, lyg "pasaukima" - bandyk, jei niekas nestabdo. Kol jaunas esi, visada bus sansu pakeisti savo tikslus, profesija.

Kalbant apie studijas - nezinau. Vienas pazystamas baige profesineje mokykloje IT specialybe, nuo 10 klases, tai paruose ji ten viskam puikiai, todel jei dar yra galimybe eiti i profesine mokykla - pasinaudok, ir nekreipk i visiskai neissivysciusi kai kuriu zmoniu mastyma, kad profesines mokyklos tik kvailiams. Siais laikais zmones net baige aukstuosius eina i profesines mokykla, tam, kad igautu kazkokia profesija.

Kalbant apie Lietuvos mokymo lygį - Lietuvoje daug daugiau išmoko nei kitur, tik bėda ta, jog išmoko visiškai nereiškmingų dalykų, o žinių apie gryną darbą suteikia labai mažai. Kiek teko susidurti, tai lygiai tas pats ir iš programavimo pusės - kiek mokinausi, tai buvo tik pradmenys ir kitas elementarus (bet bent jau reikalingas) šlamštas ir toliau nesąmonės, kurioms realų panaudojimą gan sunku surasti. Viską ką sužinojau šioje sirtyje - sužinojau savarankiškai, o kai bandžiau mokintis to mokymo įstaigose, tai kaip ir minėjau, moko ten ne kažko, nors moko ir daug, tad tiesiog nemačiau iš viso to laiko gaišimo prasmės, nors vis vien jį gaišau... Viena iš didesnių problemų Lietuvoje yra amžiaus suskirstymas - man 17 ir be normalios pinigų sumos manęs nieks nenori mokyt nieko daugiau, nei tik paprastų pagrindų, kuriuos jau mokėjau būdamas 15. Tas pats liečia ir profesinio mokymo mokyklas baigus 10kl. Lietuvoje į IT skiltį gali eiti tik į media, kompiuterių surinkimą & OS instaliavimą ir į kompiuterinį projektavimą (jei tai galima vadint IT skiltis), kurį aš ir pasirinkau. Nei vienoje iš šių skilčių praktiškai išvis nėra programavimo. Nemažai laiko domintis teko girdėti tik vieną vietą, kur tenka mokėti ~100€ į mėnesį už 4-5h per savaitę mokslo ir Microsoft diplomą. Bet mano nuomone geriau jau savarankiškai mokytis įgyvendinant savo idėjas ir išmokti būtent to, ko tau reikia jog pasiektum savo tikslą.

(redaguota)

Nu nežinau. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras moko JAVA programavimo. Galbūt tavo mieste to nemoko, bet tai nereeiškia,  kad negalima niekur. Šiaip jo, pačiam mokytis galima. Tai užims daugiau laiko, ir kažin ar pavyks kur nors prasimušti Lietuvoje su tokia patirtimi, jei neturi pažystamų. Vis tiek daugeliui svarbu arba diplomas, arba įgauta profesija.

O dėl problemos, kad nieko neišmoko mokyklose, ne vienoj Lietuvoj tokia problema.

Redaguota , nario seami

2Df9Se5.png

Nu nežinau. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras moko JAVA programavimo. Galbūt tavo mieste to nemoko, bet tai nereeiškia,  kad negalima niekur. Šiaip jo, pačiam mokytis galima. Tai užims daugiau laiko, ir kažin ar pavyks kur nors prasimušti Lietuvoje su tokia patirtimi, jei neturi pažystamų. Vis tiek daugeliui svarbu arba diplomas, arba įgauta profesija.

O dėl problemos, kad nieko neišmoko mokyklose, ne vienoj Lietuvoj tokia problema.

Viskas ką rašiau praitame savo komentare buvo taikoma mokslui baigus 10 kl. VTVPMC Java moko tik po 12 klasių ir tik vienerius metus. Iš jų dėstytojo sužinojau, jog jie moko nuo visiško nulio - nuo pagrindų. Tai kaip supratau, per metus jie nieko normalaus ir neišmoksta. Tai mano nuomone - ne kažką.

Dėl savarankiško mokslo - čia kiekvienam invidualiai. Asmeniškai aš pradėjau tą pačią Java mokytis nuo žaidimo modifikavimo, kas man buvo praktiškai tik tolimesnis žaidimas ir su nemažu užsivedimu gal per savaitę pramokau programavimo pradmenis ir nestabdomai galėjau pradėti įgyvendinti tai ką norėjau. Tuo tarpu mokykloje tu susiduri tik su teorija ir kvailomis užduotimis, kurios tau pačiam neturi jokios prasmės. Ir visa tai neduoda jokio užsidegimo. O kai dalykas patampa neįdomus - jį mokytis tikra kančia. Tai pat, ką pastebėjau, jog kiti nemoka savarankiškai spręsti problemų/ieškoti jų sprendimų, na, tokiu atveju savarankiškai jau nebe išena mokytis. Tačiau man savarankiškai mokytis kol kas buvo labai gerai - nereikia gaišti laiko ten kur moki ir gali neribojimai mokytis to ko dar nemoki, bet svarbiausiai - to, ko tau būtent reikia.

Dėl įsidarbinimo - jei jau kalbant apie tai, jog pats neturi jokių idėjų ir eini kažkam vergauti už netenkinantį atlyginimą, tai darbdaviui svarbus yra tik vienas dalykas - jog tu padarysi savo darbą. Kaip tu įrodysi jog gali jį padaryti, tai jau tavo pačio reikalas - ar pakiši jam diplomą, ar parodysi savo darbo patirtį pateikdamas atliktų darbų pavyzdžius. Ir tarp kitko, kiek teko bendrauti su šioje srityje dirbančiais žmonėmis, tai jie sakė, jog universitetuose neišmoko nei pusės to, ko reikia normaliam darbe, tad darbdaviai šioje srityje labiau vertina praktinius pavyzdžius, nei diplomus. Tai pat, Lietuvoje diplomas gal dar sovietinių pažiūrų darbdaviams ir kažką reiškia, tačiau IT srityje nėra jokių kliūčių darbui nuotoliniu būdu, tad tiesiog gali darbintis užsienyje. Moka daugiau.

Kitose šalyse irgi prastai parengia darbui? Gali būti. Bet manyčiau kitur bent jau turėčiau galimybe mokytis po 10kl programavimo profesinėje mokykloje, ko vis gi Lietuvoje negaliu padaryti. 

Šiuo metu esu pirmame kurse KTU, Programų Sistemos. Per pastaruosius pora mėnesių, iš programavimo, nieko sunkaus nemačiau(aš jau turiu šiektiek patirties su programavimu). Pirmame kurse mokoma su C#, kiek žinau antrame pradėsime Java. Jeigu tave programavimas domina, tikrai nepražūsi. Užtenka ateiti į paskaitą. Per praktines paskaitas iš pradžių viską darome pagal pavyzdį, kur praktiškai tereikia nurašyti kodą. Artėjant atsiskaitymui, tenka padaryt porą savarankiškų ir vieną individualią užduotį, kurios turi panašumų su pavyzdžiais. 

Kol kas egzamino neturėjau, tai nelabai ką galiu pasakyti, bet apie smulkesnius atsiskaitymus: nieko sunkaus. Keli teoriniai klausimai ir programavimo užduotis. Ko gero vienas sunkesnių dalykų man buvo tai kad reikia daryti pagal reikalavimus, t.y. pagal temą kurią mokomės, o ne pagal savo žinias.

Reikia Pawn pagalbos? Skype nerašyk.

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3912 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

• Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

• Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai

• Sukurti naują...