Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Žaidimai

    Profesionalios naujienos iš žaidimų pasaulio

    139 straipsniai šioje rubrikoje

    1. Reta "Team Fortress 2" kepurė "The Crone's Dome" parduodama už rekordinę sumą

      Šią savaitę įvyko brangiausia prekyba kepurėmis "Team Fortress 2" istorijoje: vienas žaidėjas iškeitė daugiau nei 10 000 žaidimo dėžių raktų (maždaug po 1,80 JAV dolerio) vertės prekes į neįprastą "Arcana Crone's Dome" kepurę, kuri dėl savo savybių yra vienintelė egzistuojanti. Iš esmės tai raganos skrybėlė su tam tikrais Helovino efektais, o prekybą pirmasis pastebėjo PyroJoe portale X (buvęs "Twitter"), kuris pavadino ją "didžiausia vienintele neįprasta TF2 skrybėlės prekyba" žaidimo istorijoje.
      Skrybėlių mėgėjas yra žaidėjas Gummy iš Singapūro, kuris apsikeitė įvairiais daiktais (įskaitant mažesnį Crone's Dome), kurių vertė buvo maždaug 10 000 raktų, kai jie buvo imami kaip visuma. PyroJoe sakė PCG, kad dabar tai yra brangiausias kepurės sandoris TF2 istorijoje, nors apskritai tai nėra didžiausias sandoris.
      "Tai maždaug 18 000 JAV dolerių atitikmuo, raktus įkainojus 1,80 JAV dolerio, o tai yra standartinė trečiųjų šalių prekyviečių, tokių kaip Marketplace.tf, kaina", - sakė PyroJoe. "Tai taip pat yra brangiausias kepurių pardavimas per visą istoriją dabar! Yra buvę ir kitų brangesnių sandorių, bet paprastai jie buvo sudaryti dėl įvairių daiktų (daiktų, kuriuos galima dėvėti PRIEŠ kepures, kad galėtumėte derinti efektus)."

      Bet kuriuo atveju tai yra didžiulis skrybėlės vertės šuolis, o PyroJoe negali patikėti skaičiais. "Paskutinį kartą [ši kepurė] buvo parduota už 2900 raktų, o tai tuo metu taip pat buvo beprotiška", - sakė PyroJoe. "Akivaizdu, kad tai yra maždaug 3/10 to, kiek ji verta dabar." Jis taip pat mano, kad ji neturėjo pasiekti daugiau nei 8000-9000 raktų, o tai būtų buvęs santykinis šnipštas už maždaug 14000-16000 JAV dolerių vertės kepurę.
      Didelis klausimas, kodėl ji tokia vertinga. Kainą lemia retumas retume. "Tai neįprastas [Krono kupolo] variantas, o tai reiškia, kad jis turi papildomą efektą", - sako PyroJoe (kurio "YouTube" kanalas yra absoliutus su TF2 susijusio turinio lobynas). "Arcana" efektas buvo išleistas dar 2013 m. ir išpakuotas tik 2013 m. Helovino laikotarpiu. Taigi jo buvimas ant "Crone's Dome" kepurės iš esmės reiškia, kad jis yra vienintelis toks ir daugiau niekada nebus išpakuotas, nes yra toks senas, geidžiamas efektas."
       

      0
      454
    2. GTA V žaidimų serveriai Lietuvoje

      Ilgametis žaidimų portalo SuperGames narys @Ridas sukūrė aktualią temą GTA V žaidėjams apie šiuo metu populiariausius GTA V serverius Lietuvoje, informacija forumo temoje žemiau.
      Grand Theft Auto V (GTA V arba GTA 5) – atvirojo pasaulio, veiksmo-nuotykių kompiuterinis žaidimas, sukurtas studijos „Rockstar North“ ir 2013 m. rugsėjo 17 d. išleistas žaidimų studijos „Rockstar Games“. 
      Pasak leidėjo, per pardavimų debiuto savaitę žaidimas surinko 1 mlrd. JAV dolerių pajamų ir 2018 m. duomenimis – daugiau nei 6 mlrd. JAV dolerių pajamų tapdamas finansiškai sėkmingiausiu pramogų verslo produktu.
      Apie GTA V žaidimą
      Tai veiksmo-nuotykių atvirojo pasaulio žanro kompiuterinis žaidimas. „Grand Theft Auto V“ yra pirmas visiškai naujas „GTA“ serijos žaidimas nuo 2008 metais pasirodžiusio „Grand Theft Auto IV“. „GTA V“ veiksmas sugrįžo į Los Santos miestą bei San Andreas apylinkes, paremtus Los Andželu, tačiau šį kartą miestas, bei visas žaidimo pasaulis yra daug didesnis bei detalesnis. Taip pat pirmą kartą „GTA“ žaidimų serijos istorijoje, naujoji dalis turi 3 pagrindinius veikėjus: Michael, Franklin ir Trevor. Žaidimo eigoje tenka žaisti su kiekvienu iš jų, o kai kurias misijas teks atlikti žaidžiant visais trimis.
      Žaidimo prologas
      Maiklas ir Trevoras – buvę seni bičiuliai ir bendradarbiai, prieš dešimt metų guldę galvas už vienas kito gyvybes ir per nesėkmingai įvyksiantį apiplėšimą išskiriami likimo valiai. Dėl prastai susiklosčiusios situacijos, Maiklas apsisprendžia melo pagalba viską mesti ir bėgti su šeima nuo savo draugų, o kartu ir nuo problemų.
      Praėjo visas amžius ir pagaliau atrodo viskas užsimiršo. Maiklas su šeima gyvena nuostabų gyvenimą savo viloje, bet dėl savo problematiškų santykių jis įklimpsta į bėdą, iš kurios nusprendžia gelbėtis pradėdamas tą, ką baigė prieš 10 metų, tuo pačiu įtraukdamas ir savo naująjį bičiulį Frankliną, kuris jau ilgą laiką ieško savo gyvenime pokyčių.
      Maiklas sugeba išklimpti ir dar kartą, bet jo nelaimei niekas nepraslysta pro jo, jau nebe bičiulio Trevoro, ausis. Dėka jo, visi vėl pasijus kaip praėjusiame dešimtmetyje.
      Plačiau apie žaidimą
      Žaidimo siužetinė linija visą istoriją labai įtempta. Tai šį žaidimą daro vienu iš geriausių serijos dalių.
      „Rockstar Games“ kurdami žaidimą didelį dėmesį atkreipė į orų permainas ir dangaus bei apšvietimo kokybę. „GTA V“ naudoja naujausias technologijas ir techninius sprendimus, todėl žaidėjai kiekvieną akimirką pamatys kažką naujo ir įspūdingo.
      Nemažiau dėmesio sulaukė ir pagrindinių personažų emocijų atkūrimas ir detalumas. „Rockstar Games“ prieš išleidimą minėjo, kad pagrindiniai veikėjai žaidime bus sudaryti iš daugiau poligonų, negu „GTA IV“, „GTA San Andreas“ ir likę serijos žaidimai sudėjus.
      GTA VI žaidimas
      Kompanija „Rockstar Games“ 2023 gruodžio mėnesį išleido naujausios perkamiausios „Grand Theft Auto“ (GTA) vaizdo žaidimų serijos dalies treilerį, taip užbaigdama ilgus metus trukusį laukimą. „GTA VI“ bus išleistas 2025 m., teigiama studijos „YouTube“ kanale paskelbtame treileryje, kurį kompanija pristatė anksčiau laiko.
       
       

      0
      638
    3. Žaidime NBA 2K24 krepšininkas uostė miltelius (video)

      Kompiuterinis žaidimas NBA 2K yra vienas populiariausių visame pasaulyje.
      Vis dėlto kai kurie krepšinio gerbėjai teigia, kad programuotojų kūrinys kasmet vis „pramuša dugną“.
      Naujausias „nesupratimas“ privertė nusišypsoti net ir didžiausius rimtuolius – užfiksuota kaip prieš NBA rungtynes Majamio „Heat“  krepšininkas uosto ant sekretoriato stalo esančius miltelius.

      1
      285
    4. Lietuvių reitingai NBA 2K24 žaidime išlieka aukšti

      Vidurio puolėjai iš Lietuvos išlieka svarbiais žaidėjais NBA ekipose ir virtualioje realybėje.
      Naujajame NBA 2K24 žaidime Jonas Valančiūnas išlaikė tokį patį aukštą (83) reitingą kaip ir pernai.
      Skelbiama, kad 31–erių 213 cm ūgio lietuvis savo klube pagal gautą įvertinimą užima 4 vietą, nusileisdamas tik Zionui Williamsonui (90), Brandonui Ingramui (85) ir C. J. McCollumui (84).
      Tuo tarpu Sakramento „Kings“ atstovas Domantas Sabonis, nepaisant kiek sumenkusio reitingo (87), nusileidžia tik vienam bendražygiui De'Aronui Foxui (88).
      Šaltinis Basket.lt
       

      0
      405
    5. Išleistas „Counter–Strike 2“ - nemokamai parsisiųskite ir žaiskite

      „Counter–Strike 2“ oficialiai yra prieinamas visiems. Limituota versija yra pašalinta, o žaidimas bus nemokamas „Steam“ platformoje.
      Kiekvienas, kuris yra įsidiegęs „CS:GO“, atnaujinęs esamą žaidimą automatiškai atsinaujins į „Counter—Strike 2“. Tie kurie nėra žaidę senesnio žaidimo arba yra jį ištrynę, turi atsiųsti žaidimą čia: Counter-Strike 2  Steam page to download
      Žaidimo progresas iš „CS:GO“ automatiškai persikels į naująjį žaidimą ir visi dalykai už kuriuos buvo mokėti pinigai išnykti neturėtų.
      Nors tai ir yra senesnio žaidimo atnaujinimas, bet tai yra nauja era „Counter—Strike“ žaidimų serijoje. Pakeistas žaidimo variklis padarė daug pokyčių buvusiam žaidimui. Stipriai pasikeitė dūminių granatų veikimas, kurias dabar gali prasklaidyti sprogstamoji granata.
      Žmonės, kurių kompiuteriai nėra galingi, gali susidurti su problemomis. Didžiausi trikdžiai buvo išsiaiškinti bandomosios versijos metu, bet nėra informacijos dėl jų pašalinimo.
      Kai kurie žaidėjai pyksta dėl palikto 64 „tickų“ serverių, kurie padaryti pagal senesnį žaidimą.
      Diskutuokite apie žaidimą čia https://www.supergames.lt/forum/272-counter-strike-2/
       
       


      1
      2k
    6. "Counter-Strike 2" - nemokamas CS:GO pakaitalas

      "Counter-Strike 2" žaidimas yra oficialus, o kai kuriems jis pasirodys jau dabar. "Valve" "Twitter" žinutėje rašo, kad ribotas CS2 testavimas prasideda jau dabar, o tai apibūdinama kaip "kiekvienos sistemos, kiekvieno turinio ir kiekvienos C-S patirties dalies pertvarkymas". Žaidimui skirtoje svetainėje jis apibūdinamas kaip "didžiausias techninis šuolis "Counter-Strike" istorijoje" ir žadami metų metus trunkantys atnaujinimai bei naujos funkcijos.
      Visas žaidimas turėtų pasirodyti 2023 m. vasarą, rašoma žaidimo DUK. Jį bus galima žaisti nemokamai.
      CS2 pagrįstas "Valve" varikliu "Source 2" ir apima kai kurių pagrindinių žaidimo mechanikų atnaujinimus, įskaitant patobulintas dūmines granatas ir "sub-tick" atnaujinimus, kurie, pasak "Valve", leis "serveriams sužinoti tikslią judėjimo pradžios, šūvio ar "granatos" metimo akimirką". (Vaizdo įraše taip pat matyti, kaip kažkas pašalina granatos dūmus kita granata.) Žaidime taip pat bus atnaujintų žemėlapių, geresnių vaizdų, patobulinta vartotojo sąsaja, perdarytas garsas ir kt.
      Vaizdo įraše " Leveling Up The World" ("Pasaulio lygio kėlimas") "Valve" sako, kad CS2 versijoje žemėlapiai atrodys naujai, tačiau patyrusių žaidėjų įgūdžiai turėtų būti pritaikomi ir toliau. Žaidimų bendrovė taip pat kalba apie tris žemėlapių "lygius". Yra " touchstone" lygiai, pavyzdžiui, Dust II, kuriuose atlikti nedideli vizualiniai patobulinimai, bet kurie iš esmės nepakeisti ir kurie turėtų leisti žaidėjams pažįstamoje aplinkoje pajusti naująjį žaidimo procesą. Taip pat yra žemėlapių, kurie buvo patobulinti arba iš esmės pertvarkyti, į kuriuos buvo įtrauktos "Source 2" funkcijos arba kurie buvo visiškai perkurti.
      Pasak bendrovės, trečiadienį pradedamas "ribotas bandymas", prie kurio žmonės bus atrenkami pagal tokius veiksnius kaip "neseniai praleistas laikas oficialiuose "Valve" serveriuose, pasitikėjimo faktorius ir "Steam" paskyros būklė". Jei būsite atrinkti, CS:GO pagrindiniame meniu gausite pranešimą, kuris leis jums užsiregistruoti. Žmonėms leidžiama transliuoti savo patirtį ir skelbti vaizdo įrašus, todėl net ir tie, kurie negali žaisti žaidimo, turėtų gerai pamatyti patobulintus dūmų ir apšvietimo efektus.
      Kol kas ribotą testą galėsite žaisti tik garsiajame "Counter-Strike" žemėlapyje "Dust II" "Deathmatch" ir "unranked competitive matchmaking" režimais, nors "Valve" teigia, kad kiti režimai ir žemėlapiai pasirodys būsimuose testų leidiniuose. Be to, ribotas testas kol kas prieinamas tik "Windows", bet ne "MacOS" ar "Linux", o DUK nepaminėtas "Valve" rankose laikomas žaidimų kompiuteris "Steam Deck".
       

      2
      1.7k
    7. Naująjį Tomb Raider žaidimą išleis Amazon

      Balandžio mėnesį "Crystal Dynamics" paskelbė, kad kuria naują "Tomb Raider" žaidimą (atsidaro naujame skirtuke) naudodama "Unreal Engine 5" varikliuką, kuris, kaip teigiama, leis "išplėsti ištikimybės ribas ir suteikti aukštos kokybės kinematografinio veiksmo ir nuotykių patirtį, kurios gerbėjai nusipelno". Naujas itin sėkmingos žaidimų frančizės papildymas nebuvo pati netikėčiausia naujiena, tačiau šiandienos pranešimas mane šiek tiek nustebino: jį išleis "Amazon Games" .
      "Amazon Games" siekia pateikti žaidėjams aukščiausios kokybės, geriausių kūrėjų žaidimus įvairiose platformose ir žanruose, todėl mums didelė garbė dirbti su šiuo garsiu kūrėju ir frančize", - sakė "Amazon Games" viceprezidentas Christophas Hartmannas. "Mūsų komanda nepaprastai džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su talentinga ir vizionieriška "Crystal Dynamics" komanda, kad žaidėjams visame pasaulyje būtų pristatytas kitas Laros Croft sagos skyrius."
      Pranešime nepateikiama jokių detalių apie naująjį žaidimą, jis apibūdinamas kaip "vieno žaidėjo nuotykių žaidimas, kuriame tęsiama Laros Croft istorija", turintis "visus elementus, dėl kurių "Tomb Raider" tapo viena iš labiausiai gerbiamų žaidimų frančizių, suteikiant žaidėjams galimybę valdyti savimi pasitikinčią ir daugialypę heroję Larą Croft aplinkoje, kurioje apdovanojama už tyrinėjimą ir kūrybišką kelio ieškojimą, kurioje reikia spręsti protą verčiančius galvosūkius ir susidurti su įvairiais priešais bei juos įveikti". Tai skamba gerai, tačiau tai gali būti taikoma ir beveik visiems kada nors sukurtiems "Tomb Raider" žaidimams.
      Naujasis "Tomb Raider" yra didelis "Amazon Games" pirkinys, tačiau ne vienintelis: Praėjusią savaitę vykusiuose "Game Awards" apdovanojimuose "Amazon" paskelbė, kad 2023 m. antroje pusėje taip pat išleis "Bandai Namco" žaidimų kūrimo kompanijos žaidimą "Blue Protocol".
       

      0
      715
    8. Steam Summer Sale 2022 prasidėjo!

      Kaip ir kiekvienais metais prasideda kasmetinis Steam Summer Sale per kurį galima nusipirkti žaidimų pigiau negu įprastai.Be pigesnių žaidimų yra ir mini-žaidimas per kurį pagal užuominas turėsite surasti laiku keliaujančio Clortahax'o pavogtus žaidimus "iš ateities", už surastus žaidimus gausite ženkliukus (angl. badges).
      Žaidimai su didžiausiomis nuolaidomis
      Arma 3 - 75 % nuolaida - https://store.steampowered.com/app/107410/Arma_3/ Sims 4 -  75 % nuolaida - https://store.steampowered.com/app/1222670/The_Sims_4/ Left 4 Dead 2 - 80 % nuolaida - https://store.steampowered.com/app/550/Left_4_Dead_2/ FIFA 22 - 84 % nuolaida - https://store.steampowered.com/app/1506830/FIFA_22/ Sniper Elite 4 - 90 % nuolaida - https://store.steampowered.com/app/312660/Sniper_Elite_4/ Steam Summer Sales vyks iki Liepos 7 dienos.
       
      Apie tai kaip praeiti mini-žaidimą ir daugiau naudingos informacijos apie Steam Summer Sale 2022 galite rasti temoje.
      Laukiame jūsų komentarų apie tai ką pavyko jums nusipirkti ir tai kas galbūt nuvylė per šį Steam Summer Sale.

      0
      887
    9. „Sony“ šiemet didins PlayStation 5 pardavimus

      Japonijos „Sony“ šiemet ketina parduoti gerokai daugiau „PlayStation 5“ žaidimų konsolių, kurių atsilikimą nuo paklausos lėmė pasaulinė lustų krizė. 
      Antradienį „Sony“ pranešė apie ketinimus gerokai padidinti gamybą – šiemet ketinama parduoti 18 mln. vnt. PlayStation 5 konsolių. Praėjusių finansinių metų pardavimai siekė 11,5 mln.
      Taip pat „Sony“ perspėjo, jog ambicijas gali pakoreguoti situacija Kinijoje, kurios pandemijos valdymo priemonės gali apsunkinti komponentų įsigijimą.
      Šiek tiek ankščiau „Sony“ paskelbė už 3,6 mlrd. USD perkanti „Halo“ žaidimų kūrėją „Bungie“.

      • kesh
      1
      749
    10. Ukrainiečiai sukūrė kompiuterinį žaidimą, kuriame galima įveikti Putiną

      Ukrainos kūrėjai sukūrė nedidelį kompiuterinį žaidimą, leidžiantį išbandyti save milijardieriaus Elono Musko vaidmenyje ir įveikti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei vieną pagrindinių jo pakalikų Ramzaną Kadyrovą. 
      Žaidimas Musk vs Putin ir veikia tiesiogiai naršyklėje. Kovinio žaidimo esmė labai paprasta: reikia valdyti Muską trimatėje erdvėje, kuri pirmiausia turi įveikti Kadyrovą, o paskui Putiną. „SpaceX“ įkūrėjas yra įgudęs smūgiuoti ir spardyti. Visi mūšiai vyksta nupieštų sunaikinto Mariupolio vaizdų fone. O mūšius lydi „Boombox“ solisto Andrejaus Chlivnyuko atliekama daina „Oy, u luzi chervona kalina“, rašo tv3.lt
      Projektas sukurtas humanitarinėms reikmėms renkančio fondo „Palianytsia“ iniciatyva. Nugalėję Putiną ir Kadyrovą, vartotojai gali siųsti lėšas organizacijai. Tokiu būdu jau buvo surinkta daugiau nei 10 tūkstančių dolerių. Kai kurios aukos buvo kriptovaliutos.
      Žaidimą kūrė penkių autorių komanda – vienas Unity specialistas ir keturi menininkai. Pastarieji prie projekto dirbo pakaitomis. Pagrindinis komandos tikslas buvo pasakoti apie karą. O įkvėpimo šaltinis buvo Elono Musko įrašas „Twitter“, kuriame jis metė Putinui iššūkį kovoti už Ukrainą.
      Kiekvienas galite išbandyti savo jėgas žaidime: musk-putin.com

      • kesh
      1
      1.1k
    11. FIFA žaidime M. Greenwoodas pašalintas iš „Man Utd“ sudėties

      „Manchester United“ futbolininkas Masonas Greenwoodas ir toliau yra futbolo pasaulio dėmesio centre, tiesa, dėl itin nemalonių aplinkybių.
      Buvusi futbolininko mergina Harrieta Robson apkaltino „Manchester United“ talentą smurtavimu bei seksualine prievarta.
      Jau kiek anksčiau apie sustabdytą bendradarbiavimą su M. Greenwoodu paskelbė kompanija „Nike“, o antradienį krašto puolėjas buvo pašalintas iš „Man Utd“ sudėties kompiuteriniame žaidime FIFA 22.
      Tiesa, M. Greenwoodo neliko tik „Manchester United“ sudėtyje, o štai populiariausiame „Ultimate Team“ režime vis dar galima rasti futbolininką ir turėti jį savo svajonių komandoje.
      Įdomu tai, kad po kilusio skandalo M. Greenwoodas tapo vienu populiariausių žaidėjų „Ultimate Team“ režime, o jo virtuali kaina šoktelėjo net keletą kartų.
       

      0
      864
    12. „LT Game Jam 2022“ – sausio gale Lietuvos žaidimų kūrėjai sieks naujų rekordų

      Sausio 28-30 dienomis Lietuvą ir pasaulį sudrebins kasmetinis žaidimų kūrimo festivalis „Global Game Jam“. Pasaulinės šventės metu tūkstančiai žaidimų kūrėjų iš viso pasaulio susirenka vienam savaitgaliui, kad sukurtu naujo savo žaidimo prototipą. Lietuvoje „Global Game Jam“ renginiai organizuojami jau dvidešimt metų, o šiemet visų jo lankytojų laukia pluoštas puikių staigmenų!
      2021-ieji metai buvo sėkmingi tiek pasaulinei, tiek Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenei. Vis nesitraukianti pandemija padėjo žmonėms atrasti naujas formas bendrauti ir būti kartu, neretai tos naujos formos – žaidimų pasauliai. Per prabėgusius metus Lietuva taip pat pritraukė naujų kūrėjų, Vilniuje savo padalinius steigia vis daugiau tarptautinių bendrovių.
      Ne tik kūryba, bet ir žinios Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA), tradiciškai organizuojanti „Global Game Jam“ renginius Lietuvoje, šiemet kviečia visus žaidimų kūrėjus bei žaidimų entuziastus prisijungti prie hibridinės iniciatyvos. Dalyvauti šių metų maratone gali visi norintys, o dėl pandeminių ribojimų dauguma tai galės daryti tiesiog iš namų.
      „Global Game Jam yra viena pagrindinių mūsų bendruomenės švenčių, kai po vienu stogu susirinkdavome visi: tiek pradedantieji, tiek seni patyrę vilkai ir kartu kurdavome žaidimus. Tai buvo puiki proga ne tik pristatyti savo idėjas ar išmokti kažko naujo, bet ir susipažinti su kolegomis, įgauti vertingos, praktinės patirties“, – sakė Gediminas Tarasevičius, LŽKA direktorius.
      „Šiemet mūsų asociacija gavo Lietuvos Kultūros tarybos paramą, tad nusprendėme pasinaudoti proga ir išplėsti „Game Jam“ renginio koncepciją. Renginys bus hibridinis, kai didesnė dalis jo dalyvių kurs namuose, tačiau turėsime ir saugias fizines lokacijas, o svarbiausia – turiningą transliacijų programą. Šių transliacijų metu bus galima ne tik stebėti maratono eigą, bet ir įgyti naujų žinių. Tuo pasirūpins patyrę pranešėjai iš didžiausių Lietuvoje veikiančių studijų, tokių kaip „Estoty Vilnius“, „TutoTOONS“, „Nordcurrent“, „Unity Technologies“ ir šiemet prie iniciatyvos prisijungianti „MS-1 Wargaming Studio“. Tikimės, kad išplėsta renginio programa padės bent iš dalies kompensuoti esamus suvaržymus bei užtikrinti kokybišką savaitgalį visiems prie mūsų prisijungsiantiems“ , – sakė Gediminas.
      Renginio programoje skaitomų pranešimų metu, dalyviai galės susipažinti su naujomis ir populiariomis žaidimų kūrimo technologijomis, išgirsti vertingų praktinių patarimų siekiant perteikti savo idėjas žaisme ir renginio metu kuriamuose prototipuose. O taip pat sužinoti apie karjeros kelius ir galimybes itin sparčiai augančioje Lietuvos žaidimų industrijoje.
      Laukiami ir stalo žaidimų kūrėjai
      Didžiausias dėmesys šiuose maratonuose tradiciškai tenka kompiuteriniams žaidimams, Lietuva garsėja kaip viena šalių, kurioje sukuriama daugiausiai žaidimų tūkstančiui gyventojų. Nepaisant to, „Game Jam“ maratonuose laukiami ir stalo žaidimų kūrėjai. Šių maratonų metu stalo žaidimai dažnai pelno ir kitų dalyvių pripažinimą. Štai pernai metais parduotuvių lentynas pasiekęs ir jau kelių papildomų leidybos tiražų sulaukęs žaidimas „Perekūpai“ taip pat buvo pradėtas kurti šiame maratone.
      „Kadangi šiemet turėsime išplėstą programą bei pranešėjus, labai norėčiau akcentuoti būtent tai, kad šis renginys yra dedikuotas naujų prototipų ir koncepcijų kūrimui. Norėčiau paraginti visus, kas svajoja apie karjerą žaidimų industrijoje, jungtis prie mūsų, nė nepaisant to, kad galbūt manote, kad jums trūksta įgūdžių“, – sako LŽKA valdybos narys ir vienas renginio kuratorių Ričardas Jaščemskas. „Norint dalyvauti „Game Jam“ renginyje pakanka idėjos, noro ir pieštuko. Prototipai neturi būti išbaigti, renginio metu svarbi tik jūsų idėja ir kaip ji atsiskleidžia žaisme, nesvarbu kompiuterinio, stalo ar dar kitokiame formate“.
      Šių metų „Global Game Jam“ renginiai Lietuvoje sugrįš į penkis Lietuvos miestus. Saugios maratono lokacijos lauks kūrėjų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Jei ketinate dalyvauti gyvai, kviečiame susipažinti su renginio taisyklėmis, taikomais ribojimais bei registruotis dalyvavimui iš anksto – informacija apie renginio vietas ir nuorodas registracijai rasite „LT Game Jam“ svetainėje.
      Renginys organizuojamas Lietuvos Žaidimų Kūrėjų Asociacijos bendradarbiaujant su didžiausiomis žaidimų kūrimo bendrovėmis šalyje: „Estoty Vilnius“, „MS-1 Wargaming Studio“, „Nordcurrent“, „TutoTOONS“ ir „Unity Technologies“. Visą „LT Game Jam“ festivaliui skirtą informaciją ir patarimų dėl dalyvavimo rasite renginio svetainėje https://www.gamejam.lt. Registruotis galima jau dabar, o pats renginys duris atvers sausio 28 dieną, 18 valandą.

      0
      833
    13. EA nebeišgali mokėti FIFA už pavadinimo naudojimą

      Vienas iš populiariausių visų laikų kompiuterinių sporto žaidimų FIFA netrukus pakeis pavadinimą.
      EA bus priversta imtis tokio žingsnio dėl pasaulinės futbolo organizacijos reikalavimo.
      FIFA paprašė už jos vardo naudojimą nuo šiol mokėti po 1 milijardą JAV dolerių per ketverius metus. Be to, raginama atsisakyti papildomo apmokestinimo funkcijų pačiame žaidime.
      Kaip rašo IGN, jau aiškėja ir galimas naujas kompiuterinių žaidimų pavadinimas. Jau kitais metais futbolo fanai būsimą kūrinį greičiausiai vadins „EA Sports FC“.
       

      4
      1.8k
    14. Naujausią Far Cry frančizės titulą bus galima žaisti turint silpnesnį kompiuterį (Far Cry 6)

      Naujausias Far Cry frančizės titulas, "Far Cry 6", yra planuojamas išleidimui spalio 7-ąją dieną (10.07), tačiau per pastaruosius metus žaidimų kompanija atsakinga už žaidimo kūrimą ("Ubisoft Toronto") su fanais pasidalino ne tik žaidimo istorija ir stulbinančiais vaizdais, tačiau ir gana žemais sistemos reikalavimais. Žinoma, turint stiprų kompiuterį galėsite mėgautis aukštomis grafikomis be jokių trikčių; tačiau žaidimo fanai, neturintys galingo kompiuterio, taip pat galės gana "sklandžiai" mėgautis šiuo intriguojančiu žaidimu. Žaidimo PC versija taip pat palaikys neribotą FPS kiekį, plataus monitoriaus bei kelių monitorių režimus. Apačioje nurodysime žemiausius sistemos reikalavimus įvairiems žaidimo grafikos/kokybės nustatymams.
       
      1080p, 30 FPS, be DirectX "ray-tracing":
      CPU: AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz or Intel i5-4460 3.2GHz GPU: AMD RX 460 4GB or Nvidia GTX 960 4GB RAM: 8GB (dviejų kanalų) Storage: 60GB HDD (rekomenduojamas SSD)  
      1080p, 60 FPS, be DirectX "ray-tracing":
      CPU: AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz arba Intel i7-7700 3.6GHz GPU: AMD RX VEGA64 8GB arba Nvidia GTX 1080 8GB RAM: 16GB (dviejų kanalų) Storage: 60GB HDD (rekomenduojamas SSD)  
      1440p, 60 FPS, be DirectX "ray-tracing":
      CPU: AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz arba Intel i7-9700 3.6GHz GPU: AMD RX 5700XT 8GB arba Nvidia RTX 2070 Super 8GB RAM: 16GB (dviejų kanalų) Storage: 60GB HDD (rekomenduojamas SSD) + 37GB su HD tekstūromis (neprivaloma)  
      1440p, 60 FPS, su DirectX "ray-tracing":
      CPU: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz arba Intel i5-10600 4.1GHz GPU: AMD RX 6900XT 16GB arba Nvidia RTX 3070 8GB RAM: 16GB (dviejų kanalų) Storage: 60GB HDD (rekomenduojamas SSD) + 37GB su HD tekstūromis (neprivaloma)  
      4K, 30 FPS, su DirectX "ray-tracing":
      CPU: AMD Ryzen 7 5800X 3.7GHz arba Intel i7-10700k 3.8GHz GPU: AMD RX 6800 16GB arba Nvidia RTX 3080 10GB RAM: 16GB (dviejų kanalų) Storage: 60GB HDD (rekomenduojamas SSD) + 37GB su HD tekstūromis (neprivaloma)  
      Jeigu jūsų kompiuteris pakankamai galingas palaikyti vieną iš viršuje nurodytų grafikos/kokybės nustatymų, rekomenduojame peržvelgti žaidimo anonsus, kurie aprodys stulbinančią žaidimo aplinką, eigą bei pagrindinio (-ės) veikėjo (-os) Dani ketinimą sukelti revoliuciją prieš Yara diktatorių Antón Castillo ir jo sūnų Diego.
      https://www.ubisoft.com/en-gb/game/far-cry/far-cry-6/buy
       
       

      3
      1.9k
    15. Nebus galima žaisti GTA V? Politikai ir vėl svarsto apie žiaurių žaidimų uždraudimą

      Prievartą vaizduojantys kompiuteriniai žaidimai jau ne vieną dešimtmetį sulaukia daug neigiamo dėmesio. Kaip jie veikia vaikų psichiką? Ar egzistuoja ryšys tarp kompiuterinių žaidimų ir nusikalstamumo? Ilinojaus valstijos politikas norėtų kai kuriuos kompiuterinius žaidimus uždrausti, nes mano, kad jie yra tiesiogiai susiję su žiauriais nusikaltimais Čikagoje.
      Ši tema yra tokia pat sena kaip ir patys kompiuteriniai žaidimai. Moksliniai tyrimai ryšio tarp žiaurumo ir kompiuterinių žaidimų nerado. Tačiau kompiuterinių žaidimų pramonė yra didelė ir turtinga, todėl politikai ir kai kurie tėvai moksliniai tyrimais nepasitiki. Kita vertus, akivaizdu, kad dažnai tai yra tiesiog paprastas ir lengvas paaiškinimas, kai tikrųjų nusikalstamumo priežasčių ieškoti nesinori.
      Marcusas Evansas jaunesnysys, Ilinojaus Atstovų rūmų bei Demokratų partijos narys, norėtų uždrausti valstijoje pardavinėti kai kuriuos žiaurius žaidimus, tokius kaip „Grand Theft Auto V“. Įdomu, kad savo pasiūlyme Evansas labai laisvai apibrėžia žiaurius žaidimus – jei tik žaidėjas kontroliuoja veikėją, kuris yra skatinamas atlikti prievartinius veiksmus prieš kitą žmogišką veikėją, tai yra žiaurius žaidimas. Žudynės, muštynės ir kankinimai, žinoma, bus uždrausti. Tačiau bus uždrausti ir žaidimai vaizduojantys automobilių vagystes.
      Nes čia ir yra tikroji Evanso motyvacija. Politikas mano, kad kompiuteriniai žaidimai yra bent iš dalies kalti dėl Čikagoje išaugusio nusikaltimų skaičiaus. Evansas teigia, kad tai, kaip automobiliai vagiami tikrovėje, yra įtartinai panašu į kompiuterinių žaidimų vaizdus. Kitaip tariant, žaidimai ne tik skatina nusikalsti, jie dar ir moko metodų.
      Įstatymo projekte numatyta, kad bandantys Ilinojuje parduoti ar išnuomoti žiaurų žaidimą gaus tūkstančio dolerių baudą. Nesvarbu, kam žaidimas bus siūlomas – vaikams ar suaugusiems. Jie tiesiog būtų uždrausti.
      Bet tikriausiai nebus. Apie žiaurių žaidimų draudimus kalbama nuo 20 amžiaus pabaigos. Tačiau JAV jie yra prilyginami pjesėms, filmams ir knygoms. Kitaip tariant, juos saugo JAV Konstitucijos pirmoji pataisa, ginanti žodžio laisvę. Bet diskusijos nenutils, net ir mokslininkams pateikiant vis daugiau įrodymų, kad žaidimai čia nekalti.
      Tie kurie žaidžia arba domisi GTA V , kviečiame prisijungti prie mūsų Facebook grupės kuri turi net 10 tūkst. narių! Prisijungti prie jos galite per šita nuoroda (https://www.facebook.com/groups/GTA5Lietuva/).
       

      6
      1.3k
    16. Lietuvių žaidimas pakvies išnarplioti vaiduoklių intrigą didžiųjų miestų parkuose

      Šią savaitę Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus parkuose apsigyvens  vaiduokliai – lietuvių studija „Why Does Games“ surengs pirmąjį naujojo žaidimo „Ghosts“  išbandymą. Žaidimas, kaip ir populiarusis „Pokemon Go“ ar ankstesnis lietuviškas „Monster  Buster“, yra žaidžiamas mobiliuoju telefonu vaikštant lauke, tačiau išsiskiria tuo, jog yra tarsi  renginys, vykstantis tik tam tikru laiku ir tam tikrose vietose.    Žaidimas papasakos istoriją, kurios centriniu veikėju tampa pats žaidėjas. „Ghosts“ galima  apibūdinti kaip vadinamą vaidmenų žaidimą, kuriame herojui tenka keliauti po pasaulį,  bendrauti su sutiktais personažais, vykdyti užduotis ir taip po truputį atskleisti žaidimo  istoriją. Tik šiuo atveju herojus yra pats žaidėjas, o pasaulis – didžiųjų miestų parkai,  pavyzdžiui, „Sereikiškių“ Vilniuje ar „Draugystės“ Kaune (informacija apie visas žaidimo  vietas pateikiama jo svetainėje). Atkeliavusius į pasirinktą parką žaidėjus pasitiks virtualios  durys, pro kurias į mūsų pasaulį pateko vaiduokliai. Jie čia atsirado vedami vidinio dviejų  galingų vaiduoklių konflikto ir tik jį išsprendus šios antgamtinės būtybės galės grįžti namo.  Nuo žaidėjo pasirinkimų ir veiksmų priklausys kaip bus išnarpliota istorija ir išspręstas  konfliktas. O norint išsiaiškinti visus įmanomus kelius ir išbandyti visas žaidimo galimybes,  pasak kūrėjų, prireiks dviejų ar trijų valandų.   „Ghosts“ žaismas susideda iš kelių dalykų: tai pokalbiai su vaiduokliais, užduočių vykdymas,  resursų, reikalingų joms įvykdyti rinkimas ir įvairūs minižaidimai“, – pasakoja žaidimo  dizaineris ir studijos įkūrėjas Vaidas Okunis. – „Mūsų kūrėjų komanda anksčiau dažnai  dalyvaudovo įvairiose orientacinėse varžybose. Po kiek laiko nusprendėme, kad norime  pamėginti patys jas organizuoti, tačiau mes norėjome labiau susitelkti į istoriją ir personažus,  tad teko iš esmės pakeisti renginio formatą. Mūsų renginiai tai nėra lenktynės, mes norime,  kad kiekvienas žaidėjas galėtų žaisti savu tempu ir pats nuspręsti kaip pakreipti vaiduoklių  istoriją.“    Pasak Vaido, prie žaidimo studija dirba jau daugiau nei metus, bet pristatyti jį žaidėjams  didesniu mastu kliudė pandemijos bangos. Tiesa, kūrėjams pavyko patestuoti žaidimą su  nedidelėmis grupelėmis Lietuvoje ir keliose užsienio šalyse kaip Šveicarija ar Naujoji  Zelandija. Bet būtent šis pristatymas Lietuvos miestuose taps pirmuoju tikru išbandymu ir  atskleis visas „Ghosts“ galimybes. Tikimasi, jog narplioti vaiduoklių istorijos įvairiuose  miestuose susirinks daugiau nei 200 žmonių.    Vienas iš tikslų kuriant „Ghosts“ buvo parengti žaidimus taip, kad juos būtų galima saugiai  žaisti ir išliekant COVID-19 rizikoms, nes viskas vyksta lauke, galima rinktis įvairius  keliavimo po parkus bei užduočių įveikimo maršrutus ir laikytis saugaus atstumo nuo kitų  žaidimo dalyvių.     Norintys sudalyvauti šiame renginyje kviečiami registruotis ir įsigyti bilietus žaidimo portale  https://whydoesgames.com/. Tuomet dalyviai elektroniniu paštu gaus nuorodas iš kur  atsisiųsti programėlę „Android“ arba „Apple“ įrenginiams, tikslią informaciją apie žaidimo  vietą bei laiką ir kodą žaidimui aktyvuoti. Vaiduoklių portalai parkuose atsirakins skirtingomis  dienomis ir metu įvairiuose miestuose nuo rugpjūčio 19 iki 22 dienos.        

      • kesh
      0
      1.5k
    17. Tęsiasi žaidimų dalybos Epic Games platformoje (Overcooked! 2 + Hell is other demons)

      Vakar prasidėjo "Epic Games" platformos "Epic Mega Sale" (žaidimų išpardavimas), kurio metu kas savaitę (iki birželio septynioliktos (06.17) dienos) platformoje bus dalinami žaidimai nemokamai. Pirmąją savaitę yra dalinamas nemažai kritikos sulaukęs NBA 2K21 žaidimas, įprastai kainuojantis 49.99-59.99€, kurį pasiimti turite galimybę iki 05.27 dienos, 18:00 valandos (Lietuvos laiku). Žaidimas išliks jūsų platformos bibliotekoje visam laikui.
      Pasibaigus aukščiau nurodytam laikui, bus atskleistas kitas nemokamai dalinamas žaidimas. Mūsų Discord serveryje, #žaidimų-dalybos kanale, kiekvieną savaitę bus pranešama apie "Epic Mega Sale" dalinamus žaidimus, tad nepraleiskite progos ir prisijunkite!
      2021.05.20-2021.05.27 18:00: NBA 2K21 (49.99-59.99€). Žaidimą atsiimti galite paspaudę čia.
      2021.05.27-2021.06.03 18:00: Among Us (3.99€). Žaidimą atsiimti galite paspaudę čia.
      2021.06.03-2021.06.10 18:00: Frostpunk (27.99€). Žaidimą atsiimti galite paspaudę čia.
      2021.06.10-2021.06.17 18:00: Control (31.99€). Žaidimą atsiimti galite paspaudę čia.
      2021.06.17-2021.06.24 18:00: Overcooked! 2 (22.99€) + Hell is other demons (7.99€). Žaidimus atsiimti galite paspaudę čia ir čia.
      Apart dalinamų žaidimų, "Epic Games" platformoje kiekvienas narys (kaip ir praeitame išpardavime) gauna 10€ vertės kuponą, kurį gali panaudoti perkant bet kokį pilną žaidimą kurio vertė siekia bent 14.99€. Daugiau informacijos apie kuponus ir jų naudojimą galite sužinoti paspaudę čia.

      7
      3.4k
    18. Senovės Egiptas kompiuteriniuose žaidimuose

      Egiptas – šalis, kuri nuolatos traukia turistus iš viso pasaulio, kurie nori susipažinti su šios šalies kultūra ir išvysti vienus įspūdingiausių statinių žemėje – piramides. Ši šalis turi ir įspūdingą istoriją, o Senovės Egiptą mėgstama atvaizduoti tiek ir šiuolaikinėje kultūroje. Holivude sukurtas ne vienas filmas būtent apie Senovės Egiptą, o šio laikotarpio nepamiršta ir kompiuterinių žaidėjų kūrėjai. Šiame tekste pabandysime pažvelgti į geriausius kompiuterinius žaidimus, kurie žaidėjus nukelia būtent į Senovės Egipto laikus ar panaudoja to laikotarpio mitologinius aspektus.
      Smite
      MOBA žanras šiuo metu yra vienas populiariausių tarp kompiuterinių žaidimų mylėtojų, o Smite būtent ir yra šio žanro atstovas. Vis tik Smite turi vieną labai ryškų skirtumą nuo savo konkurentų – čia žaidėjai savo herojų valdo iš trečiojo asmens perspektyvos, kai tuo tarpu tokiuose žaidimuose kaip „League of Legends“ ar „Dota 2“ žaidimo žemėlapis ir herojai matomi iš viršaus.
      Taip, šis žaidimas nėra orientuotas vien į Senovės Egiptą, tačiau čia randama akcentų iš šio laikotarpio, kaip ir žaidime Book of Dead. Smite žaidime galite rinktis vieną iš daugelio mitologinių būtybių, o dalis jų yra būtent iš Senovės Egipto eros. Jeigu Senovės Egiptas ir jo mitologija yra jūsų arkliukas, galėsite į mūšio lauką stoti valdydami Osirį, Anubį ar kitus, kiek mažiau žinomus Senovės Egipto mitologijos Dievus.
      Strange Brigade
      Strange Brigade yra nuostabus žaidimas tiems, kas vakarus nori praleisti su draugais ar antrąja puse. Šiame žaidime į nuotykius Senovės Egipte gali leisti iki keturių žaidėjų vienu metu, kurie turės kautis su įvairiomis mitinėmis būtybėmis, vengti itin gerai paslėptų spąstų bei galiausiai surasti dingusį lobį. Žaidimas išleistas visoms populiariausioms platformoms, todėl jį išbandyti gali kiekvienas.
      Sphinx and The Cursed Mummy
      Iš šiuolaikinių žaidimų sugrįžkime šiek tiek į praeityje ir susipažinkime su šiuo PS2 ekskliuzyvu. Sphinx and The Cursed Mummy yra klasikinis 3D platformeris, kuris jus taip pat nukels į Senovės Egiptą, kuriame jums teks kovoti su mitinėmis būtybėmis bei neleisti įsivyrauti blogiui.
      Civilaztion 5
      Civilization yra viena geriausiai žinoma strateginių žaidimų serija. Šiame žaidime jūs valdote imperija ir siekiate kuo greičiau įgauti vis daugiau galios ir politinės jėgos visame pasaulyje. Tai darote plėtodami diplomatinius santykius ar imdamiesi kitų veiksmų.
      Šiame žaidime galite rinktis vieną iš daugelio civilizacijų, kurias valdysite, o viena jų – Egiptas. Be to, žaidimo fanai akcentuoja, kad būtent valdyti Egipto civilizaciją šiame žaidime ir yra įdomiausia.
      Assasin‘s Creed Origins
      Assasin‘s Creed žaidimų seriją žaidėjus yra nukėlusi į pačius įvairiausius laikotarpius ir nuostabiausius žemės kampelius. Vis tik daugelio vertinimu, Assasin‘s Creed Origins yra bene geriausia žaidimo dalis, kuris jus nukels... Atspėjote, į Senovės Egiptą.
      Šiame žaidime jums suteikiama laisvė, todėl galėsite tyrinėti piramides, Egipto mitologiją ir kitus šios šalies istorinius bei kultūrinius aspektus.

      0
      609
    19. Nemokamas Nanoferma žaidimas internetu

      Nanoferma - tai aukščiausių technologijų bei įdomiausių nuotykių kupinas pasaulis. Pagrindinis žaidimo tikslas - sukurti “Amžinos jaunystės eliksyrą”. Kad tai padarytum, tau reikės sunkiai ir uoliai dirbti fantastiškoje fermoje, įrengti mokslinę laboratoriją, išrasti tokias augalų sėklas, apie kokias pasaulis dar nėra girdėjęs bei sukurti daiktus, kurie nustebins net viską mačiusius. Pasodink vulkaninių braškių ar doplerio baklažanų, apsiginkluok bitosvaidžiu, kad jokie vilkai ar monstrai netryptų tavo lysvių ir pakviesk draugus į fermą.
      Sekmės Nanoferma žaidime!
       


      0
      489
    20. Žaidimas kuriame jūsų istorija valdoma realiais akių mirktelėjimais?

      Mažai žinoma žaidimų kompanija "Goodbyeworld Games" ketvirtadienį paskelbė "Before Your Eyes" išleidimo datą. Šiame nuotykių žaidime savo veikėjo istorijoje galite progresuoti pasinaudojant vaizdo kamerą ir realiais akių mirktelėjimais (žaidimas taip pat palaiko paprastus pelės paspaudimus, tiems kurie neturi vaizdo kameros).
      Žaidime pergyvenate savo gyvenimo atsiminimus iš naujo (po mirties), tokius kaip žaidimą su žaislais, pirmąjį pasimatymą ir laidotuves. Visas keliones per šiuos atsiminimus veda "The Ferryman" veikėjas, dvasių ganytojas į pomirtinį gyvenimą. Apačioje galite peržiūrėti pilną žaidimo anonsą:
      Žaidimas turėtų pasirodyti "Steam" platformoje 2021/04/08 (balandžio aštuntąją). Norėdami prisidėti žaidimą į norimų žaidimų sąrašą, ar sužinoti daugiau informacijos, spauskite čia.

      0
      1k
    21. Ar "Fall Guys" taps "Epic Games" ekskliuzyvinis žaidimas po kompanijos įsigijimo?

      "Epic Games" žaidimų kompanija, atsakinga už tokius žaidimus kaip "Fortnite", "Unreal Tournament" bei "Gears of War", nupirko "Tonic Games Group", motininę "Mediatonic" kompaniją. Pastaroji yra atsakinga už populiarų žaidimą "Fall Guys" kuris "Twitch" platformos dėka pasiekė 172,026 vienu metu žaidžiančių žaidėjų ("Steam" platformoje). Žaidimą taip pat išpopuliarino įvairūs "YouTube" vaizdo įrašai kuriuose buvo parodomi linksmiausi bei įdomiausi žaidimo momentai. 

      Tačiau po kiek laiko žaidimo populiarumas pradėjo drastiškai leistis, ir per mažiau nei metus laiko aktyviai žaidžiančių žaidėjų skaičius nukrito virš 160,000. Šio reiškinio priežastys yra gana subjektyvios. Vieni mano, jog žaidėjų skaičius nukrito dėl išpopuliarėjusio "Among Us" žaidimo; antri, dėl kūrėjų tuo metinio "tingumo" ir didelės žaidimo monotonijos; treti, dėl masinių nelegalių programų naudotojų (kt. "čyterių"). Kad ir kaip bebūtų, naujas kompanijos įsigyjimas žada tikrai daug.
      "Tai yra labai didelis laimėjimas (mūsų žaidimui). Nuo Rugpjūčio mėnesio, kuomet žaidimas išpopuliarėjo, įdėjome visas (savo) pastangas (žaidimo tobulinimui), ir "Fall Guys" komandos narių skaičius drastiškai pakilo iš 35 iki 150+. Nepaisant to, (dar) turime daug įdėjų kurias norėtume įgyvendinti (savo) žaidėjams", pasakoja Oliver Hindle, parduotos kompanijos bendruomenės direktorius. "Prisijungimas prie "Epic Games" paspartins mūsų planus tobulinti žaidimą ir pristatyti "Fall Guys" kuo didesnei žaidėjų bendruomenei (...)".
      Pilną straipsnį, kartu su D.U.K, galite perskaityti paspaudus čia.
      Straipsnyje Oliver taip pat paminejo jog drastiškų pakeitimų šiuo metu nebus: "Fall Guys" išliks "Steam" platformoje ir netaps "Epic Games" ekskliuzyvinis žaidimas, bei ketinama pristatyti žaidimą į "Xbox" ir "Nintendo Switch" konsoles. Fanai spekuliuoja jog žaidimas taip pat galimai taps nemokamas, tačiau oficialaus patvirtinimo iš kompanijos nėra. Gana didelė žaidimo kaina atbaidė pagrindinę žaidimo demografiją, mažesnio amžiaus vaikus bei paauglius, kurie dažniausiai žaidžia žaidimus kaip "Fortnite" dėl galimybės išbandyti žaidimą nemokamai. Pasinaudojus "Steam Library Share" būdavo galimybė išbandyti žaidimą jo nenusipirkus, tačiau dėl didelio nelegalių programų naudotojų antplūdžio kompanija pašalino šią funkciją, kaip ir daugelis kitų "Steam" žaidimų.
      Šiuo metu žaidimas Lietuvoje kainuoja 19,99€; Rusijoje vos 5,24€. Jeigu norite sužinoti daugiau informacijos apie žaidimą, ar jį nusipirkti, spauskite čia.

      0
      899
    22. Naujas išlikimo žanro žaidimas "Valheim" pardavė virš 1 milijono kopijų per pirmąją savaitę

      Iron Gate AB, švedų kompanija sukūrusi išlikimo žanro, vikingų stilistikos žaidimą "Valheim", trečiadienį per "Twitter" platformą pranešė jog per pirmąją savaitę pardavė virš 1 milijono žaidimo kopijų. Nors šis skaičius nenugali tokių gigantų kaip "Grand Theft Auto V", yra tikrai nuostabu kuomet nedidelės, nepriklausomos žaidimų kompanijos taip sudomina bendruomenę. Žaidimas "Steam" platformoje turi virš 22,000 atsiliepimų, iš kurių 96%~ yra teigiami. "Ar esate žaidę Rust? Valheim yra labai panašus į jį, tačiau tiek statymas, tiek pats "žemėlapis" yra 10 kartų geresnis bei įdomesnis. Su draugais žaidėme iki 7 ryto, nors ir turime eiti į darbą", pasakoja vienas iš žaidėjų, praleidęs jame virš 50 valandų rašant atsiliepimą.

      Šio žanro titulas susilaukė nemažai susidomėjimo ir "Twitch" platformoje, kurioje užima 16 vietą pagal statistiką bei turi 127,141 žiūrovų rekordą. Daugiausiai šį žaidimą žaidė 188,840 žmonių (per "Steam" platformą), šiuo metu žaidžia 121,989 žmonių.
      Norėdami sužinoti daugiau ar nusipirkti žaidimą, spauskite čia. Lietuvoje žaidimas kainuoja 16,79€; Rusijoje vos 4,86€.
      Ką manote apie šį žaidimą jūs? Ar jį turite nusipirkę/planuojate nusipirkti?

      1
      1.4k
    23. "Cyberpunk 2077", "The Witcher" trilogijos kūrėjai patyrė ataką, asmenys atsakingi grasina duomenų nutekėjimu

      "CD Projekt Red" (sutrumpintai CDPR), kompanija sukūrusi žaidimus kaip "Cyberpunk 2077" ir "The Witcher" trilogiją, pirmadienio vakarą patyrė ataką kurios metu buvo pažeisti vidiniai kompanijos duomenys. Kompanija parašė oficialų pranešimą "Twitter" platformoje:

      Prie pranešimo kompanija prikabino "komišką" žinutę kurią paliko atakuotojai, kurios pilną versiją galite paskaityti paspaudus čia. Šioje žinutėje atakuotojai (-as) paminėjo jog turi "Cyberpunk 2077", "Gwent" ir "Witcher 3" (kartu su neišleista žaidimo versija) kodą, kartu su kitais oficialiais kompanijos dokumentais. "Jeigu neprieisime prie kompromiso, jūsų žaidimų kodas bus parduotas arba nutekintas internete ir jūsų oficialūs dokumentai bus nusiųsti mūsų kontaktams žaidimų žurnalistikoje", rašoma paliktoje žinutėje. "Turite 48 valandas su mumis susisiekti".
      Oficialiame kompanijos atsakyme, ši paminėjo jog sustiprino savo IT infrastruktūrą ir pradėjo atkurti duomenis iš nepažeistų atsarginių kopijų, bei pranešė apie situaciją teisminiams IT specialistams ir PPDPO administratoriams.
      Pasak pagrindinių programuotojų, žaidėjų duomenys nebuvo pažeisti.

      3
      1.4k
    24. Geriausios sporto žaidimų franšizės

      Sporto simuliatoriai šiuo metu užima itin svarbią vietą kompiuterinių žaidimų pasaulyje. Milijonai krepšinio, futbolo, ledo ritulio ar kitų sporto šakų fanų kasmet negaili pinigų naujoms žaidimų serijoms tam, kad galėtų bent iš dalies įsikūnyti į savo sporto dievaičių vaidmenį ar tiesiog galėtų vadovauti ir komplektuoti savo mylimą komandą.
      Dalis sporto franšizių skaičiuoja ne pirmą dešimtmetį, tačiau yra ir tokių, kurios neatlaikė laiko išbandymo ir buvo priverstos pasitraukti iš šios industrijos. Akivaizdžiausias pavyzdys – NBA Live serija, kuri neatlaikė 2K konkurencijos ir bent kol kas krepšinio simuliatorių rinkoje vyrauja absoliutus monopolis.
      Šiame tekste pažvelgsime į geriausias ir populiariausias sporto simuliatorių franšizes, kurios dominuoja dabartinėje kompiuterinių žaidimų rinkoje.
      FIFA
      Jei esate futbolo fanas, tikėtina, kad bent kartą gyvenime esate išbandę EA leidžiamą FIFA serijos žaidimą. Nuo 1994 metų gyvuojanti žaidimų serija kasmet plečia savo fanų ratą, o turimos išskirtinės licencijos neleidžia konkurentams pagalvoti apie rimtesnę konkurenciją šioje sferoje.
      Tiesa, pastaruoju metu kompanija „Konami“ atrodė vis tobulinanti savo futbolo simuliatoriu „Pro Evolution Soccer“, tačiau šiais metais patyrė visišką fiasko ir FIFA serija nutolo dar toliau į priekį.
      Tiesa, kaip skelbiama, EA neranda susitarimo su tarptautine futbolo asociacija FIFA dėl licencijos pratęsimo, o žiniasklaidoje pasirodo pranešimų, kad šia situacija gali bandyti pasinaudoti studija 2K.
      Kalbant apie kitas FIFA žaidimo problemas, būtina paminėti papildomą turinį žaidime. Populiariausias FIFA žaidimo režimas neabejotinai yra „Ultimate Team“, kur kiekvienas gali surinkti savo svajonių komandą ir varžytis su kitais žaidėjais internete. Nors teoriškai tai skamba išties įdomiai, praktiškai tai yra tiesiog kazino internete, kadangi žaidėjai perka kortelių pakelius, iš kurių gauna atsitiktinius žaidėjus. Svarbiausia yra tai, kad dažniausiai tam negailima ir realių pinigų.
      NBA 2K
      Jei šio amžiaus pirmajame dešimtemtyje galėjome kalbėti apie konkurenciją krepšinio simuliatorių rinkoje, kur tarpusavye kovojo NBA Live ir 2K serijos, tai maždaug nuo 2008 metų pastaroji ėmė visiškai dominuoti, o galų gale įgavo visišką monopolį.
      Pastaruoju metu 2K serija taip pat susilaukia vis daugiau kritikos dėl menkų žaidimo atnaujinimų kiekvienais metais ir vis dažniau atsirandančių klaidų. Kaip bebūtų, tai vis dar yra geriausias ir vienintelis krepšinio simuliatorius rinkoje, todėl jei esate šios sporto šakos fanas, kito pasirinkimo tiesiog neturite.
      Madden NFL
      Amerikietiškas futbolas Europoje nėra toks populiarus, tačiau patys amerikiečiai dėl jo yra tiesiog išprotėję. Nenuostabu, kad EA kuriamas Madden NFL žaidimas kasmet taip pat patenka tarp vienų laukiamiausių metų žaidimų.
      Įdomu tai, kad Europoje amerikietiškas futbolas taip pat sulaukia vis daugiau dėmesio, o nemaža dalimi prie to prisideda ir Madden NFL serija, kuri supažindina sporto mėgėjus su esminės šios sporto detalėmis.

      0
      857
    25. Čekui pavogusiam CS:GO peilį gresia iki 8-ų metų kalėjimo

      Naujausios Counter Strike frančizės titulo žaidėjas iš Čekijos pirmadienį tariamai pavogė $1,400 vertės skaitmeninį peilį ir sulauks bausmės iki aštuonerių metų kalėjimo.
      Minėtame žaidime yra nemažai skirtingų peilių išvaizdų. Šie yra gaunami tokiu pat būdu kaip ir skirtingos ginklų išvaizdos, pasinaudojant "Steam Community Marketplace" arba ištraukiant juos atidarant "dėžę". Žaidėjai taip pat gali pasinaudoti "Steam" platformoje esančią skaitmenininių daiktų keitimo sistemą, kur abu žaidėjai įdeda norimus daiktus ir sutinka su pasiūlymu. Papildomai egzistuoja trečiųjų šalių svetainės kurios palengvina visą procesą jį automatizuodami. Išvaizdų kainos priklauso nuo tipo, kokybės ir tekstūrų/dizainų. Kolekcionieriai sumoka nemažus pinigus už unikalius bei retus dizainus.
      Neseniai Čekijoje reto CS:GO skaitmeninio peilio savininkas nukentėjo $1,210 kuomet pirkėjui, sumokėjusiam $190 depozitą, nepavyko pristatyti likusios sumos pardavėjui, kuri turėjo būti sumokėta susitikus gyvai, pasakoja Pilsten miesto policijos atstovė Veronika Hokrov. Įvykus šiai apgavystei pardavėjas nedelsiant pranešė vietinei policijai, kuriai greitai sureagavus vagis buvo pagautas ir laukia bausmės, kuri gali siekti iki 8-ų metų kalėjimo. Iki šiol su panašiais atvejais Čekijos policija dar nebuvo susidūrusi.
      Bausmės Čekijoje tapo sugriežtintos po COVID-19 pandemijos. Būtent dėl šio sugriežtinimo už šią apgavystę gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.
      Incidentas taip pat buvo praneštas Čekijos nacionalinės televizijos, kur CS:GO žaidėjas Tomáš Bílek pridėjo, "Šios retos išvaizdos ir yra svarbiausios kolekcionieriams. Funkcionalumas žaidime jiems nėra svarbus, tik išorinė išvaizda."

      1
      1.9k
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...