Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Priešistoriniai krokodilai ėsdavo didžiuosius dinozaurus?


Popas23

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5263 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-sarcosuchus_and_nigersaurus.jpg ors dinozaurų amžiuje jie buvo dominuojantys gyvūnai, jie nebuvo vieninteliai, kurių vertėjo bijoti, rašo Time.com.

Serija svarbių atradimų, kuriuos atliko Paulas Serenas, paleontologas iš Čikagos universiteto ir Nacionalinės geografijos tyrimų centro, parodė, kad be dinozaurų buvo ir dar pavojingesnių gyvūnų, kurie net ėsdavo savo silpnesnius giminaičius.

Tie gyvūnai – tai priešistoriniai krokodilai, kurie gyveno dabartinės Sacharos teritorijoje prieš 100 milijoną metų. P. Serenas rado pirmuosius šių priešistorinių monstrų pavyzdžius maždaug prieš dešimt metų ir pavadino Sarcosuchus. Mokslininkai jiems suteikė „superkrokodilo“ pravardę. „Superkrokodilai“ buvo 12 metrų ilgio ir svėrė 8 tonas.

Dabar, kaip pranešama žurnale ZooKeys, P. Sereno komanda paskelbė radusi dar tris šių krokodilų rūšių fosilijas.

Įdomiausias dalykas apie šiuos gyvūnus yra faktas, kad jie skirtingai nei šiais laikais gyvenantys krokodilai judėjo ne pažemiui, bet vaikščiodavo tvirtomis kojomis taip, kaip dabartiniai žinduoliai.

P. Serenas pasakoja, kad viena iš priešistorinių krokodilų rūšių, mokslininkų vadinama „krokodilu-šernu“, buvo šešių metrų ilgio ir turėjo tris eiles ilčių. Gali būti, kad jis puldinėdavo ir ėsdavo dinozaurus. Tačiau kitos rūšies atstovas „krokodilas-šuo“ buvo vos šuns dydžio ir panašia į šunį nosimi. Jis daugiausiai misdavo augalais ir kirmėlėmis.

sarcbig.jpg

Kita rūšis – „krokodilai-žiurkės“, su išsikišusiais priekiniais dantimis taip pat buvo nedideli. „Krokodilai-antys“ buvo vieno metro ilgio su plokščiu snukiu, misdavo varlėmis ir žuvimis. Kita rūšis – „krokodilas-blynas“, tokią neįprastą pravardę iš mokslininkų gavo dėl plačios, plokščios galvos, kurią laikydavo nuleidęs su pravertais nasrais, laukdamas grobio. „Toks šešių metrų krokodilas galėjo ėsti vidutinio dydžio dinozaurus. O „superkrokodilas“, kuris buvo per sunkus, kad galėtų greitai bėgti, tikriausiai ramiai laukdamas vandenyje, galėdavo pagauti ir didžiuosius“, – sakė mokslininkas.

P. Serenas sako, kad kadangi priešistoriniai krokodilai turėjo ilgas uodegas ir tvirtas kojas, jie buvo ir geri bėgikai ir puikūs plaukikai. Tai galėtų paaiškinti, kodėl dinozaurai po asteroido smūgio nebėgo į vandenį, kaip tai padarė daugybė žinduolių. Gali būti, kad jie tiesiog bijojo ten jų tykančių priešistorinių krokodilų.

2-1-sarcosuchus_imperator.jpg

šaltinis :technologijos.lt (idejau i sita skilti nes saltinis technologijos.lt)

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5263 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...