Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Duris užvėrė visos ICG parduotuvės


Nike

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5237 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-file24063873_780874aafb29856867.jpg

UAB „Innovation Computer Group” (ICG) stabdo savo mažmeninės prekybos veiklą ir uždaro „ICG kompiuterių” parduotuves. Anot bendrovės, sprendimas išeiti iš mažmeninės prekybos verslo buvo priimtas įvertinus blogėsiančią šios rinkos perspektyvą.

“Praėjusią savaitę didmenininkai pareikalavo už prekes sugrąžinti keletą milijonų anksčiau, nei buvo numatyta trišaliuose grafikuose tarp mūsų, tiekėjų ir kredito draudimo bendrovių, tuo pat metu bankai nusprendė „išsitraukti” pinigus ir nurėžė trumpalaikį kreditavimą. Nebematome galimybės tęsti šią veiklą tokiomis sąlygomis, kai rinka įgavusi laisvą kritimą”, - sakė Jurgis Gylys, UAB “Innovation Computer Group” vykdomasis direktorius.

Jo duomenimis, nuo metų pradžios prekybos skaitmenine technika rinka nukrito apie 40 proc.

“Išmėginome visas galimybes: susistygavome distribucinius procesus, sėkmingai valdėme atsargas, turėjome asortimentą ir siūlydavome mažiausią kainą, keletą kartų mažinome veiklos sąnaudas, buvome peržiūrėję įsipareigojimus kreditoriams, susidėlioję grafikus ir t.t. Kone vieninteliai rinkoje sugebėjome išsaugoti prekinį kreditą tuo metu, kai „Euler Hermes” panaikino kredito limitus. Visos šios pastangos negalėjo kompensuoti rinkos kritimo, o jam dar nesimato galo: bedarbystė auga, atlyginimai toliau mažėja”, - komentavo J. Gylys.

Iki rugsėjo pabaigos bus uždarytos visos 18 “ICG kompiuterių” parduotuvių Lietuvoje.

Kiti grupės verslai tęs veiklą: kompanijai priklauso vidaus reklamos ekranų tinklas “A.R.T. Media”, IT paslaugų verslui teikėjas “Activity Solutions” ir buitinės technikos el. parduotuvė IMK.lt.

Pirkėjams suteiktus įrangos garantinio aptarnavimo įsipareigojimus iš “ICG kompiuterių” perims autorizuoti techniniai centrai.

Šiuo metu UAB “Innovation Computer Group” dirba 159 darbuotojai, iš jų 55 - mažmeninėje prekyboje.

Anksčiau skelbta, kad bendrovės pajamos pernai sudarė 89,67 mln. Lt.

Primename, kad liepos 31 d. prekybą sustabdė mažmeninės prekybos elektronikos įranga tinklai „BMS Megapolis“ ir „Optimalūs Kompiuteriai“.

Bendrovė pranešė, kad akcininkai ir vadovai tokį sprendimą priėmė vengdami gilinti veiklos finansavimo problemų ir siekdami užtikrinti įsipareigojimų darbuotojams, klientams bei kreditoriams vykdymą.

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 3 savaičių...
  • Parašė po 1 mėnesio...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5237 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...