Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

„Netbook“ kompiuteriai su „Google Chrome OS“pasirodys šiemet


DominiC

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5375 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-untitled.jpg

Apie pirmųjų „Google Chrome OS“ operacinę sistemą naudojančių „netbook“ klasės kompiuterių pateikimą rinkai gali būti pranešta dar iki šių metų pabaigos, pareiškė „Google“ vykdomasis direktorius Ericas Schmidtas.

„Google“ apie savo kuriamą asmeniniams kompiuteriams skirtą OS pranešė liepos 8 d. Pasak bendrovės atstovų, ji turėtų būti greita, patikima ir paprasta naudoti, o pirmiausia ją diegti numatyta „netbook“ klasės kompiuteriuose. „Google“ taip pat pranešė dar iki šių metų pabaigos paskelbsianti šios nemokamos OS kodą.

Tokie greiti terminai gali būti pilnai pasiekiami, nes internete jau pasirodė pirmosios „Google“ kuriamos asmeninių kompiuterių operacinės sistemos ekrano nuotraukos - sistemos pagrindas jau sukurtas ir lieka jį tobulinti. Nuotraukas savo tinklaraštyje paskelbė neprisistatęs asmuo, tvirtinantis, kad nuotraukos buvo padarytos bendrovėje „Acer“ surengto „Chrome OS“ pristatymo metu. Šį pristatymą esą surengė „Google“ atstovas.

Pasak tinklaraštininko, operacinė sistema buvo įdiegta nešiojamajame kompiuteryje „Acer Extensa 4620Z“ – esą taip buvo siekiama pademonstruoti, kaip „Google Chrome OS“ veikia 2007 m. pabaigoje – 2008 m. pradžioje išleistuose kompiuteriuose. Perėjimas nuo „Windows Vista“ prie „Google Chrome OS“ esą užtruko tik 10 minučių, „Google“ atstovui tereikėjo tik kartą perkrauti kompiuterį.

Autoriaus teigimu, šios OS vartotojo sąsaja primena „Windows“ – ten yra užduočių juosta, pavadinta „Chrome Bar“, ir mygtukas, atitinkantis „Start“ mygtuką „Windows OS“. „Chrome Bar“ juostoje yra laikrodis, „Wi-Fi“ ryšio indikatorius, joje galima įterpti interneto paieškos eilutę.

Demonstruotoje „Google Chrome OS“ versijoje esą veikė tik „Google Talk“ pokalbių programa, pačios OS funkcijos buvo labai apribotos. „Google“ atstovas tai aiškino tuo, kad bendrovės programuotojai dar nebaigė testuoti OS suderinamumo su kai kurių modelių nešiojamaisiais ir „netbook“ kompiuteriais.

Plačiau susipažinti su pirmaisiais įspūdžiais apie demonstruotą „Google Chrome OS“ versiją ir pamatyti daugiau jos nuotraukų galima šiame tinklaraštyje.

Spartų OS „Chrome“ kūrima lemia ir didelis partnerių kiekis. Trečiadienį kompanija „Google“ blog‘e paskelbė pranešimą, jog bendrovė bendradarbiauja su keliomis kompanijomis, kuriančiomis prietaisus naujajai operacinei sistemai „Chrome“. Tarp šių kompanijų yra ir „Hewlett-Packard“ bei „Acer“.

Sąrašas parodo, kad tarp kompiuterių pardavėjų yra platus regioninis paplitimas – nuo didžiausio pasaulyje kompiuterių gamintojo „HP“ iki didžiausio kompiuterių gamintojo Kinijoje „Lenovo“ bei dviejų Taivano didžiausių kompiuterių pardavėjų „Acer“ ir „Asustek Computer“. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad nebuvo paminėta kompanija „Dell“. „Google“ taip pat išskyrė tris mobiliojo telefono lusto kūrėjus: „Qualcomm“, „Texas Instruments“ ir „Freescale Semiconductor“. Didžiausios pasaulyje lustų gamintojos kompanijos „Intel“ sąraše nebuvo.

Kompanijos „Google“ pranešime rašoma, jog kompanijos operacinės sistemos „Chrome“ grupė šiuo metu dirba su daugeliu technologinių įmonių. Tokiu būdu siekiama sukurti įrenginius, kurie galutiniam vartotojui galėtų suteikti neeilinę patirtį. Bendrovė „HP“ kol kas nekomentavo šios situacijos.

Naujoji operacinė sistema „Chrome“ konkuruos su kompanijos „Microsoft“ gaminama operacine sistema „Windows“, kuri diegiama „netbook“, nešiojamuosiuose bei staliniuose kompiuteriuose.

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5375 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...