Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Įtarimai Š. Korėjai dėl įvykdytų išpuolių prieš JAV ir P. Ko


DominiC

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5376 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-untitled.jpg

Trečiadienį Pietų Korėjos slaptos tarnybos pranešė, kad Pietų Korėjoje ir JAV buvo užpulta daugiau nei dvi dešimtys internetinių svetainių, tarp jų ir Baltųjų rūmų svetainė.

Ši ataka gali būti siejama su Šiaurės Korėja. Nacionalinės žvalgybos tarnyba (NIS – „The National Intelligence Service“) pranešime tvirtino, kad antradienį buvo atakuojama organizacija, o galbūt ir visa valstybė. Šiai veiklai buvo kruopščiai pasirengta. Pranešime nepateikiama daugiau detalių, tačiau Pietų Korėjos žiniasklaida, įskaitant „Yonhap“ naujienų agentūrą, citavo parlamento narius, teigiančius, kad šnipų agentūra yra įsitikinusi, jog šį išpuolį suorganizavo Šiaurės Korėja.

„Buvo nustatyta, kad kenkėjiškos programos taikėsi į 26 JAV ir Pietų Korėjos internetinius tinklapius, - sakė NIS pareigūnas. – Kompiuterių piratai bandė sutriuškinti serverių pajėgumus ir sutrikdyti svetainių veiklą“.

Jeigu už šį išpuolį yra atsakinga Šiaurės Korėja, tai dar labiau paaštrins įtampą. Įtampą sukėlė gegužės mėnesį įvykę branduoliniai bandymai, liepos mėnesį iššautos 7 balistinės raketos bei ilgą laiką oficialioje spaudoje tarp Seulo ir Vašingtono pasirodančios provokacijos. Šiaurės Korėjoje prieiga prie interneto beveik visiems yra uždrausta, tačiau Seulo žvalgybos šaltiniai tvirtina, kad buvo sukurtas padalinys, kuris specializuojasi į kibernetines atakas.

Didžiulis kenksmingas srautas

Antradienį Pietų Korėjos prezidento kanceliarijos, gynybos ministerijos ir Nacionalinės asamblėjos svetainės buvo pripildytos kenkėjiška programine įranga, kuri suparalyžiavo teisėtą serverio srautą.

„Atakas sudarė didžiulis kenksmingas srautas, sąlygojęs prieigos sulėtėjimą arba visiškai jį paralyžiavęs. Šis išpuolis buvo nukreiptas ir į kai kurias valstybinių institucijų, bankų bei žiniasklaidos svetaines“, - teigiama pranešime.

Prezidento kanceliarija tvirtino, kad kompiuterių piratai šio išpuolio metu neturėjo prieigos prie slaptos informacijos, tačiau kai kurios svetainių dalys vis dar neveikia. Ši naujiena padidino kai kurių interneto saugumo įmonių akcijų kainas. Pavyzdžiui, kompanijos „Ahnlab Inc“ akcijų kaina išaugo 15 procentų.

Trečiadienį dėl šios atakos neveikė keletas vyriausybinių svetainių bei internetinių parduotuvių paslaugas teikiančių tinklapių, buvo negalima prieiga prie JAV Vyriausybinių svetainių. Manoma, kad taip buvo dėl saugumo priemonių, kurių ėmėsi Pietų Korėja. NIS pranešė, kad policija ir prokuratūra pradėjo tyrimą. Prieš dvejus metus panašus išpuolis buvo įvykdytas ir Estijoje. Tai privertė NATO peržiūrėti reakciją į galimą kibernetinį karą.

P.S. Temos pavadinimas nepilnas

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5376 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...