Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

JAV teismas sukūrė precedentą kompiuterių saugumo industrijo


DominiC

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5402 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-spyware.jpg

Kompiuterių saugumo sprendimų kūrėja „Kaspersky Lab.“ praneša, kad JAV 9-osios apylinkės apeliacinis teismas priėmė nutartį, kuria atmetė šnipinėjimo programas kuriančios kompanijos „Zango“ atstovų kaltinimus ir sukūrė istorinį precedentą, padėsiantį didinti kompiuterių vartotojų saugumą.

Interneto pramogų programas kurianti kompanija „Zango“ buvo pateikusi 75 tūkst. JAV dolerių ieškinį „Kaspersky Lab.“ antivirusinės programos gamintojams. Kaltinimai buvo pareikšti dėl to, kad „Kaspersky Lab.“ priskiria „Zango“ reklamines programas prie kenkėjiškų ir jas blokuoja. Teismo išvadoje skelbiama, kad „Kaspersky Lab.“ veiksmai, siekiant apsaugoti vartotojus, yra teisėti.

„Zango“ yra sukūrusi keletą programų, kurios siūlo vartotojams įvairų turinį – interneto žaidimus, vaizdo įrašus, filmus, muziką ir pan. – ir už tai rodo reklamą. Bėda ta, kad šias programas iš kompiuterio pašalinti labai sudėtinga. Be to, jos renka konfidencialią informaciją apie vartotoją, o tai jau pažeidžia asmens teises“ , – aiškino oficialaus „Kaspersky Lab.“ programinės įrangos platintojo „Atviros informacinės sistemos“ projektų vadovas Andrius Šaveiko.

Pasak jo, teismo procesas virto principine kova – „Zango“ norėjo šeimininkauti vartotojų kompiuteriuose ir iš to pelnytis, o antivirusinių programų gamintojai siekė apginti vartotojų teises. „JAV teismo priimtas sprendimas sukūrė precedentą kovojant su vartotojų šnipinėjimu užsiimančiomis programomis. Viena iš tokių „Zango“ programų – „HotBar“ – buvo sukėlusi problemų ne vienam vartotojui Lietuvoje“, – sakė A. Šaveiko.

„Kaspersky Lab.“ tvirtina, jog „Zango“ sukurtos programos yra ne reklaminės (angl. adware), bet atitinka visus šnipinėjimo programų (angl. spyware) požymius. Šnipinėjimo programinė įranga dažniausiai patenka į kompiuterius be vartotojo žinios ir sutikimo, slapta stebi vartotojo veiksmus ir gali pavogti jo slaptažodžius ar kitą konfidencialią informaciją. Todėl „Kaspersky Lab.“ antivirusinė programa blokavo „Zango“ ir teismas pripažino tai kaip siekį apsaugoti vartotojus nuo galimų pavojų.

Teismas išteisino „Kaspersky“ pabrėždamas, kad vartotojai, žinantys „Zango“ keliamas rizikas ir vis vien siekiantys naudotis šios kompanijos programomis, turi galimybę pakeisti „Kaspersky“ antivirusinės programos nustatymus ir naudotis reklamine šnipinėjimo programine įranga.

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5402 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...