Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Rugpjūti bus pristatyta nauja naršyklė „Microsoft Gazelle“


Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5398 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

„Microsoft Research“ tyrimų centro kuriama iš principo nauja naršyklė bus pristatyta kitą mėnesį „Usenix Security Symposium“ konferencijoje, kuri įvyks Monrealyje (Kanada).

„Gazelle“ – tai apsaugota naršyklė su savo branduoliu ir pasiskolintais iš „Internet Explorer“ komponentais. Ji net turi panašumų su operacine sistema.

„Mes stengiamės pasinaudoti operacinės sistemos patirtimi ir pritaikyti ją interneto ir naršyklių nustatymams“, - sakė kompanijos „Microsoft“ mokslininkė Helen Wang, šioje bendrovėje dirbanti nuo 2001 metų, kai Kalifornijos universitete, esančiame Berkeley mieste, gavo daktaro laipsnį.

Kompanija „Microsoft“ taip pat tvirtina, kad „Gazelle“ negalės staigiai pakeisti naršyklės „Internet Explorer“, kuri šiuo metu praranda rinkos dalį. Bet kokiu atveju, bendrovė įsipareigojo komercializuoti „Gazelle“. Vadinasi, tai tik vienas iš daugelio projektų, atliekamų kompanijos tyrimų laboratorijose.

Jei įprastose naršyklėse kreipimasis į kitas programas ir aparatinius resursus vyksta per plugin‘us, tai „Gazelle“ programiniame modelyje numatyta elementų apsauga vienas nuo kito. Naršyklė taip pat gali valdyti prieigą prie kompiuterio resursų. Nekorektiškai veikiant kodui tai leidžia „Gazelle“ branduoliui ir operacinei sistemai išvengti neigiamų pasekmių.

Dauguma ekspertų sutinka su prielaida, kad naršyklės primins ankstyvas „Netscape“ dienas. Kompanijos „Google“ sprendimas pasiūlyti naršyklę „Chrome“ - tai siekis turėti naršyklę, paleidžiančią jos internetines programas. Taip pat tai buvo alternatyva, aptarnaujanti tradicinius internetinius puslapius. H. Wang teigė, jog šiuolaikinės naršyklės žengė žingsnį teisinga linkme, kadangi jos izoliavo skirtingas naršyklių korteles: jei užlūžta viena kortelė, tai visa naršyklė neužlūžta. Ji taip pat tvirtino, kad „Chrome“ bei „IE 8“ siekia padidinti interneto naršymo patikimumą, tačiau tam reikia ryžtingesnių veiksmų. „Mano manymu, „Gazelle“ – tai didelis nukrypimas nuo visų ankstesnių naršyklių, įskaitant ir „Chrome“ bei „IE 8“ naršykles“, - sakė ji.

Kol kas „Gazelle“ yra tik prototipas. Didelė dalis technologijų buvo pasiskolinta iš naršyklės „Internet Explore“. Nors „Gazelle“ gali rodyti 19 iš 20 „Alexa“ geriausių svetainių, tačiau dar yra daugybė dalykų, kurių ji negali atlikti. Be to, ji veikia lėčiau nei „Internet Explorer“, ypač atveriant naujus tinklalapius. H. Wang siūlo „Gazelle“ kaip pavyzdį, parodantį, kaip turi vystytis naršyklės. „Manau, jog tai teisingas kelias, - teigė ji. – Žinoma, tai reikalauja ir labai daug darbo“.

technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5398 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...