Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Playstation 3 apžvalga


Board

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

03-PlayStation-3-1280x960.jpg

Playstation 3 visų pirma pasirodė Japonijoje ir tik po pusmečio šios konsolės sulaukė Europos vartotojai. Būtent tada kažkiek pradėjau domėtis šiuo Sony gaminiu, nes man jis pasirodė daug žadantis bei itin ilgaamžis. Pagaliau jį gavo keli draugai bei aš pats turėjau progos jį išbandyti. Taaaaip, man tokio būtinai reikėjo Ir štai, prabėgus keliems metams per kuriuos PS3 dar labiau patobulėjo, aš jį turiu! Super, kaip ilgai laukiau šitos akimirkos – pagaliau į geimingo pasaulį galėsiu pasinerti pilnai, nes dauguma žaidimų, kuriuos norėčiau matyti ant PC, yra tik ant PS3. Taigi pabandysiu jums trumpai (o gal ir nelabai) papasakoti, kuom mane sužavėjo tokia iš pažiūros paprasta juoda ir blizganti dėžutė.

Kodėl būtent PS3?

Turbūt daugelis galvojote, kodėl pasirinkau būtent PS3, o ne Microsoft‘o X360. Juk X-dėžę galima nusiflešinti ir pumpuoti žaidimus iš interneto visiškai nemokamai. Negana to, PS3 bei jo įranga tikrai brangesnė nei X‘o. Aš į tai spjoviau, nes bene svarbiausias argumentas man buvo žaidimai – dauguma X360 ekskliuzyvų anksčiau ar vėliau pasirodo PC platformoje. O štai su PS3 visiškai kitas reikalas – Metal Gear Solid 4, Resistance, Killzone, Ratchet And Clank. O kur dar pasirodysiantis Gran Turismo 5 ar Heavy Rain... Ir šiaip man Sony nuolat atrodė patikimesni nei Microsoft. Greičiausiai taip buvo dėl legendinio PS2, kuris Lietuvoje buvo tikrai populiaresnis nei pirmasis Xbox‘as.

8abe7ded293cb429fd7c35a3fea2651d15a84fb1_540x405_Q70.jpeg

Komplektacija

Pagaliau dėžė su konsole atsidūrė mano rankose ir netverdamas savyje puoliau ją atidarinėti. O gėrio joje buvo išties mažai. Dėžėje yra tik būtiniausi dalykai – pati konsolė, vienas pultelis, USB laidas krauti pulteliui, AV kabelis prijungimui prie TV, maitinimo kabelis bei Scart perėjimas, kurio man prireikė mažiausiai. O vat to, ko labiausiai reikia norint mėgautis HD kokybės teikiamais malonumais nėra... Po galais, kur HDMI kabelis?! Negi taip sunku buvo jį įdėti? Nors nuo to komplektas ir pabrangtų, bet dauguma jį iškart pirktų, nes nereiktų sukti galvos, kur įsigyti HDMI kabelį... Bent man asmeniškai dar pritrūko ir UTP tinklo kabelio, kad prisijungti PS3 prie interneto. Na bet ką jau padarysi – tokie jau tie Sony. Teko padaryti papildomą reisą link parduotuvės ir išleisti dar bent 60 litų.

Dizainas

PS3 yra tikrai nelengvas bei gan didelis, bet linijų lenktumas jį šiek tiek sumažina – dizaineriai puikiai atliko savo darbą. Pagulėjusi vos kelias minutes konsolė iškart apsitraukia dulkėmis, todėl dažnai teks ją valyti, kad ši blizgėtų. Pedantams tai gal ir patiks, bet man – nė kiek... Laimei, pastačius konsolę vertikaliai, ši problema kažkiek išsisprendžia. Nors galbūt čia kaltas televizorius, užstojantis ją. Pultelis yra niekuo neišsiskiriantis, nors tikrai patogus. Mygtukai išdėstyti netoli vienas nuo kito. Vienintelis, kiek didesnis trukumas yra, jog ilgiau pažaidus rankos suprakaituoja ir pultelis slidinėja jose.

100_2342.jpg

Pati pradžia

Viską išpakavus bei sujungus lauks gan netrumpas konsolės suasmeninimo procesas. Praėjus šį „išbandymą“ pagaliau atsiduri meniu, kuriame visko išties daug. Galybė nustatymų, įvairios interneto prieigos reikalaujančios paslaugos tokios kaip Playstation Store ar Playstation Home. Labai gaila, kad Lietuvoje negalima naudotis Vidzone – daugybė nemokamų klipų būtų tiesiog ranka pasiekiami ir juos būtų galima žiūrėti bet kada.

Iš pat pradžių pasibaisėjau vaizdu televizoriuje, bet kažkaip sugebėjau save įtikinti, jog tai HDMI laido nebuvimo kaltė. Vaizdas atrodė lyg prie TV būtų pajungta Sega... Bet viską keičia pinigai... Net ir vaizdą telike. Keliasdešimt litų ir vuolia – ekrane matau tikrą HD vaizdą, kuris, verta pripažinti, atrodo žymiai geriau nei tikėjausi – su 1280x1024 rezoliucija, kurią naudoju savo kompiuteryje, tikrai nesulyginsi.

100_2341.jpg

Pagaliau žaidžiam!

Žaidimai per AV kabelį atrodo tragiškai – pradžiai galvojau kokį velnią čia nusipirkau. Laimei, pasijungus konsolę per HDMI, net ir dviejų metų senumo Motorstorm atrodo pritrenkiančiai! Kiekvieno automobilio detalės, aplinkos ar provėžos purve, kurios iškart pravažiavus matomos. Gaila, bet su konsole gavau tik vieną žaidimą, todėl jį tik dabar ir kankinu – bandau pereiti 100 proc.

Visgi, įvairių demo versijų, trailerių ar šiaip papildomo turinio galima rasti Playstation Store, kuri yra nuolat papildoma naujausių žaidimų šviežiausiu turiniu. Smagu, kad dauguma ten esančių dalykų yra nemokami, todėl praeis itin daug laiko, kol viską išbandysite. O juk per tą laiką ir naujam žaidimui susitaupyti galima!

Pabaigai...

Tikiuosi, jog jums kažkiek padėjau, nors greičiausiai išprovokavau eilinius fanbojų karus. Mano nuomone jie yra beverčiai, nes kiekviena konsolė turi tiek savų pliusų ar minusų, kuriuos kiekvienas priima savaip. Nesvarbu, ar tu turi PS3, ar X360, o gal tik PC – vis vien priklausai kasmet vis labiau augančiam žaidėjų klanui!

GamesNation.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 savaičių...
  • Parašė po 2 savaičių...

Tikrai turėtų būti neblogas , nes PlayStation 2 grafika nesiblogėjo , tai apie 3 net nekalbu , turbūt gerokai pašoko į priekį ir valdymas ;) Bet gaila jog pačioje pradžioje Game bus tikrai nedaug ;( Nors visko gali būti :) Tikrai neblogas dalykėlis :) Tikrai galėtų buti šiek tiek mažesnis , nes palyginus su 2-ju tikrai didelis..

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5372 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...