Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Mirė profesorius Rajeev Motwani, padėjęs įkurti „Google“


Board

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5402 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-3599855073_d2dabca47a.jpg

Penktadienį, savo namuose Kalifornijos valstijoje, Atherton mieste, mirė Rajeev Motwani. Tai Stanfordo kompiuterių mokslo profesorius ir naujų įmonių, susijusių su technologijomis, investuotojas, patarinėjęs daugybei Silikono slėnio verslininkų, tarp jų ir „Google“ įkūrėjams.

Šiam vyrui buvo 47 metai. „Mirties priežastys tiriamos“, - sakė San Mateo apygardos tyrėjas Robert Foucrault. Penktadienio ryte policijos pareigūnai rado Rajeev Motwani kūną baseino, esančio galiniame kieme, dugne. Tuo metu nesimatė jokių nusikaltimą patvirtinančių įrodymų.

Profesorius Rajeev Motwani labiausiai buvo žinomas kaip žmogus, padėjęs kompanijos „Google“ įkūrėjams Larry Page bei Sergey Brin. Algoritmų ir matematikos teorijos, būtinos kompiuterių mokslui, profesorius padėjo bendrovės įkūrėjams ištirti interneto galimybes.

„Mes daug laiko skyrėme galvojimui, kalbėjimuisi bei smegenų šturmui, - sakė Sergey Brin. – Tai galiausiai leido mums sukurti tai, kas tapo labai naudinga paieškai“.

Įkūrus kompaniją „Google“, Rajeev Motwani tapo techninės patariamosios tarybos nariu. Profesoriaus darbas apėmė įvairias kompiuterių mokslo sritis: duomenų bazes, internetinę paiešką bei informacijos atgaminimą. Rajeev Motwani atsitiktiniai algoritmai yra naudojami sprendžiant sudėtingas problemas, apimančias didelį kiekį duomenų, pavyzdžiui, visus puslapius internete. Be šių algoritmų būtų neįmanoma gauti tikslių atsakymų.

Profesorius parašė arba prisidėjo prie kelių knygų išleidimo. 2001 metais jis gavo prestižinį „Gödel“ apdovanojimą, kuris pripažino teorinius kompiuterių mokslo pasiekimus. Rajeev Motwani įtaka Silikono slėniui išties didelė. Jis dirbo Stanfordo kompiuterių mokslo departamento direktoriumi, todėl daug bendravo su studentais. Profesorius patarinėjo jiems, kaip įgyvendinti idėjas. Taip pat palaikė glaudžius ryšius su Silikono slėnio investuotojais, tarp jų ir „August Capital“.

„Jis iš karto pastebėdavo galimybes“, - tvirtino „August Capital“ partneris David Hornik. Profesorius investuodavo į daugybę naujų kompanijų, kurių įkūrėjams teikdavo patarimus. Tačiau jis nebuvo vienos sėkmingiausių kompanijų, „Google“, investuotojas. Jis gavo tik akcijų – tai tarsi kompensacija už patarimus.

Rajeev Motwani gimė Indijoje, Jammu mieste, o užaugo New Delhi. 1983 metais Indijos technologijų institute jis gavo kompiuterių mokslo bakalauro diplomą, o 1988 metais Kalifornijos universitete jam buvo suteiktas kompiuterių mokslo daktaro laipsnis. Jis gyveno ilgiau nei jo žmona Asha Jadeja, dvi dukterys - Naitri ir Anya bei du jo broliai.

Technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Uzjauciua lb :(. As nesuprantu kodel visi kurie mirsta randa juos policininkai o ne kas kitas, ka jie ten vaiksto kas diena?

Paprasciausia zmogus gal vienisas arba ka, nes kurie pasinere i moksla arba siekia dideles karjieros neturi seimyninio gyvenimo, gyvena vieni, o kaimynaj pamato, kad kazkas neto ir pakviecia mentus, kad patikrintju... :cry::cry::cry:

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5402 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...