Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

❗️ Vienam uždarbiui gali būti skirta 1-2 temos. Kitos tokios pačios temos bus netvirtinamos. ❗️

Individuali veikla, pajamų deklaravimas, mokesčiai


kesh

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 767 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

  • Parašė po 1 mėnesio...

Ar žinojote, kad savarankiškai dirbantiems smulkiesiems verslininkams (su individualia veikla) galioja tos pačios mokestinės pagalbos priemonės kaip ir įmonėms?

 

Savarankiškai dirbantiems galioja tos pačios mokestinės pagalbos priemonės kaip ir įmonėms

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad remiantis apribotų veiklų EVRK sąrašu, VMI sudarė bei paskelbė naujus, individualią veiklą vykdančių gyventojų, nukentėjusių nuo COVID-19 ekonominių veiklų sąrašus – jas vykdantiems gyventojams, automatiškai, be prašymo yra taikomos analogiškos VMI mokestinės pagalbos priemonės, kaip ir nuo antrojo karantino nukentėjusioms įmonėms. Šios priemonės galioja ir gyventojams, nevykdantiems jokios individualios veiklos, kuriems nuo š. m. sausio 1 d. iki balandžio 30 d. atsiranda mokėtinų mokesčių (išskyrus administracinių baudų ir vykdomųjų dokumentų prievolių).

„Naujuose sąrašuose išvardintas veiklas vykdantys gyventojai, automatiškai, be prašymo, atleidžiami nuo delspinigių, jiems nebus inicijuoti mokesčių išieškojimo veiksmai, o šios mokestinės pagalbos priemonės bus taikomos ateinančius pusę metų,“ – sako VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė, pridurdama, jog gyventojai neradę vykdomos veiklos tarp naujai paskelbtų, tačiau taip pat patyrę finansinius sunkumus dėl COVID-19, dėl minėtų pagalbos priemonių taikymo galės kreiptis į mokesčių administratorių. Šiuo metu VMI rengia standartizuotą prašymo formą, kurią bus galima pateikti VMI.

Norėdami sudaryti mokestinės paskolos sutartį (toliau – MPS) be palūkanų, į naują sąrašą įtraukti individualią veiklą vykdantys gyventojai ir gyventojai nevykdantys jokios veiklos prašymą VMI turės pateikti iki balandžio 30 d., kadangi MPS turi būti sudaryti iki birželio 30 d.

Nukentėjusių nuo COVID-19 veiklų sąrašai sudaryti Ekonomikos ir inovacijų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 mėnesio...
  • Parašė po 6 mėnesių...
  • Parašė po 5 mėnesių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 767 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...