Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Ką daryti nebaigus 12kl?


Asenn

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1358 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Laikiau lietuvių valstybinį egzaminą, neišlaikiau ir vakar buvo perlaikymas mokyklinio egzamino, tačiau taip pat neturiu daug vilčių jį išlaikyti, tad brandos atestatas kaip ir nebepasiekiamas man. Ką rekomenduotumet veikti žmogui nebaigusiam 12klasių, mąsčiau apie tokius variantus kaip darbas užsienį, stojimas į kariuomene ar galbūt eiti į profesine mokykla ir bandyti įgyti specialybe?

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Birža suteikia finansinę galimybę ir moka už pirmą darbą darbdaviui arba apkoma studijas, kelionės ir pragyvenimo išlaidas, kurias turėsi per tuos apmokymo metus bei pasiūlo konkretų darbą po jų. "Jaunimo programa" ar kažkas tokio ten, teko skaityti apie tai žiniasklaidoje. Taip pat birža ~200 per mėnesį moka už darbo paieškas. Reikia ten kažkokį prašymą rašyti tam.  

Profesinė mokykla irgi finansiškai aprūpina ;D + įgauni profesiją ir praktikos toje speciazacijoje. Praktika yra vertinama daugumoje srityčių.

Mano patarimas: baik vidurinę ir stok į kolegiją. Tai daug geriau, nei kariuomenės beprasmiai metai ar profkė. Kolegija kaip ir profkė, ten tikrai yra lengva studijuoti, tik kolegija suteikia praktikos galimybes įmonėse ir didelė dalis studentų tose įmonės pradeda dirbti po studijų.

 

Redaguota , nario akii
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Kolegijoje įmanoma mokintis laisviau negu universitete, tačiau manau bus problemų rašant darbus ir visa kita, tai jau kaip ir kiti minėjo, jei tau nesiseka su mokslais, tai profesinė mokykla yra išeitis. Patarčiau gal net emigraciją, geriau sunkesnį darbą dirbti už 3x didesnę algą.

Redaguota , nario Lipalas
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

prieš 3 valandas(-ų), Dominique parašė:

Univera? Jis Lietuviu neišlaiko tai univere pražus 

Ką tu čia xdd Prie ko čia literatūros egzaminas ir universitetas? Baiginėju univerą ir nei prireikė to lietuvių egzo, nei prireiks. Brandos egzaminai yra useless as fuck. Univere jie svarbūs tik pirmus mėnesius, nes visi klausinėja ir lyginasi kas kokiam procentui išlaikė kažkokį egzaminą.

 

O temos autorių gali tik nuraminti, nes mokyklinį išlaiko visi. Kad ir žemiausiam įvertinimui, bet išlaiko ir atestatą gauna, nepergyvenk.

Redaguota , nario MartynasK
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Šiaip čia įdomus paradoksas gaunasi. Įprasta manyt, kad neturėjęs puikių rezultatų mokykloje, vargiai išgyvensi aukštojoje, bet dažnai nutinka priešingai, kaip ir sako žmogus viršuje. Pažymiai neparodo žmogaus žinių, kaip ir brandos egzaminai, kurie daugeliu atveju tiesiog elementari loterija ir sėkmė.

Mokyklinį tu išlaikysi ir mokyklą baigsi, tikrai, bet ties tuo siūlyčiau nesustot. Netapk tuo etatiniu lietuviu, dėl kurio nesėkmių kalti visi tik ne jis. Neatsiduok tai baudžiauninko daliai nelaimingai supūt dirbant lentpjūvėj ar čikenfektoriuje. Mokytis yra geriau negu nesimokyti, nesvarbu ar tai profesinė mokykla ar aukštoji.

O kas čia minėjo, kad kariuomenė yra beprasmis reikalas drįsčiau prieštaraut. Jau nekalbu apie fizinį pasiruošimą, bendrą suvokimą apie dalykus ir kariuomenę. Pažįstu žmonių, kurie po tų devynių mėnesių prapūtė galvą ir surimtėjo. Aišku dar verta paminėt, kad kai kada moksluose yra taikomos įvairios lengvatos tarnybą baigusiems žmonėms (pvz. stipendijos).

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ką tu čia nusisneki man lietuvių ypač rašinių rašymas visada buvo peilis visus egzus islaikiau gan normaliai matematika gavosi apie 50balu,fizika 42,informatika 80 o lietuvių valstybinio neislaikiau tai mokyklinį perlaikinejau vos iki 4 datempiau bet svarbu islaikyta o istojau į universitetą 3 kursas vidurkis 6-8 tai lietuvių egzaminas tikrai neparodo kaip tau seksis aukštoje mokykloje aišku jeigu eini į kokia ten lietuvių filologiją ar dar kažką tai ten aišku lemia bet į kitas profesijas/specialybės stojant neko nereiskia

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1358 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...