Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Krašto apsaugos savanorių pajėgos


Mariuzas3D

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1395 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sveiki, norėjau pasiklausti, gal kas iš čia esančiu tarnavot Krašto apsaugos savanorių pajėgose? Noriu paklaust:

*Kaip Jums sekėsi, kiek kartu vykdavo pratybos į mėn?

*Kokie didžiausi minusai šios tarnybos?

*Ar buvo, kad tekdavo išvykt ilgesniam laikotarpiui?

*Ar visus 3 metus reikdavo išvykt su nakvyne ar būdavo , kad grįždavai tapačia dieną? 

Noriu rinktis šią alternatyvą vien dėlto, nes galėčiau pilnai dirbt/studijuot + nereiktų 9mėn tarnaut.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Labas, pirmą mėnesį išvyksi mokintis karinio parengimo ir tai bus privaloma, jei tau tai būtų pradžia kariuomenės gyvenime. Po parengimo viskas vyks pagal sutartą metų grafiką, kada tu galėsi tada dalyvausi, o nakvynės ir panašiai, priklauso nuo planuojamų pratybų. Galimybės yra grįžti tomis pačiomis dienomis, bei vykti vėliau į pratybas. Įvairiai būna, kad ir į mėnesį tik savaitgalis, o gal ir trys savaitgaliai, net ir trys darbo dienos. Turi klausimų ar ką nors panašaus, susisiek, atsakysiu į bet kokį dominantį klausimą. Discord ???????#6340

Redaguota , nario Falanji
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Tarnauju KASP jau 3 metai tuoj ir nežadu išeiti. Kokiame mieste žadi stoti į KASP? Kaip ir minėjo turėsi praeiti sveikatą artimiausiam mieste, jei viskas ok, gausi datą, kada turėsi vykti į baziaką 3sav., greičiausiai Rukloje. Ten šiek tiek padrožia fiziškai ir psichologiškai (priklauso nuo instruktorių, kurie bus tuo metu, nes jie keičiasi). Už visą kursą gausi pinigų, nežinau kiek dabar moka, bet aš gavau virš 500€.

Pratybos į mėn. vyksta 1 kartą, savaitgalį (šeštadienį, sekmadienį) per naktį. Su nakvyne priklauso nuo kuopos, kokioje būsi, bet dažniausiai miegama yra miške, o jei gera kuopa, pasirūpins ir miegamosiomis vietomis kažkur po stogu (dažniausiai žiema taip, bent jau mums). Visos pratybos yra apmokamos, 80€+-, priklauso dar ir nuo laipsnio. Toliau, jei nori gali eiti į budėjimus savo rinktinėje, budi 24val. nuo 8 iki 8, už tai yra sumokama, kaip už pratybas savaitgalį. 

Minusų didelių nerasčiau, apart to, kad vasarą nemalonu judėjimas miške, jei karšta, tai visas būni šlapias, uodai, erkės (nuo erkių skiepyja nemokamai), bet čia nėra toks minusas, dėl kurio verta bijoti ar neiti. Žiema irgi, sutemsta anksti, judėti reikia, tamsu, nieko nematai, jei miegama lauke, ryte nėra malonu mautis drėgnus / šaltus rūbus ant savęs (nebent jie bus sukišti į miegmaišį, bet ir tas ne visas gelbsti). O daugiau, kaip ir viskas gerai asmeniškai.

Ilgesniam laikui neteko išvykti, tik per vertinamasias pratybas, kurios trunka nuo penktadienio iki sekmadienio (nežinau ar visur taip yra, bet manau, kad visur trunka 3 d.). O daugiau, jei nori gali vykti į kursus papildomus, kuriuos organizuoja rinktinė ir trunka ilgiau.

Visus 3 metus nebūtina eiti į kiekvienas pratybas, jei tu negali, tai ir neini. Pratybas galima užskaityti su budėjimais. Svarbu per metus sudalyvauti ten kažkiek pratybų, bet, kaip ir minėjau, galima su budėjimais tas trūkstamas dienas, kai nebuvai pratybosr surinkti. Aišku, ten ai nenoriu, neisiu, geriau nedaryti, nes būsi išmestas, turėsi susimokėti už visą baziaką, ką gavai (kiek teko girdėti, ar tiesa - nežinau) ir tada tikrai būsi pašauktas 9mėn. Kartais pasimuliuoti galima, bet nereikia tuo visiškai piknaudžiauti. Visos pratybos dažniausiai vykdamos su nakvynė, išskyrus ten sausio, vasario mėn., kai vykdomos teorinės pratybos, testų laikymai, GVT (ginklo valdymo testai), topografinis žygis ir panašiai. Yra išimčių, jei susitari su vadais, kad tau reikia grįžti.

Trumpai aprašiau, jei kas domina plačiau parašyk į pm, duosiu didcorda

 

Redaguota , nario factor
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 1395 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...