garbiz

Masyvai

Recommended Posts

Sveiki, vis ieskau ir nerandu, kaip is masyvo:

$masyvas = array(10,5,7,"labas",88,"labas",25,5,4,7);

ištrint abu stringus, ir kad indexai butu:

1=>10

2=>5

3=>7

4=>88

5=>25

6=>5

7=>4

8=>7

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį

Elemento suradimui masyve yra array_seach("ieškomas string", $masyvas);

Elemento ištrynimui array_splice($masyvas, $id_kurį_ištrini);

Norėdamas gauti tik masyvo reikšmes array_values($masyvas)

 

Daug greičiau rastum atsakymą, jei tik naudotum google.

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
Parašė (redaguota)

papraščiausiai gali foreachint ir viską persirašyt į kitą array patikrindamas juos. O indexai prasideda nuo 0: 0 1 2 3

Redaguota , nario Vidmantas.

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
3 minutes prieš, Ignas. parašė:
$filtered = array_filter($masyvas, 'is_int');

 

Dekui, o kaip padaryti kad ir indexai pasikeistu iš:

Array
(
    [0] => 10
    [1] => 5
    [2] => 7
    [4] => 88
    [6] => 25
    [7] => 5
    [8] => 4
    [9] => 7
)

 

Į

Array
(
    [0] => 10
    [1] => 5
    [2] => 7
    [3] => 88
    [4] => 25
    [5] => 5
    [6] => 4
    [7] => 7
)

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
Parašė (redaguota)

image.png.443796c46b6d8e2f6d672b02f234b5e9.png

 

@Ignas. metodas toks pat tik supaprastintas, bet atlieka lygiai ta patį, jei nori sužinot kaip funkcija veikia pažiūrėk šitą :D + pas jį patikrina ar int, o čia patikrina ar number. Bet gali pakeist is_numeric to is_int, beto pastebėjau, kad pas jį tik pašalina, o index nesutvarko. (tai galima padaryt ir su array_values($array);)

Redaguota , nario Vidmantas.

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
7 minutes prieš, Vidmantas. parašė:

image.png.443796c46b6d8e2f6d672b02f234b5e9.png

 

@Ignas. metodas toks pat tik supaprastintas, bet atlieka lygiai ta patį, jei nori sužinot kaip funkcija veikia pažiūrėk šitą :D + pas jį patikrina ar int, o čia patikrina ar number. Bet gali pakeist is_numeric to is_int, beto pastebėjau, kad pas jį tik pašalina, o index nesutvarko. (tai galima padaryt ir su array_values($array);)

Labai ačiū būtent tokios pamokėlės ir reikėjo :D

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį

@Vidmantas. Kam skleidi naujokui false info? Ciklo nereikia. Array push funkcijos nereikia (3x lėtesne).

Vaikučiai pabiručiai. Štai naudojimas:

Pridėti naują indeksą:

$masyvas[69] = 'Kaktusas';

Arba $masyvas[] = 'Kaktusas'; (tada pridės indeksą po paskutinio)

Pašalinti indeksą su jo reikšme:

unset($masyvas[69]);

You're welcome. @garbiz

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
1 minute prieš, NTQ parašė:

@Vidmantas. Kam skleidi naujokui false info? Ciklo nereikia. Array push funkcijos nereikia (3x lėtesne).

Vaikučiai pabiručiai. Štai naudojimas:

Pridėti naują indeksą:

$masyvas[69] = 'Kaktusas';

Arba $masyvas[] = 'Kaktusas'; (tada pridės indeksą po paskutinio)

Pašalinti indeksą su jo reikšme:

unset($masyvas[69]);

You're welcome. @garbiz

:D ką dar papasakosi :D kad tik prisikabint :D

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
Dabar, Vidmantas. parašė:

:D ką dar papasakosi :D kad tik prisikabint :D

Aha, dar pamiršau pasakyti (dėkui, kad priminei), kad kai rašai foreach ir jeigu $key nenaudoji, tai jo nekurk (foreach as). Tai irgi sumažina performance.

Na, čia to => šalia as

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį
1 minute prieš, NTQ parašė:

Aha, dar pamiršau pasakyti (dėkui, kad priminei), kad kai rašai foreach ir jeigu $key nenaudoji, tai jo nekurk (foreach as). Tai irgi sumažina performance.

Na, čia to => šalia as

:D rimtai :D net nepastebėjau :D iškart galvojau daryt su unset, bet paskui pamačiau, kad rezultatas bus toks pat kaip array_filter, aišku galima tai ištaisyt su array_values, bet kam naudot du foreachus, geriau viską į vieną sumest :D 

Dalintis šį pranešimą


Nuoroda iki šio pranešimo
Dalintis per kitą puslapį

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

  • eneba
  • eneba
  • eneba



  • SuperGames programele
  • SuperGames programele