Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Darbas internete, asmeninė nuomonė ir pasiūlymai


GREDDY

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3055 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Jau daviau užuominą apie uždarbio skiltį, bet kadangi jos nėra tenka tenkintis skiltimi apie viską :)

 

Šioje temoje nebus pateiktas kažkoks tai oficialus straipsnis ar skaitytas šaltinis. Aš pateiksiu tik savo nuomonę, kurią perskaitę jūs galėsite manęs pasiklausyti arba ne, spręsti - jums. Jau gan ilgą laiko tarpą kaip ir daugelis jaunimo, kuris bent kiek domisi informacinėmis technologijomis bandau užsidirbti internete, tačiau daugelis išbandytų būdų nėra patikimi arba neneša didelės naudos. Pateiksiu savo nuomonę apie keletą iš labiausiai paplitusių būdų užsidirbti internete, kurie mano nuomone nėra veiksmingi.

 

Reklamų spaudinėjimas užsienio portaluose ( dažnai jaunimo tarpe vadinama - bux'ais )

Asmeniškai pats esu išbandęs keletą tinklapių, kuriuose taip pat kaip ir visi bandžiau užsidirbti. Nors sakoma, kad tai trunka nedaug laiko, tačiau viskas ne taip lengva kaip pasirodo iš pradžių. Pateiksiu argumentus, kodėl mano nuomone tai neapsimoka:

  • Už reklamų paspaudimus mokama ganėtinai mažai ( per tą laiką jūs daugiau sunaudojate elektros negul uždirbate biggrin.png ).
  • Norint uždirbti dažniausiai reikia pirkti VIP ar panašią narystę, kuri moka daugiau pinigų už paspaudimus ( retai kada atsiperka )
  • Visas jų tinklapis paremtas piramidės sistema, norėdami uždirbti jūs kviečiate žmones ir gaunate procentus iš jų ( tačiau tai tik papildomas reklamos triukas, kuris atneša pelną daugiau tinklapio savininkams nei jums )
  • Minimalų išmokėjimą dažniausiai yra labai sunku surinkti, todėl jūs negavę pinigų prarandate motyvacija dirbti toliau.
  • Galų gale po visų vargų yra daugelis atvėjų, kad jūsų "uždirbtų" pinigų jums neišmoka.

Ką čia kliedi, juk yra žmonių kurie uždirba? 

Visapusiškai negaliu teigti, kad iš to neuždirbama, tačiau paėmiau didžiumą ir ar bent vienas girdėjote žmogų, kuris daug uždirbtų ir užtikrintų sau puikų uždarbį ateityje? Aš irgi ne. Ir be viso to, tai juk mano nuomonė smile.png

 

Įvairių žaidimų paskyrų pardavinėjimas ( dažnai girdima kaip accountų pardavinėjimą )

Galbūt tai jums garantuos pajamas, tačiau jos nebus pastovios. Kita vertus žaidimų paskyros tobulinimas užima daug laiko, kas jums nėra naudinga. Kas liečia žaidimų paskyras - pirkėjų auditorija didesnė dalis vaikų, jie nenori būti apgauti, todėl pirkti ne visada ryžtasi iš kitos pusės, jus ir pačius gali apgauti. Todėl paskyrų pardavinėjimas gali būti ilgas ir nuobodus būdas užsidirbti.

 

Facebook grupių kūrimas / perpirkimas ( iš minėtų dviejų būdų šita kur kas rimtesnė, tačiau taip pat nelengva ) Kur kas didesnė dalis naudojasi Facebook socialiniu tinklu, todėl būdas uždirbti iš facebook tinklapio gali pasirodyti įdomus ir lengvas, tačiau viską reiktų gerai apgalvoti. Parduoti puslapį nebus taip lengva, kadangi viskas priklausys nuo auditorijos, tematikos, aktyvumo. Kaip pavyzdys jūs turite puslapį, kuris yra sodininkystės tematika, todėl daugeliu atvėjų norint parduoti šį puslapį, jūs sudominsite tik tą žmogų, kuris užsiima ta sritimi kaip pavyzdys, turi internetinę parduotuvę, blogą ar portalą susijusį su sodininkyste. Realiai logiškai pagalvojus, žaidimų kūrėjui jūsų puslapis apie sodininkyste tikrai nebus įdomus. Ar aš klystu? Manau, kad ne. Neatmetame ir tokių varijantų, kad žmonės nupirks jūsų puslapį dėl reklamos savajam, tačiau tai nebus jums didelis uždarbio pasiūlymas.

 

Iš aukščiau išvardintų uždarbio būdų jūs uždirbsite galėsite, tačiau tai negarantuos jums stabilias pajamas. Žemiau norėčiau pateikti informacijos apie uždarbį, kuris tikrai turi perspektyvą ir mano manymu - stabilų pajamų šaltinį.

 

Tapkite savo srities profesionalu ( jeigu domitės kokia veikla internete - laikas pradėti ).

Negalime visi būti genijais ir žinoti absoliučiai viską, bent aš siūlyčiau išsirinkti sritį kuri jus domina. Ar tai būtų programavimas, dizainų piešimas, video kūrimas,o galbūt fotografavimas? Tik pasirinkę tinkamą sritį jūs galėsite ateityje stabiliai uždirbti ir nuo savo darbo nejausti nuovargio. Daugelis žmonių kelią renkasi remiantis į pinigus ir gaunamą jų kiekį už atliktą darbą, tačiau kiek pats iš savo menkos patirties galiu pasakyti, ten kur nėra pašaukimo, nėra ir didelio noro tobulėti, verčiau daryti tai kas tau patinka ir įdomu, tiesiog tai ištobulinti. Vėl gi ar matėte žmogų, kuris uždirbtų ganėtinai daug darant tai kas jam nepatinka? Neimkime užsienio gyventojų pakanka ir žmonių Lietuvoje, paimkime keletą iš žymesnių žmonių.

  • Mantas Katleris - humoristas, jam humoras lyg gyvenimo būdas.
  • Vaidotas Grincevičius ( WhyDotas ) - internetinių video kurimas jam prie širdies ir jis turi talentą priversti jus pasijuokti žiūrint jo video.
  • Vardo pavardės nežinau, tačiau Lietuvis iš youtube uždirbų pinigų nusipirko butą ( na jis tik žaidimus žaidžia, tačiau galbūt jis turi talentą ir sugeba pritraukti žmonės, be jo ir nebūtų uždarbio ) Taip pat video, jeigu kam įdomu ar nemeluoju biggrin.png 

Galima atrasti dar daugiau žmonių, tačiau negaiškime laiko ties tuo. Internete kaip ir realiame gyvenime, uždirbsime iš to kas mums labiausiai patinka ir skatina mus tobulėti.

 

Keletas būdų, kurie garantuos jums pajamas, tačiau tam prireiks laiko.

 

Google Adsense kam girdėta, kam ne tačiau turbūt viena didžiausių ir patikimiausių Pay-Per-Click uždarbio būdų. Jūs turite turėti savo svetainę, kurioje patalpinsite Google Adsense reklamą, kuri ir generuos jums pajamas. Plačiai nesiplėsiu apie tai, tačiau prieš norint pradėti iš to uždirbti, neskubėkite to daryti, patarčiau pasiskaityti daugiau informacijos internete, nemėginti sukčiauti smile.png. Vienas iš lietuviškių tinklapių, pateikiantis nemažai informacijos apie google adsense: http://adsense.klaidutis.lt/

 

Youtube partnership - kadangi ir Lietuvoje atsirado galimybe uždirbti iš Youtube video ( tiksliau iš reklamų rodomų ant jūsų video ) puikus būdas žmonėms gebantiems ir mokantiems kurti video tai pradėti. Pajamos priklausys nuo to, kiek jūsų video surinks peržiūrų, apie tai irgi plačiau tikrai rasite daug informacijos internete. Lietuviški sub-networkai: videostars.lt, lt.hexolute.tv

 

Programavimas - turbūt šiuo metu sudarantis didelę dalį pajamų ir ateityje darbo pasiūla tik didės. Kažkur skaičiau, kad vien 2017 metais ( tiksliai nepamenu ) Lietuvoje reikės apie 10.000 tūkstančių programuotojų, o Lietuvos universitetai išleidžia tik apie ~1000 per metus. Tiems, kurie jau "paragavo" programavimo ir juos sudomino, būtų pats laikas būtų pradėti domėtis, pasirinkti jums patinkančią ir reikalingą programavimo kalbą, pradėti jos mokintis, domėtis ir tobulinti savo žinias. Manau apie žmones, kurie programavimą pavertė didžiuliais pinigais šnekėti nereikia, jie ir taip jau yra žinomi, o ir kiekvieną dieną daugelis iš jūsų naudojasi jų sukurtais produktais.

Kaip ir ankščiau minėjau, kad verta tapti savo srities specialistu, kadangi yra daugelis sričių, kuriose galite įsitvirtinti: tinklapių kūrimas ( front-end & back-end darbai ), telefonų aplikacijų kūrimas, grafikos darbai, žaidimų kūrimas, sistemų kūrimas, darbas su microsoft office ir t.t

Vienas toks kaip ir pastebėjimas, kad daugelis iš jaunimo tarpo nusispjauna į tokį dalyką kaip darbą su microsoft office programomis. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad nederėtų to daryti. Vasarą ieškantis darbo, gavau darbo vietą galima sakyti vien dėl to, kad mokėjau dirbti su excel, kadangi reikėjo žmogaus, kuris gebėtų dirbti būtent su exceliu. Sėdėjau smagiai ofise, vietoj to, kad būčiau dirbęs  juodą darbą, nors atlyginimas buvo minimalus, bet darbas jį atitiko, įgijau daugiau žinių, turėjau galimybę pamatyti ir pajusti kaip vyksta susirinkimai, problemų sprendimai, darbas kolektyve ir t.t, bet dabar ne apie tai.

 

Gal šie trys nurodyti būdai reikalauja daug laiko, tačiau garantuoja geresnes pajamas ir patikimesnį uždarbį, nei spaudant kažkokius bux'us. Visgi pasaulinės įmonės iš kurių uždirba nevienas žmogus bendradarbiaujant. Neatmesime to, kad daugelis pauglių susidomi greitais pinigais ir sunkius uždarbio būdus, kurie greitai negeneruoja pajamų atmeta, tačiau daug ką praranda. Šiam kartui tiek, domėkitės, ieškokit informacijos ir prieš ką nors rimtai darant - visada viską apsvarstykite!

 

Pabaigai.

Nors ši mano trumpa nuomonė apie darbą internete, manau tikrovėje yra taip pat. Nors mokykloje mus mokina visko ir neviską mes suprantame, nenusiminkite. Aš manau kiekvienas žmogus gyvenime turi daryti tai, kas jam patinka ir pagal tai spręsti kokį darbą jis norės dirbti ateityje, nebūkite žmonės, kurie neturi savo nuomonės ir mokosi ar studijuoja tuos dalykus, kurių nori tėvai. Žmogus niekada nebus laimingas ir nesugebės generuoti didžiausią pelną darydamas tai, kas jam nepatinka. Ieškokite savojo kelio!

 

P.S tai yra mano nuomonė ir aš neverčiu jums ją "suvartoti" šią nuomonę pateikiau norėdamas apšviesti kai kuriuos žmones tačiau nereiškia, kad aš esu visiškai teisus, visai tai parašiau vadovaudamasis savo patirtimi.

 

Ačiū tiems, kas skaitėte.

Redaguota , nario GReddy
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Youtube partnership - kadangi ir Lietuvoje atsirado galimybe uždirbti iš Youtube video ( tiksliau iš reklamų rodomų ant jūsų video ) puikus būdas žmonėms gebantiems ir mokantiems kurti video tai pradėti. Pajamos priklausys nuo to, kiek jūsų video surings peržiūrų, apie tai irgi plačiau tikrai rasite daug informacijos internete. Lietuviški sub-networkai: videostars.lt, lt.hexolute.tv

Surinks, na o šiaip mldc kad daliniesi, dar galėjai paminėti projektų kūrimą, šiame forume daug kas kuria serverius ar kitus internetinius projektus, manau būtu daug kam aktuali tema, +Rep.

 

Beje kaip su gta-sa? :D

Redaguota , nario Str33t
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)

O jeigu nežinau koks yra manasis kelias? Neturiu išsirinkęs vieno patinkančio dalyko. Ką tada daryti? Kur stoti? Ką studijuoti?

Ties šiuo klausimu abėjoju ar galėsiu atsakyti tau konkrečiai. Šiuo metu esu pats 12 klasėje ir ganėtinai abėjoju dėl savų pasirinkimų. Tačiau stengiuosi mokintis tai, kas man sekasi ir iš dalies įdomu. Nesu didelis moksliukas todėl ir pačiam sunku kažką labiau pasakyti apie mokslą. Manau vistiek yra dalykų, kurie tau nesiseka ar nėra įdomūs.

Redaguota , nario GReddy
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Apie tą programavimą, pradžioje sakei kad kam nepatinka tai ką jie daro, niekada gero jame nepasieks, o jau kitoje pastraipoje cituoju : 

 

Pats laikas būtų pradėti domėtis, pasirinkti jums patinkančią ir reikalingą programavimo kalbą, pradėti jos mokintis, domėtis ir tobulinti savo žinias

Tiems kuriems nepatinka programavimas : Meskit tai! Žmones padaro klaidas kad su savo užsispyrimu ir norimu tik gauti pinigų tik daeina ligi universitetu, o ten jiems atsiprašant zopa. Jeigu jaučiat kad programavimas patinka, bet ne tai ką jus kuriate, ar su kuo, keiskite aplinka. Pvž, naudojai Unity engine, naudok tikrą progravimo kalbą ir kokia nors atvaizdavimo biblioteką. Buvo man taspats, tesiog nepatiko kurti žaidimus su Unity, atrodė per lengva, per paprasta, pakeičiau software(iš unity į Visual studio(Ten tesiog scripto rašymo programa)), ir dabar tesiog dievinu programuoti grafikas su C++ :3

 

P.S. Tiems kurie dar neatrado to ką jie norėtu daryti gyvenime, nenustokit ieškoti! Aš bandžiau kovos menus, youtube, animacijas, tesiog nepaėjo, paskui daėjau ligi programavimo, ne Unity programavimo, o tikrojo, C++, tesiog jaučiau kad tai darysiu visą savo likusį gyvenimą. Patikėkit, malonus jausmas kai atrandi tai.

Redaguota , nario IamU
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)

Apie tą programavimą, pasakiai kad ižūliai, pradžioje sakei kad kam nepatinka tai ką jie daro, niekada gero jame nepasieks, o jau kitoje pastraipoje cituoju : 

 

Tiems kuriems nepatinka programavimas : Meskit tai! Žmones padaro klaidas kad su savo užsispyrimu ir norimu tik gauti pinigų tik daeina ligi universitetu, o ten jiems atsiprašant zopa. Jeigu jaučiat kad programavimas patinka, bet ne tai ką jus kuriate, ar su kuo, keiskite aplinka. Pvž, naudojai Unity engine, naudok tikrą progravimo kalbą ir kokia nors atvaizdavimo biblioteką. Buvo man taspats, tesiog nepatiko kurti žaidimus su Unity, atrodė per lengva, per paprasta, pakeičiau software(iš unity į Visual studio(Ten tesiog scripto rašymo programa)), ir dabar tesiog dievinu programuoti grafikas su C++ :3

 

P.S. Tiems kurie dar neatrado to ką jie norėtu daryti gyvenime, nenustokit ieškoti! Aš bandžiau kovos menus, youtube, animacijas, tesiog nepaėjo, paskui daėjau ligi programavimo, ne Unity programavimo, o tikrojo, C++, tesiog jaučiau kad tai darysiu visą savo likusį gyvenimą. Patikėkit, malonus jausmas kai atrandi tai.

 

Pradžioje kalbėjau apskritai, žemiau paliečiau žmones, kuriuos jau kažkiek traukia programavimas, todėl viską ką perskaitai neturėtų supriešinti pagal tavo pateiktą pavyzdį. Galbūt pakeisiu, kad nekiltų nesklandumų toliau skaitantiems :)

Redaguota , nario GReddy
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

O jeigu kalbant apie programavimą. Labai mažai išmanau kažką jame, nes ypatingo dėmesio tam dar neskyriau. Klausimas, jeigu man patinka matyt baigtus rezultatus, padarytas programas, ar įvairias sistemas, bet ne itin traukia pats programavimo procesas, aš galiu skaityt, kad man tai patinka ir ar apsimoka į tai gilintis smulkiau?

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

(redaguota)

O jeigu kalbant apie programavimą. Labai mažai išmanau kažką jame, nes ypatingo dėmesio tam dar neskyriau. Klausimas, jeigu man patinka matyt baigtus rezultatus, padarytas programas, ar įvairias sistemas, bet ne itin traukia pats programavimo procesas, aš galiu skaityt, kad man tai patinka ir ar apsimoka į tai gilintis smulkiau?

 

Norėtųsi temoje sulaukti geresnių programuotojų nuomonės ir, kad kas nors papasakotų, kaip juos užkabino programavimas, kadangi pats realiai esu tik pradžiamokslis galima sakyti. Bet pats programavimas bent mane tuo kartais ir traukia, tu darai, galvoji ir ieškai kaip padaryti, tobulinti, nes tu nori pamatyti geresnį rezultatą. Realiai kaip pramoksti pradedi galvoti apie tai ką galėčiau sukurti geriau ir bandai žaisti su tuo. Realiai kaip pavyzdį galiu paimti savo namų darbus, praeitą kartą gavome užduoti, faile pateikti slaptažodžiai ir reikėjo parašyti programą, kuri atrinktų ir i failą išvestų slaptažodžius, kurie turi daugiau nei 6 simbolius, didžiųjų, mažujų raidžių ir skaičių. Kažkaip sudomino pats sprendimas, nes kur nors registruojantis kartais pagalvoji, kad panašūs dalykai yra ir įdomu buvo padaryti pačiam kaip tai veikia. Kartais pačiam pasidaro įdomu padaryti programą, tuo labiau, kaip tai susiją su kažkuo, kas tikrai gali būti naudinga. Nesakau, kad pačiam labai patinka programavimas, labiau domina dizainų piešimas, tačiau visko vertą pabandyti. Manau jaunystė tas laikas, kaip mes patys nežinome ko norime ir tenka išbandyti daugelį dalykų, kad nuspręstume ko mes norime iš tikrųjų

Redaguota , nario GReddy
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3055 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...