Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

"Samsung" pristatė 40 colių įstrižainės OLED HDTV televizori


pukysxxx

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5653 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

1-samsung_40inch_oled_hdtv_1.JPG

Pirmąjį 40 colių OLED ekrano prototipą "Samsung" pristatė dar 2005 metais. Tiesa, jis neturėjo HD raiškos, o kontrastas siekė vos 5000:1. Naujasis prototipas palaiko 1080p skiriamąją gebą ir 1000000:1 kontrastą, o gaminio korpuso storis sudaro vos 8,9 milimetro.

Dauguma mokslininkų tvirtintų, jog žmogaus akis jau nebegali atskirti tokio kontrasto. Tačiau nepaisant to, rinkodaros specialistai techninių parametrų tobulinimą (įskaitant ir kontrasto gebą) nepaliaujamai stumia į priekį. Dar viena gera žinia yra tai, kad televizoriaus spalvinis diapazonas (angl. color gamut) apima 107% NTSC standarto spalvinės gamos, o vidutinis ekrano šviesumas siekia 200cd/m2 (maksimalus siekia 600cd/m2).

samsung_40inch_oled_hdtv_2.JPG

Televizorius buvo pristatytas šį trečiadienį Japonijoje vykstančioje tarptautinėje parodoje "FPD International". Kartu su juo buvo pristatyti 14 ir 31 colio įstrižainės prototipai, kuriuos "Samsung" jau demonstravo CES ir IFA parodose. Deja, "Samsung" atstovai parodos dalyviams greitai pripažino, jog jų pagrindinės produkcijos gamybos linijos nepritaikytos gaminti didesniems nei 31 colio OLED ekranams. Ankstesnės rinkos specialistų prognozės tvirtino, jog 40 colių displėjai pasirodys tik 2010 metais, todėl kompanija tiesiog nespėjo pasiruošti naujai technologijai.

Dideli OLED (organinių šviesos diodų) ekranai dažnai sutraukia minias žmonių, kadangi jie pasižymi turtinga spalvų gama, šviesiais ir kontrastingais vaizdais. OLED technologiją tobulina ir daugelis kitų kompanijų, nes pagal dabartines prognozes netolimoje ateityje ji turėtų pakeisti dabartiniu metu vyraujančią LCD (skystųjų kristalų ekranų) technologiją. Greta vaizdo kokybės, OLED turi ir kitų pranašumų lyginant su dabartiniais variantais. OLED ekranų taškai sudaryti iš organinės medžiagos, kuri ją sužadinus emituoja šviesą. Tai reiškia, jog nereikalingas papildomas šviesos šaltinis, dėl ko ekranai gali būti labai ploni. Tai taip pat leidžia sumažinti suvartojamos energijos kiekį.

Iš technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5653 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...