Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Žemės susidūrimas su Apophis asteroidu.


Gungas

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5075 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

foto_asteroidai-f.jpg

Asteroidai - neatsiejama Saulės sistemos dalis. Kol jie pakankamai toli nuo Žemės, tol mums nedaro jokios įtakos. Tačiau karts nuo karto jie priartėja prie Žemės ir susidūrimas tampa neišvengiamas. Jei asteroidas mažesnio skresmens nei 100 metrų, tai nėra didelė problema. Tačiau didesnio skresmens asteroidai neišvengiamai sukelia dideles katastrofas. Siekiant laiku pasirengti tokiems neprašytiems svečiams, astronomai nuolat seka pavojingusius asteroidus ir sudarinėja jų galimus maršrutus ir skaičiuoja tikimybę susidurti su Žeme. Viena iš dabartinių niūrių prognozių - laukiamas susidūrimas su Apophis asteroidu 2029 arba 2036 metais. Kas tai - dar vienas klaidingas spėjimas ar reali grėsmė?

Jei domins parašysiu dar.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Kuo daugiau asteroidų aptinkama, tuo labiau daugėja pranešimų apie arti Žemės pralekiančius asteroidus. JAV artimų Žemei asteroidų ir kometų paieškų centras “Linear” Niu Meksiko valstijoje 2002 kovo 12 d. aptiko tolstantį 70 m skersmens asteroidą EM7, kuris prieš 4 dienas buvo praskriejęs 460 000 km nuo Žemės. Tai truputį toliau nei vidutinis Mėnulio nuotolis – 384 000 kilometrų. Birželio 14 d. panašiai pasielgė maždaug tokio pat dydžio asteroidas, pavadintas MN. Šį kartą jis praskriejo tik už 120 000 km nuo Žemės, t.y. tris kartus arčiau negu Mėnulis. Per visą asteroidų stebėjimo istoriją, kuri trunka 200 metų, atrasti tik šeši kūnai, praskrieję arčiau Mėnulio. 2002 m. liepos 21 d. pro Žemę pralėkė dar stambesnis asteroidas NY40. Jo skersmuo – apie 500-800 metrų. Šį kartą atstumas buvo kiek didesnis už Mėnulio – 526 000 km.

Negana to, tais pačiais metais liepos mėnesį Anglijos žiniasklaida paskelbė sensaciją, kad 2 km skersmens asteroidas NTZ, atrastas liepos 9 d., 2019 m. vasario 1 d. gali smogti į Žemę. Tik po kelių dienų, patikslinus asteroido orbitą, paaiškėjo, kad susidūrimo nebus, nebent tai įvyks po 40 metų.

Tokios pronozės apie galimą susidūrimą su meteoritais pasigista nuolatos. Maždaug po vienerių metų apie 2008 metų liepos 21 d. palygint didelis (800 m) neseniai atrastas asteroidas praskries pro Žemę vos 433 000 km atstumu. Tai yra, kiek toliau nei Mėnulis. Asteroidas turėtų būti matomas. Susidūrimo 2008 metais tikimybė – labai maža tik 1:6000000000, tačiau šis asteroidas turi net 165 galimybes susidurti su Žeme ateityje. Tai vienas didžiausių iki šiol Žemei grėsmę kėlusių asteroidų, o laiko pakeisti jo kryptį iki 2008 metų šiuo metu žinomais būdais būtų per mažai. Po tokio susidūrimo Žemėje gyvųjų organizmų turėtų gerokai sumažėti dėl klimato pokyčių (pagal vieną hipotezių - asteroido susidūrimas su Žeme lėmė dinozaurų išnykimą).

Kito asteroido (296 m skersmens) 2004-MN4 arba dar vadinamo Apophis susidūrimo su Žeme 2029 balandžio 13 (penktadienį) tikimybė kur kas didesnė - 1:300. Dešimties balų skalėje tai prilygsta 2 balams. Iki šiol visos susidūrimo galimybės neviršydavo 1 balo. Tačiau pastarojo nukritimas į Žemę gali globalinių kataklizmų ir nesukelti. Nukritus į vandenyną, kiltų cunamio banga. Jei susidūrimas su Žeme 2029 metais neįvyktų, jau 2036 metais jis vėl priartėtų prie Žemės ir susidūrimo tikimybė būtų - 1:6000.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Rasyk Dar tikrai sudomino...Bet as nelabai tikiu tokiais dalykais...nes kai pasako Astronomai zinesklaidai...nes Jau 2012m zada Pasaulio Pabaiga :D kad kaskas panasaus skrenda y zeme ir sunaikins visa zeme ...Cia per Baltijos Televizijos zinias rode :D ...

2012m bus "plika" akimi matoma mūsų pasaulio pabaigos priežastis, o ne bus pabaiga

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Na man atrodo kad ,kad mes patys greiciau save prazudysime su savo visokiomis gamyklomis pwz:naftos ir t.t.Negu mus padauz koks nors meteoritas.Nes jau tirpsta ledynai ir jei taip toliau tai gali ivykti diziulis cunamis ir pan.Nes netgi praeitais metais beveik ziemos nebuvo beveik nesnigo kai snigdavo tai iskart istirpdavo sniegas o seniau 1950(apytiksliai) laikais sniego lietuvoj ir panasiose salyse budavo iki 60-50cm sniego sluoksnio nes nebudavo beveik jokiu gamyklu zalingu.Paziuresime kaip bus siais metais bus sniego ar is vis nebus :|

(sry uz klaidas greit rasiau :D )

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Prie musu grenlandija dar yra istirps ir sakias gali buti bet musu vilnius 100 M virs juros lygio ( juros lygis 0m ), o gali pakilti juros lygis apie 70M. Dar galime vaziuoti i kokias salis ten kur aukstai jos labai aukstai :D O to nibiru geriau nebutu butu maziau tikimybes kad zeme issitaskys tada nors susprogtu kai tas apupis daug veliau kai jau galetume tureti vaiku ir butume pagyvene, o dbr nibiru 2012 net baisu i dangu pasidare ziureti :).

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 5075 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...