Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Vritualus ,,Klubas'' už 635000$


NightKata

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4883 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

9c039802c83a92732a8731c7ddf3904688.jpg Nekilnojamo turto verslas realiame pasaulyje gal ir apmiręs, tačiau virtualioje erdvėje sunkumų visiškai nesimato. Holivudo nekilnojamo turto magnatas Jon'as Jacobs'as slapyvardžiu “Neverdie” internetiniame žaidime "Entropia Universe" sugebėjo parduoti virtualų naktinį klubą už realią 635000 dolerių kainą.

Žiniasklaidos šaltiniuose teigiama, kad iš pardavimo gautas lėšas Jacobs'as skirs virtualių planetų kūrimo tame pačiame žaidime plėtotei. Remiantis kai kurių ekspertų prognozėmis, ateityje tokio tipo pajamos gali sėkmingai būti panaudotos filmų kūrimui pačiame Holivude finansuoti, taip pat muzikos įrašų ir tradicinės žiniasklaidos sferose.

“Club Neverdie” yra vienas iš populiariausių virtualių nekilnojamo turto objektų žaidimo "Entropia Universe" visatoje. Minėtasis žaidimas taip pat yra laikomas pirmuoju virtualiu pasauliu, kuriame buvo įdiegtas realių grynųjų pinigų ekonomikos modelis. Klubo namai yra asteroidas, skriejantis aplink Calypso - pirmąją "Entropia Universe" planetą. Jacobs'as asteroidą įsigijo 2005 metais už 100000 dolerių. Pinigus jis gavo iš banko, užstatęs savo namą realiame pasaulyje.

Nuo tada "Club Neverdie" tapo mėgstama kitų žaidėjų susibūrimo vieta, kurioje jie galėjo apsilankyti naktiniame klube, stadione ir prekybos centre. Jacobs'as iš pirkėjų, perkančių virtualias prekes ir paslaugas, kasmet uždirbdavo apie 200000 dolerių.

054f649af9ce2052ce1aee11bc45dee410.jpg

Tokio lygio pelnas neabejotinai pateisino klubo įsigijimo kainą. Tiesa, ne visi virtualaus pasaulio objektai yra pelningi. Norint iš jų uždirbti būtina sąlyga yra ta, kad žaidėjai juose pirktų virtualias (realiame pasaulyje neegzistuojančias) prekes už realius pinigus.

Jacobs'as klubą "Club Neverdie" pardavė dalimis, iš kurių didžiausioji dalis atiteko žaidėjui slapyvardžiu John Foma Kalun - jis savo pirkiniui skyrė 335000 dolerių. Internetinis portalas "Forbes" teigia, jog tai gali būti didžiausias virtualus pirkinys, pagerinęs ankstesnį rekordą. Ankstesnis rekordas priklauso taip pat žaidimo "Entropia Universe" žaidėjui Erik “Buzz” Lightyear, kuris virtualią kosminę stotį pavadinimu "The Crystal Palace Space Station" 2009 metais įsigijo už 330000 dolerių.

Jacobs'o istorija veikiausiai nėra atsitiktinė - jo tėvas yra finansininkas, tad verslininkas tikrai turėjo iš kur semtis patirties. Realiame gyvenime jis taip pat dirba aktoriumi ir nepriklausomu režisieriumi, o savo ofisą yra įsikūręs žymiame Holivudo "El Capitan Theatre" pastate. Dabartiniu metu jis užsiėmęs naujos virtualios planetos pavadinimu "Rocktropia" kūrimu, kurioje žaidėjai galės klausytis gyvai atliekamų virtualių koncertų arba atlikti su muzika susietas žaidimo užduotis. Jacobs'as įsitikinęs, jog virtualūs pasauliai jau netolimoje taps esmine popkultūros tendencija.

Šaltinis: technologijos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 4883 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...