Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

  • Auksinė esporto galimybė


    SuperGames.lt
    • 722
    • Šaltinis: SuperGames

    Netikėtai sustojęs sporto pasaulis sudarė sąlygas sužibėti elektroniniam sportui, į kurį iki šiol dauguma žiūrėjo kiek atsainiai, o kartais net su pašaipa. Vis tik dabar didžiausios Europos ir pasaulio sporto lygos žvalgosi galimybių savo čempionatus bent iš dalies perkelti į virtualią erdvę bei reikia pripažinti, jog kai kuriems tai padaryti sekasi itin sėkmingai. 

    Visų pirma, reikia pažymėti, kad CS:GO ar League of Legends turnyrai dabar sulaukia kur kas didesnio žiūrovų skaičiaus. Išsiilgę sporto žmonės bando surast alternatyvų ir panašu, kad tai padidins šių žaidimų ir jų transliacijų populiarumą. Įdomu ir tai, kad šie žaidimai dabar yra bene vienintelis išsigelbėjimas lažybų ar casino online lt mėgėjams, kurie ieško progų papramogauti. 

    Jei CS:GO ar LoL internetiniai turnyrai mūsų nestebina ir yra šios srities flagmanai, kur kas keisčiau ir tuo pačiu įdomiau stebėti tokių organizacijų kaip NBA ar „Formulė-1“ perėjimą į virtualų pasaulį. NBA savo fanams padovanojo žaidėjų turnyrą, kuriame varžėsi tik šios lygos krepšininkai, o tarp jų galėjome išvysti ir lietuvį Domantą Sabonį. Deja, mūsų tautietis iškrito jau po pirmojo mačo, o čempiono titulą pirmajame tokiame turnyre iškovojo Finikso „Suns“ krepšininkas Devinas Bookeris. Be to, šio turnyro kovas netrukus galėsime išvysti ir per TV3 Sport kanalą Lietuvoje. 

    Jei NBA bandymas pereiti į elektroninį sportą gali priminti šiokią tokią desperaciją, puikių atsiliepimų kol kas sulaukia „Formulės-1“ virtualios varžybos. Įdomu tai, kad F-1 virtualias lenktynes rengia tomis dienomis, kuriomis buvo numatytos realios lenktynės, todėl fanams kur kas lengviau sekti jų tvarkaraštį. Be to, ši iniciatyva sulaukė ir nemažai pilotų dėmesio. Štai paskutinėse lenktynėse varžytis panoro net septyni F-1 lenktynininkai, o „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas jau sugebėjo iškovoti dvi pergales. Visa tai svariai prisideda prie to, kad šios lenktynės sulaukia vis daugiau žiūrovų ir net žiniasklaidos dėmesio, o jas transliuoja didžiausi sporto kanalai pasaulyje. Reikia nepamiršti ir fakto, kad šiose lenktynėse be dabartinių F-1 pilotų dalyvauja ir nemažai šio sporto legendų, o dėmesį prikausto ir tokie garsūs futbolininkai kaip Thibaut Courtois. 

    Lietuva taip pat stengiasi plėtoti elektroninį sportą. Mūsų šalies futbolo rinktinė sėkmingai pradėjo kelionę link virtualaus Europos futbolo čempionato PES 2020 žaidime, o taip pat neseniai buvo surengtas virtualus ledo ritulio turnyras.  

    Elektroninis sportas ilgą laiką kiek nepelnytai buvo šešėlyje, o jo augimą iš arti stebėjo tik patys entuziastingiausi jo fanai. Pasaulinė situacija žmones privertė atsisukti į šią industriją ir ji daugelį nustebino savo galimybėmis bei pateikiamu turiniu. Akivaizdu, kad įprasto sporto pakeisti elektroniniu kol kas nėra įmanoma ir to daryti tikrai nereikia, tačiau ši industrija dabar turi auksinį šansą pritraukti naują auditoriją. 

    Redaguota , nario kesh

    • Teigiamai 1

    Narių atsiliepimai

    Recommended Comments

    Šiuo metu komentarų nėra.



    Prisijungti prie diskusijos

    Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

    Svečias
    Parašyti komentarą...

    ×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

      Galimi tik 75 veidukai.

    ×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

    ×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

    ×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.


  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...