Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Akioria - Old school minecraft serveris


PreFix

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2178 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Sky.jpg

 

Sveiki, galbūt kyla klausimas, kas čia per pavadinimas? Kas čia per Old-school?
 

 

 

Įžanga

 

 

 
Viską ir paaiškinsiu. Man šovė į galvą, sukurti senesio tipo minecraft serverį. Atsižvelgus į minecraft, viską galima gauti jau pačiomis pirmomis dienomis. Štai aš ir matau klaidą. Mano manymu žaidimas turi įtraukti žmogų ilgesniam laiko tarpui. Minecraft pernelyg tuščias, jam reikia daugiau veiksmo, daugiau laiko praleisti kažką statant, kasant, gaminant.
 

Medžių kirtimas

 
Kaip ir visi žaidėjai, mes visi pradedame nuo medžio kirtimo. Visi žinome, kad medienos gauname tikrai per daug. Todėl derėtų sumažinti medienos gavimą. Turiu omenyje pradedant tuo, vietoj gaunant rastų, reiktų pradėti duoti žaidėjui lentas. Ar nežinau, geriau pasiūlykite, ką manote ties šia vieta, nes ganėtinai prasilenkia su logika... Ir būtų toks dalykas, kaip - jums nepavyko iškirsti medienos. Jūsų medkirčio lygis pakilo 0.055. Kuo didesnė medkirtystė, tuo daugiau dalykų atsirakinsite. Pvž: Medinio kirvio naudojimą.
 

Urvų paieškos, akmenų kirtimas

 
Tuo ir pabaigus medžiais, galime pereiti prie tolimesnės žaidimo dalies, kur prasideda trumpas ir įdomus resursų ieškojimas - Akmenys, dungeons, urvai ir t.t.
 
Galite tikrai pripažinti, kad tikrai ilgai nesėdite, kol susirenkate pilną inventorių akmenų. Galėčiau lažintis, tai trunka iki 15-20 minučių.
 
Gerai 15-20 minučių yra tam tikras laiko tarpas, bet ar jaučiate, kiek daug jūs surenkate? Galima apskaičiuoti labai paprastai. Žaidime, akmenų stacko skaičius lygus 64. 9 langeliai į šoną, 4 į apačią (įskaitant ir apatinį barą).
 
64*9*4=2304...
 
Nuostabu? 2304 išraustų kubelių per tiek laiko. Ir kur galėtume juos pritaikyti? O taip, mes jau galime pradėti statyti visą pilį, jeigu tokiu tempu rinksime, įrengsime pilį per kelias valandas.
 
Kas čia būtų tokio išskirtinio, ties šia vieta.
 
Mano pamastymam grįžta lygių sistema. Visų pirma, kiek daiktų gali nešiotis su savimi. Minecraft, yra sukurtas lengvam žaidimui, statymui. Bet sunkesniam žaidimui jis nėra pritaikytas. Štai ir įsiveržia lygių sistema, kuri leidžia žaidėjui nešioti, tik tam tikrą skaičių daiktų inventoriuje arba yra dar galimybė, įvesti kiekvienam daiktui svorį ir pagal šį daryti viską.
 
Ir antras dalykas, kaip ir su mediena, iškasimo %. Kuo didesnis lygis kasimo, tuo dažniau iškasite, kuo mažesnis, tuo mažesnė tikimybė tai padaryti.
 

Vertingieji daiktai (Geležis, auksas)

Vertingųjų daiktų radimas dungeon būtų leistinas, bet būtų išimtas iškasime, nes tai galima padaryti nuo tam tikro lygio kasinėjime. Tarkime, jūs kasinėjate vandens lygyje, ten anglies dar neduosime rasti, bet jei pasikastumėte 10 lygių žemiau, rastumėte anglį, pasikasus dar kažkiek geležis, auksas ir t.t.. Kuo žemiau kastis reikia, tuo didesnio kasėjo lygio reikia. Antraip negalėsite tiek giliai prisikasti ( Nebent urvai visagaliai).
 
Rasti deimantą būtų galimybė viena iš 1000 ar 10000, taip jį padarius tikrai vertingu.
 
Emeraldai būtų žaidimo piniginiai vienetai, jais žaidėjai pagrinde mainytų viską. (Dėl villagers žaidime irgi būtų didelis klaustukas).
 

Daiktų gaminimas

 

Daiktų gaminimas, turėtų irgi savo lygius. Kuo didesnis lygis, tuo daugiau galima būtų daiktų gaminti. Be to jeigu daiktas yra su "ilgaamžiškumo" (durability) atributika, tuomet, daikto ilgaamžiškumas priklausys nuo gaminimo lygio..
 
Plačiau tai būtų pvz. Lengvieji/sunkieji šarvų, lengvieji/sunkieji ginklų gaminimai.
 
Gamini kuo daugiau lankų, tuo tavo lygis didėja.Bet žinoma kaip visad, gali ne visada pasisekti pagaminti.
 

Daiktų tobulinimas

 

nope.jpg

 

 

Galima pastebėti, jog šūdserveriai dalina įpatingai gerus ištobulintus daiktus, tai suteikia negatyvia žaidimo patirtį, žaidėjas nebemoka pats to padaryti, tai akivaizdu....Šiame serveryje būtų išjungta enchanting (daiktų gerinimas). Pagerintus daiktus, būtų galima gauti tik iš renginių ( eventų ) ar susicraftinant mažas procentas. (Vienas iš 1000-10000)

 

Buveinių statymas

 

Norėtusi, kad žaidėjai rinktūsi į bendruomenę, nes žaidimas būtų sunkus, jame reiktų komandiško darbo. Todėl atsiveria neunikalioji serverio pusė - Frakcijų įskiepis. Bet šiame serveryje būtų šiek tiek kitaip su frakcijomis. Vieni turėtų tam tikrus bonusus ir minusus ir būtų nuošali frakcija, kuri neturi nei pliusų, nei bonusų. Paprastas žmogus negalėtų sukurti frakcijos. Tai būtų administracijos išrinkta tam tikra kompanija žmonių, kuri būtų aktyvi ir tikrai noriai žaistų serveryje. Žaidime būtų išjungta /f power, /f claim (priešams).

 

Ir štai ateina ta dalis, kai statyti reikia irgi mokėti, būtų lygis statymui, ne daiktus gali naudoti statymui.

Pilies karas

Kiekvieną sekmadienį, serveryje vyktų karas dėl pilies, kurioje reiktų uždėti savo vėliavą ir išlaikyti ją bent x minučių. Karo metu, žaidėjai neprarastų daiktų ir galėtų atsirasti pasirinktoje vietoje. Frakcija turėtų gauti kažkokį tai pliusą iš pilies.

 

Veikėjo įgūdžiai

Kaip galėjote pastebėti, žaidėjas turės savo lygius, bet prie to dar norėtume pridėti žaidėjui atributikas. Naujokas turėtų saugotis zombių, o labai patyręs žaidėjas galėtų armijas zombių sumušti.

 

Kelios atributikos:

  • Jėga (Daugiau kerta, daugiau gali pakelti daiktų)
  • Išmintis ( Leidžia didelį šansą pagaminant kažką gauti bonusų ar dar ko)
  • Vikrumas ( Kas nors su greičiu, pvž su kokias nors batais bėga žymiai greičiau)

Jūsų nuomonė ir pasiūlymai

  1. Ar perskaitėte visą tekstą?
  2. Ar žaistumėte šiame serveryje?
  3. Ką manote apie šį serverį?
  4. Ar serveryje reiktų magijų?
  5. Ar manote, kad šis serveris sukeltų susidomėjimą?
  6. Jūsų pasiūlymai
Redaguota , nario PreFix
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

1. Taip

2. Taip, jaigu būtų normali administraciją ir apsaugos nuo sukčiavimo.

3. tikriausiai bus populiarus ateityje nes serveris yra su originalia įdėja.

4. Aš bučiau prieš nebent magija būtų irgi su lygiais ir ją galėtu naudoti visi žaidėjai (paprasti nieko nepirkę papildomai.)

5. Tikrai taip.

6. Padaryti ekonomiką (Money) ar kažką panašaus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

1. Taip

2. Taip, jaigu būtų normali administraciją ir apsaugos nuo sukčiavimo.

3. tikriausiai bus populiarus ateityje nes serveris yra su originalia įdėja.

4. Aš bučiau prieš nebent magija būtų irgi su lygiais ir ją galėtu naudoti visi žaidėjai (paprasti nieko nepirkę papildomai.)

5. Tikrai taip.

6. Padaryti ekonomiką (Money) ar kažką panašaus.

Apsaugos nuo sukčiavimo - antixray nebūtų reikalinga šiame serveryje, dėl kitų galbūt.

Magija būtų labiau su frakcijomis susijus.

Ekonomika labiau susijus su emeraldais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Apsaugos nuo sukčiavimo - antixray nebūtų reikalinga šiame serveryje, dėl kitų galbūt.

Magija būtų labiau su frakcijomis susijus.

Ekonomika labiau susijus su emeraldais.

Ačiū už atsakymus. Tikrai ateisiu pužiurėt kai startuos. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  1. Ar perskaitėte visą tekstą? Taip.

  2. Ar žaistumėte šiame serveryje? Nemanau ar ilgai, iš pradžių manau, kad per daug žaidėjų čia nebūtų ir nerastum čia draugiškos kompanijos.

Ką manote apie šį serverį? Manau, kad būtų unikalus, įdomus.

Ar serveryje reiktų magijų? Gal.

Ar manote, kad šis serveris sukeltų susidomėjimą? Seniems Minecraft žaidėjams taip, bet dabartiniems tai ne. Visi dabar nori gauti viską iš karto ir iš viso tingėtų čia kažką daryti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  1. Ar perskaitėte visą tekstą? Permečiau temos turinį akimis.

  2. Ar žaistumėte šiame serveryje? Tikriausiai ne.

Ką manote apie šį serverį? Nėra ką manyti, nes serveris dar nesukurtas.

Ar serveryje reiktų magijų? Tik tokių, kurios yra nepaprastai detaliai aprašytos ir apgalvotos.

Ar manote, kad šis serveris sukeltų susidomėjimą? Tik tuo atveju, jei šis projektas turėtų ypatingai daug lojalių žaidėjų.

Jūsų pasiūlymai: Kol kas nepateiksiu jokių rekomendacijų ar pasiūlymų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

Visko neskaičiau bet perskaitysiu, su medžiu kirtimu gali įkurti įmone lentpjove ar kažką panašaus, vienas budas gauti medžio iš lentpjoves kitas pardavinėti sklypus kur žmones galėtu kirst, bet kokiu atvėju butu brangu dar gali kažka sugalvoti su brakonieriais kaip realiam gyvenime. Dar pridedu su kasinėjimu jeigu įmanoma reiktu padaryti įgriuvimus ir kaip žinia kiekviena iškasena yra šiek tiek nuodinga tad galėtum koki efekta užmest jeigu jis ju turiu inventorui arba pradėjo jas kast.

  1. Taip
  2. Taip bet iki tam tikro lygio.
  3. Skamba įdomiai bet sunku įgyvenditi
  4. Ne, nebent labai minimaliu
  5. Vaiku ne, vyresniu gal ir tu kuriems patinka modifikacijos
  6. Šiek tiek aukščiau parašiau savo pasiulima
Redaguota , nario Justux204_2_Kitas_Įspėjime
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 1 mėnesio...

1. Taip, perskaičiau visą tekstą.

2. Jeigu idėja būtų realizuota, manu jog žaiščiau ir dar paraginčiau kitus prisijungti prie manęs.

3. Serveris dar nesukurtas, tad šio punkto nelabai supratau. Jeigu bandai klausti apie pačią idėją, tai visų pirma ji nėra "Unikali", daugybė serverių ją yra įgyvendinę naudojant "Custom mapp'us" kuriuose pasunkintas resursų rinkimas, daiktų gavimas etc. Aišku jeigu sugebėtum pilnai realizuot idėją tai būtų kažkas naujo Lietuvos serverių rinkoj.

4. Magijos yra labai rizikingas dalykas, jeigu tu turi idėjų magijom ir žadi pats joms kurti pluginus, tai: sure, go for it! Bet jeigu planuoji naudot nuvalkiotus pluginus ir jų teikiamas pabodusias magijos, tai nemanau, jog tai serveriui pridėtų kažkokį pliusą.

Idėjos magijom :

- Magija kuri leidžia tau atsirasti už savo priešininko nugaros (pagyvintų PVP aspektą Minecraft'e), jos magija turėtų siekti apie 15-20blokų.

- Magiją kuri tau leistų užkurti laužą kuris automatiškai iškeptų maistą kurį laikai rankoj, magija taipogi galėtų būt 2 lygmenų. 2 Lygmuo leistų išlydyti aukso, bei geležies rūdą į liejinius.

- Magiją kuri trumpam laikui duotų žmogui nematomumą, bei nemenka speed boost, kuris leistų pabėgti iš kėblių situacijų.

- Magiją kuri keliom sekundėm leistų, žmogui eiti kiaurai sienas (nežinau kaip gerai tai veiktų su Faction idėja, bet turėtų būt įdomu)

5. Serveris mano nuomone susidomėjimą sukelt galėtų, tik tarp vyresnio amžiaus Minecraft žaidėjų, kurių Lietuvoje nėra daug, o ir tai didžioji jų dalis žaidžia privačiuose serveriuose(Aš vienas iš jų), o iš ten juos iškrapštyti bus nelengva.

6. Siūlyčiau nedaryti skubotų sprendimų. Taipogi norėčiau pridėti, jog niekados nesužinosi ar serveris bus populiarus jeigu, jo nesukursi(SuperGames.lt komentarai nieko neparodo)

Redaguota , nario Arnas922
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 2 metų...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 2178 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...