Peršokti į turinį
  • ŽAIDIMAI
  • , ŽAIDIMAI
  • ŽAIDIMAI

Patarimai šaudant, rate gidas, pirmas kartas mirc'e.


mexis1337

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3567 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Recommended Posts

Pradedu šią temą pasidalindamas keliais patarimais.

► Kritimo garsas: Profesionalus žaidėjai šokdami nuo didesnio aukščio ir nenorėdami sukelti "kritimo garso" nusileidimo metu paleidžia kelis kontrolinius šūvius, kurie "užgožia" nusileidimo garsą.
► Minavimas: Jeigu c4 yra padėta šalia kokios nors dėžės, užmeskite ant jos savo ginklą, pradėkite minuoti bombą atsitūpę (laikydami ctrl mygtuką), tada atsistokite. Jūs paimsite ginklą sukeldami garsą, todėl priešas pagalvos, kad jūs nustojote minuoti bombą ir lauks kol vel pradėsite ją minuoti, todel galima dalykas kad neišlys iš savo "slėptuvės" ir nepradės jūsų šaudyti, tuo metu jūs spėsite išminuoti C4 ir taip laimėsite raunda.
►Šaudymas (tapping):
Šaudymas ilgu atstumu:

AK-47 - lengviausias būdas nušauti priešą su šiuo ginklu - šaudyti po 2 kulkas su 0.5sec intarpais. Pajudate į vieną pusę, sušaunate 2 kulkas, tada pajudate į kitą pusę ir iššaunate dar 2 kulkas ir t.t. Svarbiausia šios "technikos" dalis yra iššauti tuo metu kai jau ruošiates paeiti į kitą pusę, bet kolkas dar stovite vietoje. Taiklumas 90-100%.
M4A1 (su duslintuvu) - technika tokia pati kaip ir su AK-47, tačiau M4A1 su duslintu daro mažiau žalos todėl turite taikytis į galvą. M4A1 su duslintuvo skiriasi nuo AK-47 tuo, kad jūs galite iššauti 3 kulkas neprarasdami taiklumo vietoje 2 kulkų.
M4A1 (be duslintuvo) - šio ginklo taiklumas šaudant is toli yra 80-90%, bet jeigu nespėjate užsidėti duslintuvo, taikliausias šaudymas būtų toks: šaudyti po 1 kulką judant i šonus.
Šaudymas vidutiniu atstumu:
šis šaudymo stilius yra lengviausias ir populiariausias, nes pasiteisina tiek vidutinio atstumo tiek tolimo atstumo (reikia taiklumo) situacijose. šaudymas butu toks: iššaunate 4-5 kulkas, tada palaukiate 1sec, kad atsistatytų vadinamas "recoil" ir vėl paleidziate 4-5 kulkų serija. Panasei veikia tiek su AK-47 tiek su M4A1. tiesiog su AK-47 recoil atsistatymas užtrunka maždaug 0.2.sec ilgiau.
►Šaudymas (bursting):
Šaudymas vidutiniu/artimu atstumu:

Šį šaudymo stilių naudoja visi profesionalūs žaidejai. Iš savo patirties sakau, kad man pasiteisino tik šaudymas su M4A1 (be duslintuvo), su AK-47 nepagaunu ritmo. Šaudymas butu toks: išleidžiate 8-9-10 kulkų seriją, palaukiate maždaug 0.5-1sec, kol atsistatys recoil, tuomet vėl iššaunate 5-6-7 kulkų seriją. Antru kartu iššaunate mažiau kulkų tik todėl, kad nužudžius vieną priešą nereikėtų iškart taisytis ginklo.


Šiam kartui tiek. Tikėkimas ši tema bus populiari ir kiti žaidejai nepatingės pasidalinti savo patirtimi su kitais.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------]

Visų pirma, yra 4 pagrindinės komandos vadinamos "rates", pabandysiu paaiškinti ką jos įtakoja ir kaip reikėtų jas naudoti.

rate
Ši komanda, pas 95% žmonių yra nustatyta blogai, daugiausia tai žmonės, kurie nežino nei ką reiškia ši komanda, nei kam ji reikalinga ir tiesiog kopijuoja viską iš kokių nors "pamokų". Visų pirma, kad suprastumėme šios komandos veikimą, turime pažvelgti į praeitį. Turbūt visi prisimename legendinį Half-life kūrėjų šedevrą "Quake". Taigi, šiame žaidime taipogi buvo komanda pavadinimu "rate", maksimalus šios komandos skaičius ten buvo 25000, būtent todėl dauguma Counter Strike žaidėjų naudoja tokį skaičių vesdami šią komandą. Tai yra blogai!
Counter Strike, maksimalus "rate" yra 20000, ne kartą įrodyta, kad didesnis šios komandos skaičiaus nustatymas yra visiškai bereikšmis ir tik sunaudoja daugiau interneto srauto.

Žmonės taip pat sako, kad "rate" turėtų būtų naudojamas taip - 25000 LAN'e ir 20000 Online žaidime. Tai taipogi yra melas. Žaidžiant LAN'e "rate" neturi visiškai jokios įtakos, gali būti nustatęs nors ir 1, tai visiškai neįtakos Tavo žaidimo. Turbūt įdomu kodėl? O gi žaidžiant LAN'e, vietoj komandos "rate" yra naudojama komanda "sv_lan_rate", kuri jau būna nustatyta skaičiui 20000. Visi "pro" žaidėjai, kurie manėte, kad LAN'e žaidžiate su 25000 "rate" klydote, jūs visą laiką žaidėte su 20000.

Geriausias nustatymas: 20000

cl_cmdrate

Ši komanda, taipogi nustatyta blogai, pas 95% žaidėjų. Taip, ji nustatyta ties 101, kas yra blogai! "cmdrate" komanda parodo kiek duomenų jūs SIUNČIATE serveriui, taigi kiekvieną kartą, kai jūs šaudote, judate ir t.t, jūs siunčiate duomenis serveriui. Kadangi dauguma žmonių naudoja 100 fps, mes "cmdrate" rašome 1 daugiau, t.y 101, bet to yra negana.

Čia galime matyti "net_graph" statistiką. Raudini taškeliai atsiranda, kai duomenys nėra persiunčiami, nes "cmdrate" yra per mažas. Pabandykite "cmdrate" nustatyti ties 50. Daug raudonų taškelių - negerai!
452778cd9078d28994ccf3a9d1928a1c319.jpg

Su 101 "cmdrate" jūs visvien matote raudonus taškeliu, kas yra negerai. Geriausia nustatyti 105, tačiau yra išimčių.

Geriausias nustatymas: 105
Išimtis - prie nustatyto fps pridedame 5 ir gauname idealiausią "cmdrate" (fps_max 100 - cl_cmdrate 105 (100+5=105))

cl_updaterate

Šią komandą nustatyti yra sunkiausia, kadangi jos veikimas priklauso nuo serverio nustatymų, kurių mes daugeliu atvejų - nežinome. "updaterate" yra duomenys kuriuos Tu GAUNI iš serverio. Žmonės dažniausiai nustato 101, kaip ir "cmdrate", tačiau net nežino kodėl.

Taigi, kaip sužinoti kokį skaičių statyti čia? Serveriai naudoja komandą "sv_maxupdaterate", ji nustato kiek daugiausia duomenų serveris siųs Tau. Pradinis skaičius yra 30, kas serveriui yra labai nepalanku, dauguma serverių naudoja 100+, tačiau dar galima aptikti ir serverių, kurie naudoja 30, dažniausiai, tai serveriai sukurti nesusigaudančių ką daryti žmonių. Galimybės sužinoti koks "sv_maxupdaterate" - nėra, tačiau mes galime tai pamatyti linijose pasinaudoje "net_graph 1" komanda.

Tai sužinoti, nustatykite savo "updaterate" ties 100, tuomet "ex_interp" ties 0. Tuomet prisijunkite prie serverio, jeigu matote daug orandžinių ir geltonų taškiukų, tai reiškia, kad jūs negaunate pakankamai duomenų. Bandykite mažinti savo "updaterate" po 10, iki tol, kol dings orandžiniai ir geltoni taškiukai. Jeigu serveryje"sv_maxupdaterate" nustatytas 30, tuomet taškiukai dings, kai "updaterate" nustatysite ties 30 ir t.t

Bet ką daryti, jei aš prisijungiau į serverį, kuris turi "sv_maxupdaterate" 100+?
Kaip sakiau, daugelis tiesiog nustato "updaterate" ties 101 ir palieka, tai yra negerai. Jūsų nustatymas turi sutapti su "ex_interp" nustatymu, kitaip nesutaps jūsu gaunami ir išsiunčiami duomenys. Idealiausias variantas būtų nustatyti šią komandą ties 100, taip ji puikiai derinsis su "ex_interp" nustatytu ties 0.01. (apie tai vėliau)

Serverio "sv_maxupdaterate" nustatyta ties 100, bet aš vis tiek matau orandžinius ir geltonus taškiukus!
Tai, kad serveryje padaryti tokie nustatymai, dar nereiškia, kad serveris sugeba juos išnaudoti. Tokiu atveju "updaterate" reiktų mažinti iki tokios ribos, kurią pasiekus orandžiniai ir geltoni taškučiai dingtų.

Geriausias nustatymas: 100
Tai taikytina, turint galvoje, kad serverio "sv_maxupdaterate" yra nustatyta 100+.

ex_interp

Ji glaudžiai susijusi su "cl_updaterate".
Idealiausias nustatymas yra - 1 padalinta iš jūsų "updaterate" nustatymų, t.y jeigu "updaterate" yra 100, tai 1/100=0.01. Tokiu atveju "ex_interp" turėtų būti nustatytas ties 0.01.

Geriausias nustatymas: 0.01 (priklauso nuo jūsų "updaterate"

IŠVADOS:

rate 20000

cl_cmdrate 105
Jeigu jūs turite 100 fps.

cl_updaterate 100
Jeigu serverio "sv_maxupdaterate" yra 100+.

ex_interp 0

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atsisiunčiame mIRC kas neturit (Atsisiųskite vieną iš šių)
Siųstis mIRC v7.22!Siųstis mIRC v7.22!

Siųstis Na`Vi mIRC Script | SK Gaming!
Manau įsirašyt sugebesit, tai pradedu iškart nuo nick registracijos.

Tikriname ar Jūsų norimas nick'as
(slapyvardis) (imsime kaip pvz. - supergameslt) yra
neregistruotas, rašote (visas komandas
REKOMENDUOTINA rašyti STATUS lange!):
/msg nickserv info nickas
Taip tikrinkite, kol gausite tokį atsakymą:
-NickServ- Slapyvardis supergameslt nėra registruotas.
Tuomet keičiatės nick'ą (slapyvardį) į Jūsų
pasirinktą :
/nick nickas (pvz: /nick supergameslt) a
Tuomet nurodome serveri /server irc.data.lt
Dabar jau galima ir registruoti:
/msg nickserv register slaptažodis [email protected] (pvz: /msg nickserv register blablabla123 [email protected])
kur:
slaptažodis - turi būti mažiausiai penkių simbolių ilgio,
neturi būti lengvai atspėjami (pvz. būti Jūsų vardu ar
Jūsų slapyvardžiu), ir negali turėti tarpų ar tabuliacijos
simbolių.
[email protected] - TIKRAS Jūsų el. pašto adresas
(NEREKOMENDUOTINA naudotis one.lt ir walla.com
pašto sistemomis, nes į juos patvirtinimo kodas gali ir
nenueiti arba gali tekti ilgai laukti), nes į jį Jūs gausite
patvirtinimo kodą. Kodas galioja 24valandas nuo šios
eilutės parašymo.
Pasitikrinkite el. paštą, kur rasite nicko
(slapyvardžio) registracijos patvirtinimo kodą,
kurį turite parašyti IRC:
/msg nickserv confirm KODAS
kur:
KODAS - bus bet koks raidžių ir skaičių kratinys.
Jūs jau turite užregistruotą nick'ą (slapyvardį), kurį
reikės identifikuoti kiekvieną kartą
prisijungus į IRC :
/msg nickserv identify slaptažodis
kur:
slaptažodis - registracijos metu sugalvotas slaptažodis.
"Pakibusį" nick'ą (slapyvardį) galima atjungti:
/msg nickserv ghost pakibęs-nickas jo-slaptažodis
REKOMENDUOTINA bent kas tris mėnesius
pasikeisti savo nick'o (slapyvardžio)
slaptažodį :
/msg nickserv set password slaptažodis
kur:
slaptažodis - naujas slaptažodis turi būti mažiausiai
penkių simbolių ilgio, neturi būti lengvai atspėjami (pvz.
būti Jūsų vardu ar Jūsų slapyvardžiu), ir negali turėti
tarpų ar tabuliacijos simbolių.
Registracijos metu nurodytą el. pašto adresą
galima pakeisti nauju:
/msg nickserv set email [email protected]
kur:
[email protected] - naujas Jūsų el. pašto adresas.
Nick'o (slapyvardžio) išregistravimas:
/msg nickserv drop
NEPAMIRŠKITE, kad nick'as (slapyvardis)
automatiškai išsiregistruos, jei jo
neidentifikuosite per numatytą dienų skaičių,
kurį galite pasitikslinti (vasarą jis būna ilgesnis!):
/msg nickserv help
Komandas galima trumpinti ir vietoj:
/msg nickserv ...
rašyti:
/ns ...

Noredami, jog kas kart ijungus mIRC nereiktu identifikuoti nick'o (rasyti /identify slaptazodis) galite padaryti taip:

Atsidarome nustatymu langa "Optios" [alt + o]
Connect - options - perform ( uzsidedame
varneles "Enable perform on connect"
nusistatamo norima tinkla (network))
irasome /IDENTIFY slaptazodis Būtina didžiosiomis raidėmis /IDNETIFY

Ačiū už dėmesį 
:)

 

Norite daugiau panašių pamokų, prašau nepagailėti +r3p

Redaguota , nario Cairoli*
Nuoroda į komentarą
Dalintis per kitą puslapį

  • Parašė po 3 savaičių...

Ši tema yra neaktyvi. Paskutinis pranešimas šioje temoje buvo prieš 3567 dienas (-ų). Patariame sukurti naują temą, o ne rašyti naują pranešimą.

Už neaktyvių temų prikėlimą galite sulaukti įspėjimo ir pranešimo pašalinimo!

Prisijungti prie diskusijos

Palikti atsakymą galite iš karto, o užsiregistruoti vėliau. Jeigu jau turite paskyrą mūsų forume, Prisijunkite.

Svečias
Atsakyti šioje temoje...

×   Įklijuotas tekstas turi teksto formatavimą.   Pašalinti teksto formatavimą

  Galimi tik 75 veidukai.

×   Nuoroda buvo automatiškai įterpta.   Įterpti nuorodą paprastai

×   Jūsų ankstesnis pranešimas buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   Jūs negalite įkelti nuotraukas tiesiogiai.Įkelkite arba įdėkite nuotraukas iš URL.

  • Šiame puslapyje naršo:   0 nariai

    • Nėra registruotų narių peržiūrinčių šį forumą.

Skelbimai


×
×
  • Sukurti naują...